Šta je novo?

Komp mi para uši

dj90

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2014
Poena
245
Čim ga upalim kreće nego zujanje u struganje koje se kasnije primiri posle jedno sat vremena
Imam ovaj default kuler

fan.gif

tačnije imam dva komada, i menjao sam ih ali opet je isto. Da ne pomislite da je neka prašina ili slično, očišćeno je sve lepo
Čudno mi je to što i kad ih promenim potpuno se isto čuje tako da mi dođe da pomislim da nije do toga, ali ne znam šta bi se još moglo čuti tako

dj90@ da li si probao da podmazes kuler, znaci da stavis jednu kap ulja? Trebalo bi kad se skine nalepnica da ima gumeni cep koji treba da se izvadi i u osovini da se kapne kap do dve kapi ulja i posle dan-dva bi trebnalo da bude kako treba. Da li si ovo proverio?

Poslednja izmena:
Prvo zaustavi ventilator jedan po jedan pa vidi koji pravi problem, kada vidis koji pravi problem otvori ga i podmazi sa masinskim uljem, ako i to ne pomogne onda moras da zamenis taj ventilator u zavisnosti koji je.

Sve simptome koje je naveo su najverovatnije do kap do dve kapi ulja, ne bi trebalo da bude uopste mogucnost da je crko ventilator, jer ako on crkava trebalo bi da se cuju lezajevi tj. da lupka u radu.

Najverovatnije je ventilator na napajanju...

Otvoris napajanje, podmazes ventilator i miran si neko vreme dok ponovo ne pocne da bruji.

Čuo sam da je ulja za singerice prava stvar za podazivanje ventilatora. I to kao ni nije neko kratkotrajno rešenje nego potraje dosta dugo.

napajanje je verovatno
e sad kako da ga podmažem

Imam ovo
originalslika_500W-Blueberry-PSB500-68810477.jpg

ja sam skidao samo ove rešetke ali nema ništa na ventilatoru. Nikakve nalepnice

napajanje je verovatno
e sad kako da ga podmažem

Imam ovo
originalslika_500W-Blueberry-PSB500-68810477.jpg

ja sam skidao samo ove rešetke ali nema ništa na ventilatoru. Nikakve nalepnice, baš kao što je i na slici

Podmazivanje vazi za svaki ventilator, ali to ne znaci da treba svaki da otvoris i podmazujes, vec samo kada se stvori potreba za tim kao sto si osetio zvuk kakav si osetio.

Eliminacija srafcigerom. Zaustavljanje jedan po jedan a onda podmazivanje na bazi silikona. Kod mene je to resilo problem.

Vrh Dno