Šta je novo?

Kolin 2005 i volan?

Majstor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
620
Sad uzeh logitechov volan formula force EX, medjutim kolin mi je potpuno neigriv! Ne znam u cemu se radi da li je do volana ili do igre. Naime kada pomerim volan ulevo umesto da auto drzi taj pravac kao kad se vozi pravi auto, on nastavlja da skrece i dalje ulevo i da pravi krug. Tj moram volan stalno da ispravljam da bi mu drzao pravac. I zbunjuju me one duple strelice pri podesavanju x axisa u kolinu. Verovatno tu nesto treba da promenim ili u aplikativnom softveru samog volana.

u logitecovom softveru sensitivity mi je na 50% a dead zone 0%. Jel zna neko kako bih mogao da resim ovo ili je neresivo?

filipos je napisao(la):
Da li si kalibrisao volan???

jesam

volan radi, reaguje na komande i sve ostalo. Zanima me kako su ostali podesili vrednosti za sensitivity i dead zone.....? Isto tako sta znace one duple kukice u kolinu prilikom podesavanja x axisa??

Jel si probao neku drugu igru ?

Iskljuci UPS ako ima vezu preko usb porta...

Iskljucio sam joypad ali nisam nista specijalno dobio. UPS nemam

Probao sam i druge igre i slicno se desava. Posto nikad ranije nisam probao volan pocinjem da sumnjam da sam ipak previse ocekivao a da svi volani tako rade ili mozda gresim...? Volan radi, ali sam mislio da ce se ponasati kao pravi volan u kolima, ili kao npr. oni na Sega automatima.

E sad moze neko od vas da mi kaze kako se kod vas ponasaju volani. Da li na ulasku u krivinu koja je recimo iskrivljena 10%, kada pomerite volan u stranu za 10% auto udje lagano u krivinu i na izlasku ga vratite u prvobitni polozaj da bi nastavili dalje (kao sto je i u stvarnosti i na sega masinama), ili kao kod mene kada ga iskrenete za 10% auto udje lagano u krivinu ali i dalje nastavlja da skrece za jos 10% (sto je iskrivljenost od 20%) pa jos za 10% (i ima tendenciju da napravi siroki krug) tako da sam prinudjen da vracam volan u suprotnu stranu u vecem procentu da bi autu drzao pravac? Tj. da li vam se volani ponasaju kao pravi ili samo kao zamena za tastaturu??

Wheel

Pa to je i fora kod volana da ti daju sto realniji prilaz igri,force feedback je jedna od boljih stvari i ako osecas bilo kakvu neravninu na putu (rupe itd.),trzanje prilikom skretanja,sudare itd e onda je volan opravdao ulozen novac i sama igra dobro uradjena. Da ne zelis tezu i realniju voznu igrao bi na tastaturi:type: .

Volani ne treba tako da se ponashaju. Ne znam kako je kod tog EXa, ali ja na Driving Force Pro mogu u opcijama da odaberem da li ce se vracati u prvobitnu poziciju ili ne. Nekada je to u igri vec ukljucheno, pa treba da se iskljuchi. Colina sam odavno igrao, ali se ne secam da je bilo tih problema.

I kod mog ortak je isto u vezi kolina nemoze da se igra LOGITECH FORMULA FORCE EX a recimo ona igra GTR ona radi perfektno.

Majstor je napisao(la):
E sad moze neko od vas da mi kaze kako se kod vas ponasaju volani. Da li na ulasku u krivinu koja je recimo iskrivljena 10%, kada pomerite volan u stranu za 10% auto udje lagano u krivinu i na izlasku ga vratite u prvobitni polozaj da bi nastavili dalje (kao sto je i u stvarnosti

Da, bas tako.. Zavisi koja je igra u pitanju. Kolin i volan nije bas najbolja kombinacija, jer tu igru je bolje igrati na tastaturi, jednostavno nije joj namena da bude realna pa ni nema smisla igrati na volanu. Probaj RIchard Burns Rally pa ces videti za sta si dao pare.. ;) ili neku drugu simulaciju, Live for speed, GTR, GTL, itd..

