Šta je novo?

"komp." is Desk-a

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
Nedavno su u firmi uzeli komp. za knjigovodstvene potrebe,u Desku,placen je nesto malo preko 10 000din.trebali smo da radimo backup harda i otvorili da zakacimo drugi i zateklo nas iznenadjenje :p da li je moguce da ovo sto se "vidi" na slici kosta tih 10 000din ???

tj. :
intel atom+neka nepoznata ploca :) (integrisana graficka,zvuk i sve ostalo :d )
1gb 667
dvdrw
80gb

image008x.jpg

disa pere novac ja bih rekao
na njihovom sajtu ne postoji masina za cca 10000 tako da je neko muljanje bilo :D
i btw nije primereno da spominjes firmu... (reklamiranje itd.)

Poslednja izmena:
uuuu koliko kuciste, ovo mora da je ultra giga mega tower :p:-devil-::D:d

disa pere novac ja bih rekao
na njihovom sajtu ne postoji masina za cca 10000 tako da je neko muljanje bilo :D
i btw nije primereno da spominjes firmu... (reklamiranje itd.)
kupjeno je pre 2-3 meseca.
na fiskalnom je pisalo nesto oko 10 000,licno sam se uverio :)
reklamiranje? mislis antireklama ?:p

Poslednja izmena:
10k rsd je oko 100€. sta ljudi ocekuju za te pare? atom platforma je potpuno dovoljna za masinu za knjigovodstvo. jedino su mogli da stave u neko manje kuciste, al' im verovatno ovo bilo najjeftinije. :d

he he

10k rsd je oko 100€. sta ljudi ocekuju za te pare? atom platforma je potpuno dovoljna za masinu za knjigovodstvo. jedino su mogli da stave u neko manje kuciste, al' im verovatno ovo bilo najjeftinije. :d

:type:
neka, super izgleda ovako, mislim fora je...

mene jedino čudi, znajući koliko desk uzima sebi na konfiguracijama, da se ovde baš i nisu nešto ugradili. taman sve skupa i izađe 100e kad bi se pojedinačno uzimalo.

e ovo je biser meseca
a sta trazi onaj hdd tamo? mislim jeste li ga vi tamo premestili ili je stavrno tmao bio?

e ovo je biser meseca
a sta trazi onaj hdd tamo? mislim jeste li ga vi tamo premestili ili je stavrno tmao bio?

Kontam da je to Midi evoulirao u Desktop case :)
Pa je ispalo i pametno sto je hard tako stavljen.
POZ

PS. Ili ipak nije :D

Poslednja izmena:
OMG pa vise ima kablova nego bilo cega drugog :d
Ali i dalje ne kontam kako onaj hard stoji u onom polozaju :trust:

Ne znam šta ste više očekivali za 10k dinara!? Sasvim solidna office mašina. Jedino je kućište veće, ali za te pare nema da se uzme manje, jer manja su uglavnom brand, a to košta, za razliku od tog KME na slici koje je najjeftinije! Malo je čudan taj položaj harda, kako im je uspelo da ga tako postave?

Ali i dalje ne kontam kako onaj hard stoji u onom polozaju :trust:

Pa rece covek na pocetku da su otvorili kuciste da urade backup hard diska i taj IDE HDD (sa kontra postavljenim ide kablom :) ) je tada prikljucen, nije dosao uz Desk konfiguraciju.

Poslednja izmena:
Rekao je da su otvorili kompjuter i zatekli "ono". A uostalom vidiš da je unutra samo onaj hard disk, znači da je to taj koji inače stoji u mašini, nije backup.

