Šta je novo?

Kolin 2005 i volan?

driver je napisao(la):
..kupio Golfa GTI :D

GT-a, nije GTI, necemo da se vredjamo... ;)
Salu na stranu, Majstore ja ti iskreno savetujem da probas sve simulacije ako je ikako moguce, znaci sve probas pa ces da vidis kako ti se sta svidja. Ja ti preporucujem dve najbolje simulacije za volan po mom misljenju, Richard Burns Rally (RBR) i Live for speed (LFS). Ovo ti je moja preporuka iz mog dugogodisnjeg igranja simulacija sa volanom, naravno ne znaci da ce i tebi to biti najbolje. Probaj sve poznatije naslove pa sam prosudi, a sto se tice relija, naravno Richard Burns Rally. :wave:

Shta bre prichash ? :) Hocesh da kazesh da nisam probao sve simulacije ? :) Pa ja sam igrao simulacije i pravio volane (da, pravio od nule) kada si ti imao godinu dana :D:D

driver je napisao(la):
Shta bre prichash ? :) Hocesh da kazesh da nisam probao sve simulacije ? :) Pa ja sam igrao simulacije i pravio volane (da, pravio od nule) kada si ti imao godinu dana :D:D

Kazem Majstoru pajseru, ne tebi.. :D citaj sta pise.. ;)
Znam ja da si ti sve probao i video koliko je sve to tesko, pa se vratio na "najrealniju" sa Playstation dvojke.. :d :d

Da, secam se da si me otkinuo u vremenima onda kad smo se takmichili, toliko ti je bilo lako i nerealno :D

I ja sam pravio volane početkom 90tih, vreme NASCAR i F1GP, ako je to relevantno da da težinu argumentu. U svakom slučaju, LFS i RBR bih i ja izdvojio iz mora igrica na PC, kako zbog opšteg dojma u igrici, tako i zbog fenomenalnog feedback-a - konačno FF nije samo bezvezna vibracija. Ograđujem se što se tiče PS2, na njemu sam igrao samo "neki" fudbal. ;) Postoji najmanje jedan jako ozbiljan volan za PS2, tako da pretpostavljam da postoji i bar jedna ozbiljna simulacija na istoj. :)

nidza je napisao(la):
feedback-a - konačno FF nije samo bezvezna vibracija.
pa valjda mu samo ime to kaze :)
nego kad smo kod FF vs. vibra, na volanu koji ima vibra nikako se ne moze ukljuciti FF i obratno ? ili gresim :trust:

Pa kako da ukljuchish FF kad ga nema ? :)

LFS i RBR imaju dobar FF, ali GTL i GTR2 imaju josh bolji, najbolji na PCu.

driver je napisao(la):
.. ali GTL i GTR2 imaju josh bolji, najbolji na PCu.

Aj bar jednom reci "moje misljenje je da to i to.. " a ne tako..
Najbolji ne znaci sa najvise drmuskanja volana, nego najrealniji, odnosno osetis samo ono sto bi osetio samo na volanu, a ne sva ostala drmuskanja i cuda koja osetis na guzici, na telu, itd.. To Force feedback ne sme da simulira, nego samo simulaciju sila koje osetis preko volana u datoj situaciji. I kako mozes da ulazis u ovakve diskusije kad je tebi GT4 argument za sve ovo??? :wall: Uozbilji se vise i shvati da PS2 NEMA hard-core simulacije, ne zeli i NE MOZE da ih simulira..

Alo Borise, pa tebi pola NK foruma pomera dupe za LFS :) A najjache od svega shto si juche pocheo da vozish, a odavno "si znao" shta je simulacija i dobar FF, na najjeftinijem FF volanu :). Svako ce ti reci da GTR2 i GTL imaju ubedljivo najbolji FF, i naravno da se zna shta znachi najbolji FF, opet se ponashash kao da ja od juche igram simulacije. GTR 2 je toliko dobar da LFS ne moze da mu prismrdi, a ti cesh onaj jedan auto i stazu igrati verovatno ceo zivot i biti ubedjen da je to najbolje.

(najjache od svega je to shto ti govorish da je najrealna simulacija neshto shto ne postoji :)).

GT4 nije hardcore simulacija, ali ti igru ne mozesh uporedjivati ni sa jednom voznjom, poshto na PCu ne postoji simulacija putnichkih automobila, a GT4 ima vrlo realno prenesenu fiziku toga, a hardcore simulacija mora da ima vishe od same fizike. Ali zato, osecaj voznje poznatog automobila u GT4 u kombinaciji sa DFP volanom ne mozesh da osetish nigde, ali naravno to nije za tebe, chim kupujesh golfa GT.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
, a odavno "si znao" shta je simulacija i dobar FF, na najjeftinijem FF volanu :)..

FF na Logitech-ovom crvenon Logiju je dosta slican ako ne i isti sa ovim na Momo volanu koji sad imam. Samo sto je naravno osecaj mnogo lepsi na Momu jer nije ona jeftina plastika nego je guma, i mnogo je robustniji i precizniji.

driver je napisao(la):
Svako ce ti reci da GTR2 i GTL imaju ubedljivo najbolji FF..
Dobro, ako ti tako kazes..
Aj necu vise, uvek obecam sebi da necu vise da ulazim u raspravu sa tobom, i nikad ne mogu da se iskuliram, ne moze tebi nista da se dokaze.. Daj da pustimo ljude da sami procene sta je najbolje za njih, moze ovako doveka "moj je veci od tvog"..

Poslednja izmena:
Shta ti meni ima da dokazujesh, tek si se ispilio i u simulacijama i sa automobilima :) Valjda treba da uchish do starijih i iskusnijih :)

auuu,
instalirao sam i probao gtr - stvarno magnificient. Odlicno odlicno i stvarno odlicno. Hvala svima na dobroj preporuci. Sigurno najrealnija voznja koju sam ikad probao, mada ima nekih sitnih nedostataka. Recimo nije mi jasno sto se auto onako drma kad ide, i mislim da su malo preterali sa proklizavanjem, ali to je suvise malo stvari da bi mi pokvarili uzitak. Jos samo kad bi postojala takva voznja sa smrtnim automobilima i sa lepsom grafikom bilo bi extra. Sta bi ste rekli recimo da vozite obicnog golfa, hondu, ili recimo audija po azurnoj obali sa fizikom iz GTR?? :)

Rekli bi, sachekaj Gran Turismo 5 i imacesh to, na PCu nema vajde od toga, osim u vidu nekih amaterskih modova.

Shto se tiche GTRa, igra je preterana, hteli su realno a preterali i napravili duplo teze nego shto je u zivotu :) Skini GTR2 demo i videcesh da se i oni slazu sa mnom, pa su napravili najsavrsheniju simulacija tih automobila.

driver je napisao(la):
Rekli bi, sachekaj Gran Turismo 5 i imacesh to, na PCu nema vajde od toga, osim u vidu nekih amaterskih modova.

shto mislis da nema vajde?

Pa zato shto je simulaciju mnogo teze uraditi nego obichnu voznju, zato shto arkade imaju mnogo vishe kupaca. Simulacije uvek rade neki nezavisni mali timovi, pa nekako dodju do sponzora i to sve na neko budzenje. Simbin je ranije radio samo modove za razne igre, a onda je napravio i svoju prvu igru - GTR. To su entuzijasti i njima nije cilj samo da uzmu pare, da naprave igru koju ce kupiti shiroke mase. A poshto svi oni koji igraju samo simulacije, ochekuju trke najjachih automobila, ljudi nisu bash u fazonu da voze golfa GTI ili Astru GSI, ako mogu da voze Ferarija i Lambo-a. Jedina igra koja moze da se proda u velikom broju primeraka, a da bude simulacija, je igra sa ogromnim budzetom, kao shto je Gran Turismo. Ja od sledeceg dela ochekujem full simulaciju, jer kada pogledash kako se napredovalo od prvog dela, to je josh samo ostalo.

Poslednja izmena:
ok u pravu si, samo ja ne mislim bas da nema nikakve sanse da se tako nesto napravi. Evo za primer, ako je pored brda letackih simulacija jedan Microsoft napravio najbolju simulaciju letenja i to sa putnickim avionom, za koju ne verujem da vlada vece interesovanje od neke automobilske putnicke simulacije, zasto se onda ne bi oni ili neki drugi gigant usudili da naprave tako nesto? Mislim da je pitanje vremena......

