Šta je novo?

koma

Ser Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2004
Poena
619
Sklopio sam jedan komp za drugaricu pred novu godinu,ali nesto ne stima,a ja vise ne znam sta...elem,konfiguracija je:abit an7 v2.0,barton 2800+,2x256 ddr 400 gail(u dual-channel modu),club3d ati 9250(128mbit),wd800jb 80gb hd,plextor cdrw,plextor dvd...
E sad,problem se ogleda u tome sto se komp jednostavno ukoci s vremena na vreme,u nepravilnim razmacima,i to tako da se samo ukoci kursor,i mora da se restartuje na dugme.Proverio sam sve sto mi je palo na pamet,od memorije(prolazi sve testove),grafike,kuler na procesoru radi ok,nema pregrevanja,kuler na ploci isto,reinstalirao sam windows,menjao drajvera i drajvera...ne znam da li je neko imao iskustva sa necim slicnim...svaka pomoc je dobrodosla

Ja sam imao slican problem sa fiokom, tj. losim kontaktom na istoj. Masina potpuno stane,
cak se i kursor smrzne, dok ne pritisnem malo fioku, i komp nastavi gde je stao (odblokira se
IDE kanal ili tako nesto) --> Proveri da li su kablovi od harda dobro ubodeni.

Ako imas neko drugo napajanje, pokusaj sa njim posto je moguce da ti neki od konektora gubi kontakt i dolazi do blokiranja sistema.
Pozdrav!

Kontakti su svi isproveravani sto puta,a doticno napajanje sam prebacio iz svog bivseg kompa,tamo je bez problema napajalo mnogo vise komponenti...interesuje me jedna stvar:da li je moguce da me optika zeza...to mi je palo na pamet,jer mi se prvi put zakocio pri prebacivanju nekog cd-a na hard...ali,pokusao sam da iskljucim jedan,pa drugi,ali se desavalo isto...da li je moguce da plextor zahteva neke posebne drajvere za xp,posto nikakve diskove nisam dobio...ako nije to,stvarno vise ne znam sta da radim

Posto se ukocio pri prebacivanju sa cd na hdd, verovatno je da je u pitanju kablovi ili struja koje dolazi do procesora (slicne probleme sam imao pre mesec dva). Probaj da promenis produzni kabal ili da rasporedis u vise uticnica. Znam da je resenje otkaceno ali meni je bio problem u kablu. IZGLEDA SASAVO AL MENE LEDJA VISE NE BOLE :d :d

Posto je nov cd plejer ne bi trebalo da je do njega ali ako primecujes da konstantno stoji ukljucena lampica - ili je cd ko tanjir za burek ili socivo ne radi.

POZ

Eh,da...moze da bidne...meni to napajanje jeste radilo ok,ali je bilo prikaceno na apc sa stabilizatorom napona...tako da moze da bude i do struje,i do napajanja...hvala...ako neko ima jos neku ideju,dobrodosla je

Nazad
Vrh Dno