He he "komp" je slikan polozen na plocicama i nije prirodan polozaj harda ali sto moj kolega kaze kada otvori neku slicnu "masinu":

"Dodji Lukas da vidis ovu masinu, i covek hoce da mu ovo cudo radi ?" Ima tu jos komentara ali nije za forum :d

a za 10k dinara ste ocekivali full atx plocu sa intel quad procesorom u lian li kucistu, i sve je bilo dogovoreno i potpisano a onda vas zlikovci iz deska ovako zaebase? :d
najjace od svega ovde je sto si ti potrcao "dobro informisan" da se pohvalis drugarima sa bencha kako si otkrio zlocinacku zaveru za otimanje velikih para

Poslednja izmena:
Za 10K dinara se kupuje procesor srednje klase :D

a za 10k dinara ste ocekivali full atx plocu sa intel quad procesorom u lian li kucistu, i sve je bilo dogovoreno i potpisano a onda vas zlikovci iz deska ovako zaebase? :d
najjace od svega ovde je sto si ti potrcao "dobro informisan" da se pohvalis drugarima sa bencha kako si otkrio zlocinacku zaveru za otimanje velikih para

:d:d:d BRAVO

Rekao je da su otvorili kompjuter i zatekli "ono". A uostalom vidiš da je unutra samo onaj hard disk, znači da je to taj koji inače stoji u mašini, nije backup.

U Desk-u nikako nisu mogli da stave disk u onaj poloazaj, pogotovo ne sa sve kutijom od cd/dvd-a ispod njega, i sa onim ata kablom prikacenim naopako. Pretpostavio sam da je uz konfiguraciju stigao neki 80gb sata hdd jer se vidi sata kabl obavijen oko naponskih kablova. Imamo u firmi nekoliko Desk-ovih racunara i sve su sklopljene korektno, ni u jednoj nisu korisceni sata kablovi umesto vezica :D

A "ono" se odnosilo na minijaturnu plocu sa Atom procesorom, prosto mi je neverovatno da su za te pare (~100e) uopste dobili kompletnu konfiguraciju, sa sve plocom+procesorom, memorijom, hdd-om, dvdrw i kucistem jer Desk uopste nije poznat po jeftinim konfiguracijama.

Kao sto se i vidi na slici hdd koji ovako stoji je naknadno stavljen i sluzio je za backup, pogledajte malo bolje i videcete 2 sata kabla od kojih jedan ide na optiku.

Ko sto kaze Djox za 10k din se kupuje procesor srednje klase ili ploca takodje srednje klase:)

Ova varijanta sa atom procesorom je i vise nego dovoljna za office masinu.

Ne znam da li ste imali priliku da otvarate masine iz metro-a koje u se prodavale za nekih 12 do 14k din.
Ja otvarao jednu i nema nista za videti:)
Jos mi je i covek koji je kupio masinu rekao da njegova stara masina brze radi nego ta nova.
Pa normalno kada je u novoj dobio neko celeronce, sa memorijom na 667 , sve integrisano na ploci , hdd 80 gb ali necete verovati bez optickog uredjaja i sa "warany void" nalepnicom tako da nisam ni mogao da ugradim optiku.
Sto bi se reklo koliko para toliko muzike.
Ne kazem da su to lose masine ali definitivno nisu za igranje, za internet i office su vise nego dovoljne.

Kao sto se i vidi na slici hdd koji ovako stoji je naknadno stavljen i sluzio je za backup, pogledajte malo bolje i videcete 2 sata kabla od kojih jedan ide na optiku.

Ko sto kaze Djox za 10k din se kupuje procesor srednje klase ili ploca takodje srednje klase:)

Ova varijanta sa atom procesorom je i vise nego dovoljna za office masinu.

Ne znam da li ste imali priliku da otvarate masine iz metro-a koje u se prodavale za nekih 12 do 14k din.
Ja otvarao jednu i nema nista za videti:)
Jos mi je i covek koji je kupio masinu rekao da njegova stara masina brze radi nego ta nova.
Pa normalno kada je u novoj dobio neko celeronce, sa memorijom na 667 , sve integrisano na ploci , hdd 80 gb ali necete verovati bez optickog uredjaja i sa "warany void" nalepnicom tako da nisam ni mogao da ugradim optiku.
Sto bi se reklo koliko para toliko muzike.
Ne kazem da su to lose masine ali definitivno nisu za igranje, za internet i office su vise nego dovoljne.

U ovo bash ne verujem sem ako nije imao neku napucanu S939 mashinu pre ove. Probao sam nekoliko tih mashina i za pare koliko koshtaju rade odlicho :smash:

Nazad
Vrh Dno