A LFS je kao simulacija :d

Imam ovde samo neke starije nfs-ove i GP4, i tu radi savrseno. Mada samo sa pogledom iz kokpita, a iz treceg lica je i dalje bzveze i neigrivo. Pogledacu jos i Richarda Burnsa...
GTR je grand turismo? Nisam znao da postoji valjana verzija za PC. A sta je to GTL?

Majstor je napisao(la):
Imam ovde samo neke starije nfs-ove i GP4, i tu radi savrseno. Mada samo sa pogledom iz kokpita, a iz treceg lica je i dalje bzveze i neigrivo. Pogledacu jos i Richarda Burnsa...
GTR je grand turismo? Nisam znao da postoji valjana verzija za PC. A sta je to GTL?

Loool, pa ne igrash valjda iz treceg lica ? :) Nece da moze to volanom :)

GTR je GTR, a GTL je GT Legends :)

Poslednja izmena:
Nije loš LFS sa prednjom vučom, driveru ne gnjavi previše. ;) Odlična zabava online i sasvim dovoljno realno - posebno u posljednjem upgrade-u igre.

edit: kolina ne bih da komentarišem, svaka reč je suvišna... Ako ti se igra reli jedino što valjda je RBR.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Loool, pa ne igrash valjda iz treceg lica ? :) Nece da moze to volanom :)

GTR je GTR, a GTL je GT Legends :)

Sad vise ne igram :)
Sta ces, ostala nostalgija jos od OutRun automata

A jel ima GTR za PC?

Chini mi se da GTR, GTL ili GTR 2 nece biti za tebe :) To su hardcore simulacije, a ti si tek pocheo da vozish :)

nidza je napisao(la):
Nije loš LFS sa prednjom vučom, driveru ne gnjavi previše. ;) Odlična zabava online i sasvim dovoljno realno - posebno u posljednjem upgrade-u igre.

Ma cuti bre, prozivam Borisa, sad cesh da vidish kako ce napishe pola strane na to :D

driver je napisao(la):
Chini mi se da GTR, GTL ili GTR 2 nece biti za tebe :) To su hardcore simulacije, a ti si tek pocheo da vozish :)

da sam tako gledao ne bi nikad seo ni u pravi auto. Sta da vozim, kad nista drugo nema. Colin je *****, ove nove nfs-ove ne mogu ni da smislim, tako da jedino ostaju richard i ti vasi ggtrl12 :)

Pa volan i jeste za hardcore simulacije, a ti si ga ochigledno greshkom kupio, jer ni ne znash koju igru da igrash, a prvo pa si uzeo colina i to pogled spolja :)

Bez ljutnje, ali mislim da si malo prenaglio sa tom kupovinom. Volan ne sluzi za jurcanje 200kmh kroz krivinu sa ciljem da se shto vishe izlupash, to mozesh i na tastaturi da radish. Volan se kupuje iskljuchivo zbog simulacija gde je potrebna vrhunska preciznost u upravljanju.

driver je napisao(la):
Pa volan i jeste za hardcore simulacije, a ti si ga ochigledno greshkom kupio, jer ni ne znash koju igru da igrash, a prvo pa si uzeo colina i to pogled spolja :)

Bez ljutnje, ali mislim da si malo prenaglio sa tom kupovinom. Volan ne sluzi za jurcanje 200kmh kroz krivinu sa ciljem da se shto vishe izlupash, to mozesh i na tastaturi da radish. Volan se kupuje iskljuchivo zbog simulacija gde je potrebna vrhunska preciznost u upravljanju.

Pa ti onda pisi technical support-u sega automata sto prave tako zaostale masine, i jos zamisli u trecem licu.
10 godina koristim samo tastaturu pa mislim da je red da se predje na nesto sto ce mi pruziti veci uzitak. Tako da nemam ja nista protiv simulacija a ni protiv jurcanja 200kmh. Sve volim samo da je igrivo i interesantno...

ps. a ako imas vozacku dozvolu i auto mozda si ti greskom kupio volan :)

Sega je na onaj automat stavila volan da bi privukla paznju i da ti bi uzela pare, jer je ono apsolutno neigrivo kao shto je neigriva bilo koja igra volanom iz treceg lica. To na segi je najosnovije moguce shto se moglo napraviti, i nema veze sa danashnjim volanima, i tim koji si ti kupio.