Ja mislim da se tu vishe gledaju pare nego bilo shta. Flight simulator je mnogo star serijal, nastao u vreme kada drugo nije ni bilo, mada i danas ne znam neku drugu simulaciju putnichkih aviona :) Ko igra FS, sigurno ima joypad, a joypad ti moze koristiti i za druge stvari i druge vrste igara. Da bi igrao simulaciju voznje, ti ne mozesh bez volana, a taj zahtev drastichno smanjuje broj kupaca za tu simulaciju.

Joystick valjda, ne Joypad. ;) Ako pričamo o avionima. BTW, FS se pre 15 godina uspešno igrao i mišem, nije toliko bilo bitno povući palicu, koliko naučiti ukupan koncept teorije letenja i navigacije.

U svakom slučaju, sad su i volani i joystici (posebno oni) nikad dostupniji. Ako čovek voli, treba da ih poseduje. Ja sam svestan da nikad u životu neću voziti na Ušću, Mišeluku ili Bataji, a o nekim ozbiljnijim akcijama da i ne govorim. Zato sam do neba zahvalan ljudima što su spržili LFS, RBR, GTR... Ubuduće može samo bolje da bude, nikako gore - jedino što bi bilo sjajno namunjiti lep kokpit i u njega strpati momo, pedalice, dodati kuplung i manuelni menjač - pošto neke igre poput LFS to dozvoljavaju. Nije loše ni sa prihološkog stanovišta svim adrenalindžijama, neka se ižive za ekranom, a kad sednu u prava kola da iskuliraju - pošto su velike brzine samo za piste, nisu za saobraćaj.

Kvachilo vec mozesh da kupish, a novi logijev volan ga ima, ali svi kazu da je vishe neupotrebljivo nego shto koristi. Isto je i za FF koji nikada ne moze da "dochara" silu koja se oseca u automobilu, pa dok ne budemo imali neki od onih komercijalnih simulatora gde sedishte ima FF (ne secam se kako se zove onaj od 10k dolara), nishta od kompletnog simuliranja onoga shto pravi vozach radi.

To je sve potpuno tačno, ali ja sam zadovoljan i time što je konačno FF počeo da liči na nešto - a ne treba mnogo para za isti.

Ljudi vi ste kraljevi,kako vas ne mrzi?

Neću da vas prekidam u svadji,samo se lepo nadjite kod nekoga pa se lepo ispričajte i to je to,šta vam je :test: Pozdrav svim vozačima,feedback je keva:banana:

a ko je ovaj Marti Artishari?

To je sve potpuno tačno, ali ja sam zadovoljan i time što je konačno FF počeo da liči na nešto - a ne treba mnogo para za isti.

To naravno. Napredak je neizbezan, i samo je pitanje kada ce se pojaviti trenazer za shiroke mase :)

Nidzo, ne znam da li sam te vidjao na netu, ali ako vec nisi bio, dodji na domaci LFS demo server "Maksnet & Serbian racing team". Ima mnogo nasih ljudi svaki dan, i trke su fenomenalne!

Ma bio, već je uspelo i da mi dosadi - bar 2 puta... ;)

Ahaahha :) Mene su tako isto zvali josh proshle godine, bio 5x i samo sam jednom uspeo da naletim na ljude koji voze, ostatak neki stranci se igraju demolition derbyja, a svaki put kad ih pitam gde ste bili "ma mi smo tamo po ceo dan" :D

A najjache je bilo jednom kad sam doshao, oni naravno voze GTI na blackwoodu (vec dve godine :)), reko ajde bre da promenimo malo, i uzesmo onaj sa zadnjom vuchom, pa je tek onda bio smeh i pravdanje "ja ovo prvi put igram".

A najjache je bilo jednom kad sam doshao, oni naravno voze GTI na blackwoodu (vec dve godine :)), reko ajde bre da promenimo malo, i uzesmo onaj sa zadnjom vuchom, pa je tek onda bio smeh i pravdanje "ja ovo prvi put igram".

Svrati opet koji put. :)

Već duže vreme su na serveru dozvoljena 2 auta (iste klase).
XFG (prednja vuča) + XRG (zadnja vuča).

RGDS

Poslednja izmena:
Ma ne mogu, ima mnogo boljih simulacija :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno