Šta je novo?

Koliko ste Fanboy ? :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
ima nas ovde raznih, i uglavnom se svadjamo oko toga shta je bolje, ponekad i bez konkretnih razloga, pa koristim ovu priliku da vas navedem na priznanje, kolko ste fanboy i zashto ste fanboy :p

evo mog primera:

Monitori:

LG i NEC

LG zato shto sam poprilichno ubedjen da u TN jeftinoci koja nas je zahvatila zadnje dve godine, oni nude ubedljivo najbolju sliku + izgledaju izdrzljivije i stabilnije od ASUS-a, ACER-a, BenQ, i nashminkanog Samsung-a. u poredjenju sa Samsung modelima, slichnih karakteristika, uvek je na moje oko LG delovao bolje od Samsunga. shto se NEC-a tiche, njihovi IPS display-jevi mi deluju kvalitetnije od ostalih IPS proizvodjacha, eto nisam imao prilike da vidim Toshiba-ine modele, jer su slabo zastupljeni.

Procesori:

AMD

rekoh vec :p AMD je bolja firma od Intel-a, i Intel krade tehnologiju od AMD-a, Intel placa reklamiranja po "prestiznim sajtovima" a ja ne volim nepravdu :p

Matichne ploche:

MSI i DFI

MSI zato shto su ih zbog par primeraka svi pljuvali, a realno su, osim tog jednogodishnjeg setback-a uvek imali shta da ponude valjano, i originalno. trenutno su prvi u svetu sa eksperimentisanjem sa novim chipsetima, i to je za pohvalu, chak shta vishe, mislim da su zadnjih 7-8 novih chipseta oni prvi izbacili, a to definitivno znachi da ce v2.0 takve ploche uvek biti dobra. DFI je jednostavno DFI - nikad manu nisam video na njihovim plochama + propratna oprema + originalnost + izgled.

Kucishta:

Antec

ono malo kucishta shto imaju u odnosu na konkurenciju je dovoljno meni da vidim da je svako od njih vrhunski odradjeno, i pruza odlichne mogucnosti. samo mi nije jasno zashto im je ponuda mala u odnosu na konkurenciju, al dobro, ne razumem se bash najbolje u to :)

Hard diskovi:

Seagate

e sad - Seagate je firma koju je osnovao chovek koji je i izmislio HDD, tako da je to meni dovoljno. mozda ce neko da pomisli da sam lud, ali je tako :) a i u konkurenciji sa WD-om, ja zaista imam pozitivna iskustva sa manjom bukom kod Seagate-a, nego kod WD-a.

RAM:

Kingston i Transcend

posle crapy iskustava sa GEIL i sa OCZ shtapovima, rekoh sebi - Kingston i to je to. eventualno Transcend, jer pored crapy shtapova, u high end umeju da naprave kvalitet (AxeRAM kao primer). zaista me Kingston niakd nije isneverio, kao sa pomenutim GEIL-om i OCZ-om koji nisu hteli ni na OC, a pravili su probleme i sa ubadanjem (trebam da im trazim idealan polozaj, kao da bebu stavljam u kolevku da ne plache, to mi je kod OCZ-a opasno skakalo po zivcima)

Input:

Logitech

jeste, ova je jedina maksimalno komercijalizovana firma, koju ja cenim ,jer se zaista trude da naprave sve za svakog. pored gomile crap proizvoda za nazovi "gejmere" i gomile nepotrebnih proizvoda, umeju da naprave i minimalizam, kao shto su UltraX serije tastatura, i RX1000 mish.

Windows XP

suck it, Apple fanboys :p Windows XP je za mene najbolji operativni sistem, jer, bez obzira kakav je u osnovi - SVE ima da mu se promeni i doda. posle gomile svadja ovde, ja sam skapirao da kvalitet operativnog sistema nije u njemu samom, vec u podrshci za njega. skoro je neko napljuvao WM kao losh mobile sistem, jer ne mozesh da "iskljuchish aplikaciju na X" ... a pritom je chovek zanemario chinjenicu da je WM ubica svih simbijana i linuksa, i PALM OS-ova, zbog toga shto se moze podesiti da radi kao AI robot, bukvalno. e tu se krije i moj afinitet ka XP-u - google prva strana izbacije sve ono shto ti je palo na pamet da namestish pre 15 sekundi, a instalacija je gotova za 2 minute.