Opet ti kazem da danas volani ne sluze za bilo kakve igre, vec za simulacije voznje.

driver je napisao(la):
Ma cuti bre, prozivam Borisa, sad cesh da vidish kako ce napishe pola strane na to :D

:D :D Vuno jedna!
Necu da pisem pola strane, rekao sam ja svoje..

driver je napisao(la):
Sega je na onaj automat stavila volan da bi privukla paznju i da ti bi uzela pare, jer je ono apsolutno neigrivo kao shto je neigriva bilo koja igra volanom iz treceg lica. To na segi je najosnovije moguce shto se moglo napraviti, i nema veze sa danashnjim volanima, i tim koji si ti kupio.

Opet ti kazem da danas volani ne sluze za bilo kakve igre, vec za simulacije voznje.

Dobro, stvarno je glupo da pricamo zasta volani sluze. Ono zasto sam ga ja kupio je da bi imao veci uzitak, tj. da voznja na njemu bude sto pribliznija voznji kada stvarno sednem u auto, i tu sam imao problem jer je osecaj u Colinu sve samo ne to, a nisam znao da li je to do samog volana ili do igre. Odgovor sam dobio da je problem u Colinu a ne u volanu. Tako da skrecemo temu sa pricom o tome da li je glupo sto sam ga kupio ili ne, ili sa otvaranjem ovde omiljene ratne teme - simulacija protiv arkade :)

Niko se naucen nije rodio, pa ne verujem ni da si ti cim si kupio volan razvaljivao sve simulacije. Refleks imam, voznje jedino igram pa ne vidim sto mi to ne bi islo. A i ovde nikakvu preporuku osim richarda i GTR nisam dobio, stim da nisam toliko probirljiv kao ti, tako da bi mi osim simulacije za opustanje dobro dosla i neka arkadica na kojoj je dobro odradjena podrska za volan....

Majstor je napisao(la):
Niko se naucen nije rodio, pa ne verujem ni da si ti cim si kupio volan razvaljivao sve simulacije. Refleks imam, voznje jedino igram pa ne vidim sto mi to ne bi islo. A i ovde nikakvu preporuku osim richarda i GTR nisam dobio, stim da nisam toliko probirljiv kao ti, tako da bi mi osim simulacije za opustanje dobro dosla i neka arkadica na kojoj je dobro odradjena podrska za volan....

Nismo se razumeli. Uopshte nije problem u refleksima, vec da li te to uopshte interesuje. A poshto prichash o outrunu, ochigledno je da nisi u fazonu hardcore simulacija (za to treba prvo naklonost prema automobilizmu, a onda puno vezbe), pa je onda bolje da uzmesh bilo koju arkadu, ali cesh uvek morati da igrash u cockpit pogledu, iz treceg lica je to volanom nemoguce.

RBR, GTR, GTL, rFactor, LFS su sve simulacije. Uzmi need for speed ili recimo Flat out ako hocesh opushteno.

Poslednja izmena:
Boris Lozac je napisao(la):
:D :D Vuno jedna!
Necu da pisem pola strane, rekao sam ja svoje..

A pokazao i u realnosti, kupio Golfa GTI :D

Volim i jedno i drugo, a kokpit pogled mi uopste nije problem sa volanom, dok je sa tastaturom druga prica. Outrun ili neki stariji nfs mi dobro dodje kad hocu da odmorim mozak jer mi ne treba neka veca koncentracija. A rbr cu probati veceras. Ima li neka dobra formulica?

Ima vishe formula dobrih. Ako hocesh simulaciju, F1 99-02 ili F1 iz rFActora, ne mogu sada neke arkade da se setim.

Nazad
Vrh Dno