Šta je novo?

Komp koji se cudno ponasa

bazdi

Čuven
Učlanjen(a)
18.05.2002
Poena
619
Imam komp sa asus a7v8x-x,xp2000,maxtor80gb,gf4mx440 i frontier 400w napajanjem(kworld tv i lucent modem,dvdrw pioneer 110) koji ne radi na sledeci nacin:
Prvo se kod paljenja digne u bios.
Posle nekoliko pokusaja restarta uz iskljucivanja iz struje(drugacije nece) pocinje da dize vindouz i to traje 20 minuta.
Kada konacno digne desktop , prikazuje 100% zauzece procesora i posle 5 - 10 min se ugasi tako da ga je nemoguce upaliti ukoliko ga prethodno ne iscupas iz struje.
Pitanje glasi: Sta je crklo?:wall:

Poslednja izmena:
Jesi li probao da resetujes CMOS? Probaj i da otkacis sve uređaje koji mozes - tv kartu, modem, optiku...

Bogami jesam...znachi ne gine mi dekonstrukcija kompa...10X

Bogami jesam...znachi ne gine mi dekonstrukcija kompa...10X

Imas jos puno toga da probas pre totalne rekonstrukcije...

1.Ciscenje kompa...
2.Ciscenje memorijskih modula
3.Provera HDD-a
4.Full provera celog racunara...:eyebrows:

Imas jos puno toga da probas pre totalne rekonstrukcije...

1.Ciscenje kompa...
2.Ciscenje memorijskih modula
3.Provera HDD-a
4.Full provera celog racunara...:eyebrows:

Naravno, sve po redu, ali bih pre svega dodao jednu stvarcicu a to je ciscenje on virusa. Deluje smesno, ali moze da bude.

Opet napajanje

Ljudi! Smrdljivo frontier napajanje (staro 6 meseci) je riknulo...
Sve ostalo je ispravno...
Samo mi nije jasno ono 100% zauzece Cpu-a i neispravno napajanje :trust:

Vrlo je moguce da je bacalo manje struje procesoru. ali pitanje je zbog cega ti je crklo napajanja. Frontier (aurora, vito) nisu toliko losa kao neka standardna kineska (jnc na primer), ali nisu ni u nekoj srednjoj visoj klasi (foxconn, codegen). Mislim da bi bilo pametno da kupis neki ups ili surge arrestor.

Da. Ups je sigurno najbolje resenje. Ali vlasnik kompa je nije pri parama. Da li znas neki jeftin ups koji bi preporucio?

Mustek 600va

Ljudi! Smrdljivo frontier napajanje (staro 6 meseci) je riknulo...
Sve ostalo je ispravno...
Samo mi nije jasno ono 100% zauzece Cpu-a i neispravno napajanje :trust:

Pa vrlo jednostavno lose napajanje daje slabiju struju koju visestazno napajanje na plocio oko cpu-a ne moze da regulise-ispegla te stoga masina zabaguje...Kao kada se overklokuje previse a ne podigne se voltaza...;) Dobar ujednacen i jak-odgovarajuci napon daju stabilan rad masini...:wave:

Poslednja izmena:
Ja za sada nisam imao problema, verovatno neko ima probleme. Nisam hteo da predlozim bilo sta, vec je decko rekao da bude nesto pristupacno sto se cene tice.
APC je ipak APC! Klasa je klasa.

Dosta chesto jeftini UPS uredjaji ne rade nishta drugo nego samo mogu da dodaju baterijski napon kako bi rachunar radio josh malo i to ukoliko imaju odziv od barem 4ms.Znachi,ne peglaju napon i sl.

Cak i najjeftiniji apc je nekoliko svetlosnih godina ispred Musteka. preporucujem ti APC Back-UPS 300 odradjuje posao (meni je struja u stanu katastrofa, i komp mi se restartuje - on pegla napon kako treba), a i drzi solidno, oko 6-7 minuta (komp, monitor, stampac, jos jedan stampac)

apc je dosta skup,a moj mustek600 odradjuje super posao i nije vise od 45-50eura tako da cu ostati ipak na musteku.

Takodje imam mustek 600 kuci, a na poslu dva mustek 800 i za sada su odradili posao kako treba. Narocito ovi na poslu jer stalno nestaje struja.

Vrh Dno