Šta je novo?

Koliko traje SSD m2?

mladen2008

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2009
Poena
320
Imam m2 Kingston KC2000. Health mu pao na nekih 76%. Do koliko % je bezbedno raditi sa ovim SSD-om? Da li ima neki krajni limit kad moze da crkne?
Clipboard02.jpg

slično koliko i "klasični" 2,5" SSD

Ako koristiš sentinel za ssd, gledaj ga više kao pokazatelj trošenosti ssd-a nego alat za zdravlje samog diska.

Zvaničan tbw za kc2000 1tb je 600tb. Ako gledaš tu cifru zdravlja od 76%, to znači da si iskoristio oko 150tb upisa i da imaš još 450tb dok se disk ne istroši. Zvanično. Nezvanično diskovi rade i posle toga neretko i duplo dok ne krenu usporavanja.

Naravno, ovo se podrazumeva ako ssd zaista nema neku drugu boljku.

Pa skoro svakih dan ubacim nekih 20GB gore-dole i obrisem toliko vec 3 godina. Pretpostavljam da je ovih 24% koliko je vec iskorisceno na njemu do sada, a ostatak koliko je jos dostupno.
Clipboard02.jpg

To ti je oko 22TB za 3 godine i nek ima jos toliko to nije nista za taj SSD.

Neka traje u granaciji, 5 godina meni je dosta

Koristi Kingstonov alat za proveru i apdejt.
Jel ovo samo za Kingston ili ima neka aplikacija za druge marke?

Trajace to bez problema, ne bih se brinuo narednih 5-6 godina sigurno. Videces vec kad krene da usporava.

Nece usporit samo ako se pregreva.......
trajanje SSD/NVME je 3-15x od healtha ja imam 20 samsunga koji su sad na -1000% health i corsaira na -200% jos ni jedan nije usporio ni crkao...... TLC generalno mislimd a ce svaki ici do bar 10x duze od predvidjenog

smart iscitavanje ja na svim idelano pise da su "mrvi health" ali spare block ni na jednom jos nije iskoriscen

Nazad
Vrh Dno