Kod nas je stanje očajno što se tiče pravljenja sajtova. Probijaju se "tetkini sinovi" koji su tek kupili komp, insalirali frontpage i Photoshop i onda krenuli da kače slike na net. Skoro je neki takav pacijent slao spam poruke da pravi sajtove za 2500 dinara. Ja se napravio "mušterija" da vidim šta je to napravio, a ono đubre najgore upravo iz - FrontPage-a. DOH! Upravo zbog takvih ljudi se nama web dizajnerima spušta cena, ali ima fora - njihova sra**a nikada neće izgledati dobro kao naši sajtovi, a te firme koje ih kupuju za 2K dinara i nisu neke firme nego najobičniji S.T.R.-ovi. Renomirane firme nikada neće uzimati takve priučene ljude da rade za njih.
Ja za pravljenje sajta koristim tonu najrazličitijih programa: Photoshop, Dreamweaver, Flash, 3DMAX, PHP/MySQL skripte... znam kako da ih uklopim u grafički lepu i funkcionalnu celinu. Da ne pričam da je iza svega ovoga i diploma grafičkog dizajna. Nikada neću tražiti malo para za svoj rad, a poslodavcima ću uvek objasiti šta dobijaju za te neke veće pare. Ako neće da kupe - ima ko hoće i a u p.m!

Treba napraviti kod nas neki guild web dizajnera, pa da se zna šta koliko košta i šta se dobija za te pare i da se sa tim stane više ovim divljacima na put.
Sajt? Evo, ovaj iz potpisa -
www.battlefield.co.yu. Radio sam ga mesec dana uključujući i forum. CMS je već postojao, ali celo grafičko okruženje nije i trebalo ga je i osmisliti od početka, iseći, optimizovati i na kraju prebaciti u HTML/FLASH/CSS/PHP/MySQL.
Za 3-4 sata može da se dobije najgluplji HTML sa oskudnim grafičkim rešenjem. Tako nešto i vredi 2K dinara ili što bi ljudi rekli - koliko para, toliko i muzike