kakva su vasha iskustva sa fanboy-izmom, i da li ste opicheni kao i ja ? :)

ono sto u moj kompjuter nece nikad uci je AMD procesor i LCP napajanje... za ostalo nisam fanboy

90 % ljudi nece priznati da su fanboy , ja prvi medju njima :p

za nesto sto vise preferiram : procesor : INTEL
Graficka : Nvidia

Kuciste : Kinez ( nikad nisam mogao da dam vece pare za parce lima :D )

ALi nisam fanboy za to . Kad bi amd ili Ati ima bolju procesor/graficku uzeo bih , druga stvar je sto do toga nikad nece doci :p :p

Poslednja izmena:
Hm... Da Epox još uvek postoji i da je ono što je nekada bio, znam da ništa drugo nikada ne bi stavio u mašinu... Dalje, WD hard diskovi, baš ih nekako volim, od početka sam ih imao, zeznuo sam se jednom sa jednim Seagateom i nikada više... I naravno, ATI kartice... Mada, više u to nisam baš siguran, mislim da će sledeća ipak da bude zelena :zgran:

Meni je svejedno sta imam u kanti,uvek sam imao Intel ali to je slucajno,od karti isto,mnogo cesce sam imao ATI i nikad nisam imao ni jedan problem ni sa ATI ni sa Nvidiom,monitori to me tek zabole koji je ako valja,od ploca znam da nikad vise necu imati MSI samo zato sto ih svi pljuju a imao sam samo jednu i radila je ok,od automobila mnogo volim Honde a imam Reno megan :wall:

Poslednja izmena:
Jedini razlog za fanbojizam je neinformisanost...

Uzmite za primer automobil... ko ne zna značaj i prednosti pojedinih vrsta vešanja, glava motora, menjača, diferencijala, sistema ubrizgavanja će automobil birati na osnovu boje, oblika farova i značke zakačene na haubi...

as simple as that...

Poslednja izmena:
pa sada.... neko je postao fanboy nekog brenda zbog odredjenih karakteristika doticnog brenda, tesko da je do toga doslo zbog neinformisanosti :)
tesko da je neko izabrao intel procesor zato sto nema iglica sa donje strane :p

Poslednja izmena:
Ne bi rekao da sam fanboy za nesto ..
Ono sto mogu da kazem je da "preferiram" Intel zbog OC-a. Da je Intel supak tu ne bi ga nikad uzeo.
ATI/nVidia ..uzimam ono sto mi najvise odgovara u datom momentu, ako je odredjena kartica na losem glasu, ima neke probleme i slicno. Zaobidjem je :p
Tako da tu nemam nekog "favorita"

Za ostale stvari uopste mi nije bitno od koga je.

kakva su vasha iskustva sa fanboy-izmom, i da li ste opicheni kao i ja ? :)

Ummm.. tesko :d

Poslednja izmena:
Intel,nvidia u srcu (ati u kucishtu :)) ,ploche ASUS :) DFI nikad,mem cell shock :) ostalo mi je svejedno samo da je dobro

fanboy? šta je to - mladić koji ide i mlati rukama? ;)

ja preferiram Nokiu u odnosu na sve ostale mobilne telefone, a kod kompova preferiram jeftinije marke i proizvode, jer generalno rade sve ono što i skuplje. sama po sebi, marka me ne zanima, ako je proizvod solidan i relativno jeftin... u kompovima imam svakojaki hardver, ali najviše ima onoga na čemu piše MSI, Samsung i Genius ;) zašto? mislim da su ok po odnosu cena/kvalitet

Kod mene fanboyizam ide naopačke - neke logotipe ne volim da vidim na uređajima, najčešće bez nekog konkretnog razloga (to je valjda poenta fanboyizma - da nema veze sa mozgom :D).
Ne volim Nokiu, Samsung, i CoolerMaster - (iako sam imao, ili imam gomile njihove opreme).
A za opremu koju ne vidim (dakle sve što ide u case) me nesto živo zabole.

Ja sam fanboj za kvalitetne stvari koje su u odredjenom trenutku dobre.

Poshtujem svaku stvar ali uvek biram kao shto kaze bane po informisanosti i pouzdanosti [a i po finansijama :)]

Poslednja izmena:
da, zaboravih mobilne - definitivno je Nokia moj izbor, dok ne budem imao pare da se sprdam sa HTC-ovima, ili nekom ekstra WM spravom ...

Nokia Music edition telefoni su mi fetish, do sada sam ih imao gomilu, zalim za onim 5700 shto mi je rikno flet, i niko nije hteo da mi ga opravi ...

Koliki sam ja Fanboy ?
Od svih HDD-ova, najmanje cenim WD, a ipak sam kupio jedan (6400AAKS) - jer je u tom trenutku to bilo za te pare najbolje.
Inače, u životu ne bih za sebe kupio gamepad ili joystick (pa ni volan ako mi zatreba) koji nije Logitech (ovo na osnovu iskustva a i ne razumem Igoritzinu opasku o crap proizvodima za nazovi "gejmere").
Gigabyte i ECS matičnu neću više nikad da kupim (to iz principa).
Kako Abit više nije aktuelan, ni ja ne dam pet para na brend matične - samo da dobro radi posao.

Sportska oprema - obavezno Adidas;).

Moglo bi se reci da sam fanboy DFI-ja i (njihove ploce mislim da bih mogao da uzmem i samo gledam kao neku umetnicku sliku :)), Apple-a, Sony-ja, Corsair-a i nVidia-e u neku ruku. Mada su to sve vise neki afiniteti pre nego moram-da-ga-imam-po-svaku-cenu-cak-i-ako-je-***** fanboy-izam.

Takodje, izrazito ne volim Acer, LC Power, XWave (i sl. proizvode).

Procesori: Intel
Grafe: nVidia
Maticne: DFI, ASUS
Monitori: Apple :D
Mobilni telefoni: Apple, HTC, Nokia:D

Fanboj, pa recimo da nisam mnogo :p.

AMD/Intel - AMD, uvek su bili bolji nego Intel uvek uspe da potplati da grafici idu u njihovu korist. Dok je AMD u principu 50% brzi.....

ATI/NVidia - ATI, iako sam imao samo 4x vise nV kartica. *** izgleda da volim sadomazo, kad se samo setim dana kad su me drkali drajveri kod 9550.

WD/Segate/Hitachi/Sta god - Quantum, u principu iako imaju x badsectora evo imam ih vec 7-8 god i rade. Dok su mi po jednom crkli i WD i Seagate a evo Hitachi mi cakce samo tako....

MSI/ASUS/DFI/GA - Marka kao marka MSI. Jednostavno gotivim ih mnogo, do sad sam imao dosta MSI prozivoda i nikad nikakvih problema nisam imao. A i volim ih zato sto ih bas svi pljuju. Dok GA mrzim najvise na svetu.

Uglavnom, svi reviewovi na netu su potplaceni, ne verujte im nista, verujete meni.....

Fanboy sam jedino po pitanju Logitecha,ne bih mogao da imam periferiju drugog proizvodjaca.Zasto...pojma nemam,iako mi trenutno ide na zivce G7 kojem crkava levi klik posle 5 godina cimanja ;).
Da, i Apple nikad nista necu uzeti.Zbog kovaca :d
Ostalo nije bitno.

Poslednja izmena:
Intel procesor
Intel chipset za plocu
ThinkPad laptop
SE P serija moblinih

:)

Kao entuzijasti naravno da (svi) naginjemo ka proizvodima sa pedigreom. Svako ko malo vise prati novosti na harware sceni u prethodnih nekoliko godina bi uvek birao nesto tipa DFI/OCZ/EVGA/Corsair/Antec nego npr. MSI(ECS)/Apacer/Zotac/LCPower/Codegen.

Cak bi (mozda) druga opcija bila jeftinija, a na defaultu moze da se desi da bude i brza. Ja bih izdvojio vecu sumu za prvu kombinaciju. Ali nisam fanboy u smislu da cu svojom krvlju braniti neki brand. Cisto volim da kupim kvalitet po nekoj ceni koju mogu da podnesem i to je to...

