Šta je novo?

komp nece da digne BIOS

sinkesub

Cenjen
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poena
151
pozzz ljudi, treba mi mala pomoc, dobio sam konfu sa maticnom ASUS A7V8XX, CPU ne znam koji je, grafika je ATI 9200, 512 ddr, problem je kad ga ukljucim, napajanje radi, svi ventilatori rade a nedaje sliku na monitoru, POST beep je 1 dugacko 3 kratko, dali neko ima ideju sta bi moglo da bude?

Najverovatnije je graficka otisla u vecna lovista...Zameni je...a ako nije do nje...probaj sa zamenom RAM memorije...

Poslednja izmena:
menjao sam RAM opet nista, a jos jedino da proverim graficku... hvala 🙂

Probaj da izvadis pa vratis nazad sve komponente, proveris kablove i slicno.

Mozda se samo razmrdalo u transportu. Po beep-ovima 🙂 bi trebalo da je RAM ili grafika.

Poslednja izmena:
stavio sam drugu graficku i sad dize BIOS, tako da je do toga bilo, ali se pojavio drugi problem, prilikom instalacije wina copira na hard ali win ne moze da se digne.. sumnjam na hdd ali ako neko ima jos neki predlog rado bih ga saslusao 🙂

Sta se desava kad nemoze da se digne? Ispise nesto ili...?

ne ispise nista, kao da nema OS na hdd-u, samo ucita bios i tu stane... prilikom instalacije sa cd-a kopira sve kako treba, ali kad treba da se digne sa harda nastaje problem.. pokusacu sa drugim hardom.. a ako to nije, dali je moguce da je do maticne?

ne ispise nista, kao da nema OS na hdd-u, samo ucita bios i tu stane... prilikom instalacije sa cd-a kopira sve kako treba, ali kad treba da se digne sa harda nastaje problem.. pokusacu sa drugim hardom.. a ako to nije, dali je moguce da je do maticne?

Pa nesto mi je cudno da je do maticne ako instlacija OS prodje bez problema, verovatno je hard disk, mada je i to cudno. Clear CMOS?

Poslednja izmena:
Pa nesto mi je cudno da je do maticne ako instlacija OS prodje bez problema, verovatno je hard disk, mada je i to cudno. Clear CMOS?

Ne mora da znaci. Mozda baguje kontroler,bios...

Jel ti je lepo namesten boot priority? Jel' lepo dzamperisano? Kreni redom. Sto vise stvari eliminises,lakse ces da skapiras problem.

Hard disk 99%. Recimo, moj maxtor 120GB sata isti problem pravi, lepo on formatira i iskopira fajlove, ali po restartu posle post-a izbaci naziv sata kontrolera, i dole nesto izbacuje, ispisuje... i na kraju: invalid boot table ???. Fajlovi uvek budu tamo, i HDD je potpuno ispravan (koristi se za backup fajlove), bez ijednog BS, ali eto, jednostavno nece da digne win i gotovo.

Dok je sa novim sata diskom win dig'o iz prve 😀

Potpuno ispravan,samo ne radi.... :d😀😉

Pa za storage radi 😀. Ko zna, W7 nisam pokusao da dizem na njega, mozda to sutra uradim, ionako imam jednu praznu particiju na njemu... nek stoji kao rezerva ako primarni XP opali.

Neće da može, taj hard je neispravan, ne čuvaj ništa važno na njemu.

Tako je i meni jedan PATA maxtor radio kao storage,i radio,i radio....i crkao kad sam bekapovao neke (sva sreca ponovo dobavljive stvari)prilikom reinstalacije....😀

Ali zato W7 ipak radi na tom maxtoru, i evo bas se sad javljam sa te 7ice, gola je ko pistolj 😀

@sinkesub

nemoguće da ne piše ništa, trebalo bi da izbaci neku grešku, tipa invalid boot disck, insert system disck ili tako nešto. Jel ti u biosu dobro podešen boot redosled?

stavio sam drugi hdd i radi bez problema... sa starim nisam pokusavao vise.

@sinkesub

nemoguće da ne piše ništa, trebalo bi da izbaci neku grešku, tipa invalid boot disck, insert system disck ili tako nešto. Jel ti u biosu dobro podešen boot redosled?

šta je to "disck"?

E sad... 😛 Htedoh napisati DISK 😀 Mada bolje što sam napisao "disck" nego da sam još više promašio i napisao dick :d

Poslednja izmena:
To sam naveo kao primer 😉 Sledeći put ću malo obratiti pažnju na pisanje stranih reči i izraza 🙂

Nazad
Vrh Dno