Šta je novo?

Koliko vam traju baterije?

valdy

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2009
Poena
375
Moja oprema  
Monitor
LG 34WK95U-W
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3s & Keychron Lemokey L1
Ostale periferije
Logitech MX Brio
Laptop
Apple MacBook Air M3
Mobilni telefon
Apple iPhone 16 Pro
Pametni uređaji
Apple Watch SE 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Planiram ovih dana da uzmem bežičnu tastaturu i trackpad.Interesuje me koliko vam traju baterije i da li se isplati uzimati ovako nešto i kupovati Duracell baterije na trafici ili da uzmem punjač?

Trackpad uzimam sigurno,a tastaturu možda uzmem i sa kablom ako je velika potrošnja baterija.

Kupi 4x2 eneloop baterije i punjač u paketu i to je to.
Imaćeš i za trackpad i za tastaturu, mogu da se pune preko 1000x, deklarisana snaga odgovara stvarnoj i to je to.
Nemoj da se zezaš sa alkalnim, bacanje para.

Tastaturu vec imam skoro 45 dana,baterija je i dalje 100%. A mis sa eneloop baterijama,jedva 5-6 dana izdrzi.

hvala na odgovorima.Koliko para su te baterije i punjac?

Moze i na pp gde ste uzeli

Za tastaturu ne brini jer baterija traje oko 6 meseci, bar kod mene. U slucaju tastature nema smisla koristiti punjive baterije, jer je zaista smesna potrosnja.

MagicMouse posisa alkalne za manje od mesec dana, a za Trackpad ne znam jer ga nemam.

Trackpad i tastatura otprilike istom brzinom potrose baterije... otprilike 7-10 dana posto promenim u jednom moram i u drugom.
Ja kupujem alkalne, dugo traju, a lakske je zameniti (posto me naravno mrzi da bilo sta uradim dok uredjaj ne prestane da radi, a u tom trenutku je brze skoknuti do trafike nego cekati punjac...)

Hvala na odgovorima,al mi ovde nešto ne pije vodu.Jedni pričaju da tastatura drži 6 meseci bateriju,drugi kažu mesec dana,a ti sad kažeš 6-7 dana...kome da verujem?

Ako zaista sve to toliko brzo troši bateriju,onda neću ni uzimati,jer me zaista smara da se sa takvim stvarima bakćem,a i dosta mi je punjača po kući

s obzirom da sam stavio ovo pitanje u apple delu foruma,znači da mislim isključivo na apple bežičnu tastaturu i trackpad

Nisi me razumeo...

Hteo sam da kazem sledece:
kad na tastaturi ode baterija, 7-10 posle toga ode i na trackpadu, ako su baterije manje-vise istovremeno stavljene.
Drugim recima trose priblizno isto.

A to je oko 3-6 meseci za par kupljenih baterija, zavisi koje baterije uzmes.

Stara tastatura u koju idu 3AA baterije je vukla kao blesava, a noviji model u koji idu 2AA baterije mora da ti traje 6 meseci.

Trackpad i tastatura otprilike istom brzinom potrose baterije... otprilike 7-10 dana posto promenim u jednom moram i u drugom.
Ja kupujem alkalne, dugo traju, a lakske je zameniti (posto me naravno mrzi da bilo sta uradim dok uredjaj ne prestane da radi, a u tom trenutku je brze skoknuti do trafike nego cekati punjac...)

Ovo je i moje misljenje. Kupujem hleb, mleko... 2 alkalne baterije i ne mislim o punjenju.

Odlično.Ako je tako kao što sam ovde pročitao,onda uzimam i tastaturu i trackpad i za početak duracell baterije,a kasnije ću da vidim punjače.

Hvala svima na odgovorima.

Da,za tastaturu sam bas prijatno iznenadjen. A evo danas oko 11h sam ubacio baterije u misa,sada je 92%,radio sam mozda 2h max,ostalo vreme nisam bio tu,a nisam ga ni izgasio. Ali ono,imam 4 te baterije uvek u steku,tako da mi i nije neki problem.

Ne znam kakve su bezicne tastature i ostale periferije za apple, al ako su slicne potrosnje kao tastature, misevi... za desktop, onda nema potrebe za punjivim baterijama. Ja imam bezicnu tastaturu i mis vec 5-6 godina i ovo mi je trenutno drugi rasparcani komplet.
Tastatura je neka Trust i na njoj baterije traju jako dugo( oko godinu sigurno), a mis je HP i recimo da drzi oko 5-7 meseci. Brat ima logitech tastaturu i mis i njemu zaista dugo traju baterije( mozda i preko godinu ). po meni je glupo uzimati punjive, ioako sam Ja licno i probao sa njima na prethodnom kompletu i to nije to to nekako. Uvek me izdaju baterije u kratkom roku. Doduse i te punjive nisu bile neke i imale su samopraznjenje, tako da sam ih stalno punio.

Koristim samo alkalne baterije.

evo da javim koliko mi traje baterija.

Nakon 2 meseca i par dana tastatura ima 38%,a trackpad 20%.

Da napomenem,tastaturu koristim po 6-7 sati dnevno,a trackpad veoma retko,jer mi ne odgovara pri radu i tu g9x nastupa

Jos nesto,nikad ih nisam gasio

Iako je tema stara ... cisto da dam i svoj komentar sto se tastature tice... Ako vec kupujete tastaturu za mac ili win preporucujem logitech k811 ...jeste malo skuplja od obicne apple-ove u ovom slucaju... prvo ima backlit (reaguje na senzor ne na pritisak dugmeta) drugo ima opciju kacenja na tri uredjaja, trece i najbitnije nema drndanja i kupovine baterije jer se dobija usb kabl tako da se sa lakocom moze napuniti ...

Sto se tice misa, ne uzimajte Performance MX ako vam je bitno trajanje baterija (2-3 nedelje max) ... dobro je sto se uz kupljeni mis dobijaju punjiove baterije i usb tako da mis mozete da punite i koristite u isto vreme samo sto zaista smara to brzo trosenje baterije...

Mozda nekom u buducnosti koristi ovaj post pre svega sto se izbora tastature tice

Dovoljno dugo traju da uopshte nije bitno koliko je to :) Magic mouse mi traje 3-4 dana pa ne vidim ni tu problem, imam dva seta baterija koje punim u krug...

3 AA baterije Varta koje sam stavio u tastaturu traju vec 3 mesec. Dok sam promenio, isti tip baterija, vec 2 seta (po dve idu) na Magic Trackpad, u istom vremenskom opsegu.

Nazad
Vrh Dno