P.S. OCZ, Zalman, TR., DFI, XFX, voleo bih da kod nas ima vise Mushkin, EVGA, HIS, Corsair proizvoda. I naravno pomenuti Adidas i eventualno Reebok i Converse :D

Sony Erika mobilni.Chaintech nekada za ploce danas Biostar,AMD sto jeftiniji,Grafika srednja klasa nebitno ATI/NVIDIA, periferija A4Tech...(kupish najskuplje iz ponude i resio si sve probleme),Monitori Benq/Sony,HDD definitivno WD,Citaci TEAC

A od opreme sportske ANTA

Sony, Apple, logitech, HTC, Adobe. Ovo su brendovi koji mi ulivaju poverenje, mada bih mogao na širu listu da dodam još barem dvadeset brendova.

Mislim da je nepravedno porediti MSI, koji je sve jači, sa dosta manjim igračima.To se može reći i za Acer, u poslednjem kvartalu najprodavanije notebook-ove i sponzora sledeće olimpijade.

Uzgred, zar DFI (pomalo precenjeni) nije na izdahu, najavljivali su katanac još prošle godine.

Sad gledam temu i ne verujem kako neko moze da bude fanboy, mada je to veoma cesta pojava :d
U moju masinu ulazi bilo sta sto je kvalitetno i ima dobar odnos cena/performanse.
Moze se reci da malo vise volim AMD procesore samo zato sto im marketing nije agresivan, ali nemaju prednost sve dok ne budu bili bolji od Intela.
Sto se chipseta tice volim intelov ICH zbog svoje kompatibilnosti sa starim RAID-om i sl. :D

PS
Dobro ajde recimo ECS ne podnosim, da ne bude da nema bas nista sto mi smeta :D :D :D

Nikad ne bih stavio AMD procesor ili ATI grafiku u svoj računar, niti bih koristio monitor da nije Samsung. Ne pitajte zašto, ne mogu reći tačan razlog, ali uvek je bilo Intel, nVidia i Samsung, a nikad nije bilo problema, što mi je najbitnije.

Nikad ne bih stavio AMD procesor ili ATI grafiku u svoj računar, niti bih koristio monitor da nije Samsung. Ne pitajte zašto, ne mogu reći tačan razlog, ali uvek je bilo Intel, nVidia i Samsung, a nikad nije bilo problema, što mi je najbitnije.

Aj posto koristis Linux da te razumem zasto nVidia, a ne ATi, al ovo ostalo mi nije jasno...
Sta bi bilo da si prvo kupio neki HP ili Dell monitor? :D

Procesori :samo INTEL (jednostavno volim megaherce :D a i nekako mi je INTEL oduvek bio "bolji")
Graficke :nVIDIA (ovo vecj ne mogu da formulisem zasto vise volim nvidiu od ATIa)
Ploce:pre sam samo furao ASUS ali sam ga batalio i presao na GA(ASUS je za klokovanje najbolji ali greje se ko lud, ako zelis savrsenu stabilnost GA je neprikosnoven)
napajanja:Tt recimo,mada mogu i ostala,samo da nije LC ili Chieftec njih moje kucjiste nikad necje videti niti cju ih preporuciti ikom
kucjista: iskljucivo Tt njihov sam veliki fan :D
HDD:maxtor nikad vise,preferiram WD kao stabilne, tihe i mlake :)
periferije: misevi razer(jer sam levoruk) a ostalo zna se Logitech
mobilni: samsung nikad,nisam voleo Nokiu do skoro kada je sestra kupila 5610 Xpress Music i shvatio sam da je moj hejt totalno bio neosnovan,jer telefon sabija(mada to sam znao i pre ali to je neki osecjaj kad ne volis nesto a pojma ne znas zasto) tako da cje moj sledecji fon verovatno biti nokia :)

WARNING: ovo sve gore napisano je samo moje misljenje i podlozno je izmenama :p

Svakome ko je u ovoj temi izneo da je pripadnik neke robne marke izrekao bi dalju zabranu učestvovanja u bilo kakvim diskusijama. Jednostavno sa takvim stavovima ne možete da budete podobni za kvalitetnu diskusiju...

pa kada bi nam se sve svidjalo diskusije ne bi ni bilo

Svakome ko je u ovoj temi izneo da je pripadnik neke robne marke izrekao bi dalju zabranu učestvovanja u bilo kakvim diskusijama. Jednostavno sa takvim stavovima ne možete da budete podobni za kvalitetnu diskusiju...

Trebalo je da sacekas jos malo, da se narod otvori :D
Pa onda lepo zabrana, ovako ce se suzdrzavati :D :D :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno