Stefan1 je napisao(la):Pitanje je sadrzano u naslovu...
Sto?][V][ATRIX™ je napisao(la):ja ne bi isao preko 100x
jddipqd je napisao(la):Pre će disk da se oljušti odozgo nego što će da propadne od formatiranja.
Dolazile su i serije Verbatim i Princo CDRWova koji su se ljuštili posle 10-15 dana korišćenja :dBane je napisao(la):Ajd sad da ne preterujemoDolazile su serije Verbatim i TDK CD-RW diskova koji su se formatirali samo 4-5 puta, i posle si mogao da ih bacish.
jddipqd je napisao(la):Dolazile su i serije Verbatim i Princo CDRWova koji su se ljuštili posle 10-15 dana korišćenja :d
Crni je napisao(la):Sto?
Ja sam na nekoliko diskova tu cifru davno presao, a rade bez ikakvih problema jos uvek (Verbatim Platinum HiSpeed 8x-10x 650MB i 700MB). Takodje znam dosta ljudi koji koriste bas te diskove i niko nikad s njima nije imao problema ni sa jednim rezacem.
Definiitivno ne u tom kontekstu][V][ATRIX™ je napisao(la):jddipqd je odgovorio umesto meneDoduse mozda ne bas u tom kontextu.. ali smatram da ako 100x nesto snimas i najmanje 2x toliko nosas svuda disk, dajes raznim ljudima da ce disk jednostavno da se izgrebe i nece biti upotrebljiv.. :bottle:
Nocna ptica je napisao(la):Razlika izmedju CD-RW-a i CD-R-a je u tome sto se 'data' plastika kod CD-RW-a ne unistava trajno jer se radi o 'tecnom polimeru', koji se laserom 'gura' sa strane tako da izmene na istom mogu da se 'vrate' (tako sto laser 'istopi' polimer koji je pomeren sa strane i isti se vrati na 'originalno' mesto, tako da na disku mozes ponovo pisati).
To sam i ja primetiojddipqd je napisao(la):Definiitivno ne u tom kontekstu
...Hteo sam da kažem da su ovi novi diskovi krš, stare možeš da drndaš koliko hoćeš.
zeleni_zub je napisao(la):Ja sam bio ubeđen da vremenom dolazi do trajne kristalizacije polimera, a ne do "trošenja" istog.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari