Šta je novo?

Koliko SPAM-a dobijate dnevno?

Heechee

Čuven
Učlanjen(a)
15.06.2001
Poena
619
Ajmo odgovor na ovo, a mogu moderatori i da naprave poll, od ovoga...

Konkretno na svaku e-mail adresu mi dnevno stize od 5-10 spam mailova... sem na yahoo gde od 50 mailova - 49 je spam
FX

Koji je smor taj spam...
Pa covece zar ti ne koristish Block Adress na Yahoo!-u, kod mene to radi.Cim dobijem neki spam - o'ma se blokira ta adresa, i nema vise smaranja.

Amon_Ra je napisao(la):
Koji je smor taj spam...
Pa covece zar ti ne koristish Block Adress na Yahoo!-u, kod mene to radi.Cim dobijem neki spam - o'ma se blokira ta adresa, i nema vise smaranja.

Dzabe je to jer SPAMeri stalno menjaju dolaznu adresu i subject, tako da ih je veoma tesko izblokirati...

konkretno vise sam mislio na SPAM mailove koji stizu preko standardnih naloga na nasim provajderima

Uf da bas smaraju, najvise sa euneta, mis'im sta rade oni iz tp-a tamo ;)

minimum 5

sa EUnet-a ali mali programcic MailTalk X uci koje mailove brisem odmah tako samo kazem mark spam i delete marked i gotov posao. ;)

Heechee je napisao(la):
Dzabe je to jer SPAMeri stalno menjaju dolaznu adresu i subject, tako da ih je veoma tesko izblokirati...

konkretno vise sam mislio na SPAM mailove koji stizu preko standardnih naloga na nasim provajderima

Izgleda da sam ja naleteo na neke glupe spamere jel blokada adrese radi...

Nadjoste mi bolnu taccku. Imam nekih 6 mail naloga, od kojih su bar tri super aktivni i sluze za dopisku sa velikim brojem stranaca. E kad mi onda pocnu stizati razni anabolic/degree/fuckme/stockmarket/XYZ mail-ovi sa velicinom od 500k na moju analogno centralu sa vezom od 1.1bajta mozete misliti da mi je muka golema. Sve u svemu - Spamere na vesala (dok to nisam ja :))

Pa u tom slucaju cim se konektujes sa MailMagicMonitorom proveri sta je u inbox-u na serveru, obrisi nezeljeni mail pa onda skidaj ostatak.

True, or not?

Heh. Evo sta sam juce primio na mail:

What we longed for and had a presentiment about - has happened. A doctor from
Russia
has discovered the secret of the "Elixir of Youth". Whether the pharmacological
companies
want it or not, mankind is faced with the fact - the secret of death is opened.
Now everyone
can fight with the illnesses by himself, - winning and prolonging the life, -
not growing old!

Tell your friends and relatives. The whole world should know about it.
Details here: http://long-life.shorturl.com OR http://long-life.da.ru

E sad, na sajtu zaista ima kao nesto da je taj brat Ruja Vladimir Volkov ili kako se vec zvase, otkrio elixir zivota i lek za sve bolesti poznate covecanstvu! Mrzelo me je sve da citam ali cisto sumljam da je nesto istina od svega.. pa izvolte Vi, pogledajte njihov sajt i sami procenite da li je realnost ili prevara (tj. dobijanje sto veceg broja posetioca u kratkom roku... )

P.S. Nekako mi ne ide u glavu da je taj 'elixir' hidrogenska bomba koja ce u coveku explodirati i odneti zauvek sve bolesti i podmladiti coveka... Hm, zvuci primamljivo zar ne?
Da bi sto veci broj ljudi ovo 'otkrice' video, postovacu ovo isto u poseban thread.

:confused:

Heechee je napisao(la):
Pre jedno tri-cetiri meseca vrtela se poruka nekog naseg lika koji je nudio gomilu domacih mail adresa za prodaju. Mesec dana nakon toga meni je naglo skocila kolicina junka u inboxu.
Zato pamet u glavu i adrese u BCC. :)

PS mislim da je jedino resenje protiv toga na nivou provajdera a ne korisnika. Sta god ja stavio u Batu kao keyword ne daje mnogo efekta. A Block sender je odavno prevazidjen.

PPS: http://freshmeat.net/projects/ask/

Ja ne znam da li je mene nešto usralo ali ja na eunetu retko kad dobijem koji spam mail :D
Čak mislim da u zadnjim 15tak dana nisam dobio ni jedan!

Najbolji lek za spam je ne davati svoju adresu sajtovima :D . Jao, al' sam pametan !!!:D :D

Ne, ozbiljno, imam samo tri naloga, a sapm skoro i da ne dobijem. Naime, dva na SC-u su mi aktivna oko 2 god, a jedan na EuNet-u oko 2 meseca. Na ovoj na eunetu (za koji niko i ne zna) nisam do sada dobio niti jednu poruku (bukvalno).

Jedino resenje za ljude kojima je potrebno da imaju nalog koji nece imati spam je da otvore novi nalog (ili vise njih) i da one osobe koje su im bitne (poslovni partneri, rodbina, prijatelji i ostala dzumla) ljubazno obaveste da imaju novi mail. Sva druga resenja su komplikovanija i skuplja (sopstveni mail server i softver koji cisti postu od raznih sr*nja).

BTW, posto vecina ima neku prezentaciju i sl., da li neko tamo ostavlja svoju adresu, jer skeneri je vrlo lako ubace u svoju bazu? Dodushe, malo je smarno kodirati adresu da se ne bi u HTML-u videla.

Verovali Vi ili ne...ali u zadnjih recimo mesec dana NIJEDAN! Stizalo mi je ranije nesto DIPLOMAS bla bla...nemam pojma,ali ne vise,i nikako nisam mogao da blokiram to,jer je uvek stizalo sa drugih adresa.

[Marko37] je u pravu,sto se BCCa tice.

Vrh Dno