Šta je novo?

koliko para za sajt?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
za koliko para se prave sajtovi za firme? nista specialno i futuristicki samo da ima opis i slike proizvoda ?

pitam jer me jedan caletov prijatelj zamolio da mu napravim sajt a ne znam koliko da mu uzmem a da ne bude ni malo a ni mnogo

E al ti je pitanje ;) Kao da si rekao "za koliko para se može snimiti film". Može za dž, a može i za 150 miliona $$$. Isto je i sa sajtovima, kod nas ne verujem da je neko uzeo više od 10-ak hiljada evra a da nije bilo na prevaru.

U svakom slučaju, ako to do sada nisi radio pa ne znaš ni cene, za početak traži 100-tinak evra, nije mnogo ni tebi ni njima, a ako budu zadovoljni kasnije se dogovorite za više.

Za nesto "solidno", i to je diskutabilno sta je solidno spominjala se neka cifra oko 30 DM po strani. E sad treba uzeti u obzir da je to prijatelj, pa se ti ugradi

Pa ispod 50€ ne znam koliko da je jednostavan ne moze, pa da ga :hump:
Sve ispod toga je dzabe, pa makar i za prijatelja, osim ako nije u pitanju jedna strana sa dve slike i 5 recenica teksta :D

Koliko ti u stvari cenis svoje vreme?

Uradi, izmeri vreme i pomnozi to sa recimo x €. (x odredjuje stepen tvoga znanja i slozenosti posla). Videces da nije malo.

To ce sve legalizacija softvera da sredi za godinu dve...

Ima gazde firme da nauce da i nas rad vredi, ako ne dvadeset, a ono barem deset puta od rada konobara, barmena i itd....

Mica je napisao(la):

Ima gazde firme da nauce da i nas rad vredi, ako ne dvadeset, a ono barem deset puta od rada konobara, barmena i itd....

e svaka ti cast potpuno se slazem sa tobom:D

mikis je napisao(la):
U svakom slučaju, ako to do sada nisi radio pa ne znaš ni cene, za početak traži 100-tinak evra, nije mnogo ni tebi ni njima, a ako budu zadovoljni kasnije se dogovorite za više.

100 evrica bi mi odgovaralo, jos samo da vidim koliko proizvoda ima da ne bude na kraju da treba da pravim sajt od 150 stranica jer on hoce posebnu stranicu za svaki proizvod.

raindog je napisao(la):
100 evrica bi mi odgovaralo, jos samo da vidim koliko proizvoda ima da ne bude na kraju da treba da pravim sajt od 150 stranica jer on hoce posebnu stranicu za svaki proizvod.
Sto je i normalno.
Da radis sa bazom bila bi ti dovoljna jedna strana ,)

raindog je napisao(la):

Kao što ssteva reče, zato služi baza :) E sad, zavisi šta oni hoće, ali ako nikada nisi pravio ozbiljniji sajt a njima takav treba, bolje nađi nekoga ko će to da im odradi a ti uzmi tih 100€ kao proviziju :)

mikis je napisao(la):
Kao što ssteva reče, zato služi baza :) E sad, zavisi šta oni hoće, ali ako nikada nisi pravio ozbiljniji sajt a njima takav treba, bolje nađi nekoga ko će to da im odradi a ti uzmi tih 100€ kao proviziju :)

ma nece oni bazu jer onda moraju da doplate kod hostinga.

Raspitao sam se, i mislim da za ovo sto ti pravis mozes uzeti od 150 do 300 DM. Zavisi koliko vremena budes utrosio.

Samo da ti dam mali savet ako nije problem... To sa proizvodima ide iskljucivo u bazu, jer ti je kasnije manje drkanje sa menjanjem cena, slika, opisa i svega ostalog sto moze da te snadje. Sto se hostinga tice, na veratu MySQL ne kosta nista(bar do sada nije), a PHP, CGI imas u startu. A price 30, 40, 50, 90 bilo koje valute po strani zaboravi. Svuda se naplacuje po utrosenom vremenu, jer ces nekada stranu uraditi za 10 min i uzeti 50 neke valute, a nekada ces se odvaliti od kuckanja 15 sati a opet ces da uzmes 50 neke valute. A ako se budes upustao u bazu onda ti mogu reci da ni slucajno ne pomisljas na budalastine tipa 300DM jer se ne isplati. Sto se price "Oni nece da plate to zbog toga i toga", su klasicne price za nase seljacine ovde. E onda PR izlazi na teren i ubedi ga da je bas to ono sto njemu treba i da bas bez toga njegov sajt nece biti ne znam sta. Nemoj da me pogresno shvatis, ne pricam sa bilo kakvim sarkazmom, ali pogledaj koliko timova ozbiljnih ima sa jednim covekom... Nije to bez veze. U ovoj zemlji su svi majstori, pa vidi gde smo zbog toga. Veruj mi, bolje je podeliti malo love, a uraditi stvar kako treba, nego uraditi 1 sajt sam i napraviti dres. Ne moze jedan covek sam sve da postigne...

Wakizashi je napisao(la):
Sto se hostinga tice, na veratu MySQL ne kosta nista(bar do sada nije)

Hm...
----
28.01.2003.
Hosting tim VeratNet-a Vas obaveštava da će od dana 28.01.2003. pravo na korišćenje MySQL baze imati jedino korisnici Standard Plus i Gold paketa. Korisnici koji su zakupili Standard hosting paket pre navedenog datuma, imaće pravo da koriste bazu do isteka zakupljenog servisa tj. godinu dana od dana uplate.
-----

ma nije ovo nista komplikovan sajt... trebalo bi da izgleda kao ovaj www.alat.co.yu koji sam pravio za caleta (ne znam da li smem da stavim sajt da ne skinu post jer je kao reklama) uzecu oko 250 dm jer mi treba jedno dva tri dana da napravim takav sajt...

raindog je napisao(la):
ma nije ovo nista komplikovan sajt... trebalo bi da izgleda kao ovaj www.alat.co.yu koji sam pravio za caleta (ne znam da li smem da stavim sajt da ne skinu post jer je kao reklama) uzecu oko 250 dm jer mi treba jedno dva tri dana da napravim takav sajt...
Ma uzmi barem 100€ bez grize savesti, mada moze i preko toga.
:wave;

definitivno sam odlucio da trazim 125 evirca za prvobinu verziju i samo na jednom jeziku, a kasnije ako hoce nesto da menja morace da doplati pa ko voli nek izvoli

A da nisi razmislio o varijanti da uradis coveku besplatno? Ipak je prijatelj zar ne? To katkad moze mnogo vise da se isplati nego kasicne novcane nadoknade za utroseni rad... Npr. covek prodaje muzicke stubove i opremu - mislis da ti ne bi dao vise stvari po fabrickim cenama/bez poreza? Pr2: bavi se uslugama turizma - eto ti povoljnijeg letovanja.. Pr3: prodaje neki sasvim drugi proizovod/uslugu... - imas vezu i za te stvari :beat:
S obzirom da znas da ces utrositi samo 2-3 dana.. zaista bi moglo za dz. Po meni barem. Sta sam ja sve ljudima radio, pa nisam ni kinte hteo da uzmem. Mozda sam lud, ali sta cu, znam kakvi smo mi kad nesto treba da se plati ("ne radi ovo, ne radi ono.. za te pare si mogao i ovo da mi namestis...")

P.S. Ako coveka bas slabo znas, (kao i tvoj cale), onda je vec OK da se naplati.

P.P.S. dolazi meni ortak i kaze: "mom dedi treba sajt da se napravi. Ja reko OK, ajd uradicu ako je nesto malo... - kad on ce: treba mu prezentacija slavina koje prodaje i to sve u 360 stepeni! Ima samo 150 modela..." -pali brate, narodnjaci su zakon :)D), 360 ne bih radio ni za pare, a kamoli za dz. :p

A da nisi razmislio o varijanti da uradis coveku besplatno? Ipak je prijatelj zar ne? To katkad moze mnogo vise da se isplati nego kasicne novcane nadoknade za utroseni rad... Npr. covek prodaje muzicke stubove i opremu - mislis da ti ne bi dao vise stvari po fabrickim cenama/bez poreza? Pr2: bavi se uslugama turizma - eto ti povoljnijeg letovanja.. Pr3: prodaje neki sasvim drugi proizovod/uslugu... - imas vezu i za te stvari
Nemoj da si naivan :)
Za dz moze samo ako pokusavas da izigravas crveni krst (=budala) sto bi bio i taj koji bi ti nesto dao po fabrickim cenama ili ti dao povoljnije letovanje....

Crni je napisao(la):
Nemoj da si naivan :)
Za dz moze samo ako pokusavas da izigravas crveni krst (=budala) sto bi bio i taj koji bi ti nesto dao po fabrickim cenama ili ti dao povoljnije letovanje....

ma nisam lud da radim za dz dovoljno sam njakao sto sam caletu pravio sajt, cenovnike, kataloge za dz sad je vreme da se uzme neka kinta cheers

Mica je napisao(la):

Mislim da nisi u pravu dobar konobar koji radi na dobrom mestu (npr. Sova, tamo gde ce bit rodjendan Benchmarka) ima par soma dinara dnevno, jedan separe pravi minimum 5000din ceh za vece, a najbolji 20-30 hiljada din, ovo pomnozi sa 10-tak separea i racunaj. Da ne navodim druge poslove, evo primera: dve moje drugarice (nemaju jedna sa drugom veze) prave 500+€ mesecno (ne bave se prostitucijom ili tako necim slicnim), a da skoro nista ne rade, ****** stvarno mnogo dobro izgledaju :D, mada imas ti i mnogo lepsih devojaka koje ne zaradjuju nista.

Misko je napisao(la):
Mislim da nisi u pravu dobar konobar koji radi na dobrom mestu (npr. Sova, tamo gde ce bit rodjendan Benchmarka) ima par soma dinara dnevno, jedan separe pravi minimum 5000din ceh za vece, a najbolji 20-30 hiljada din, ovo pomnozi sa 10-tak separea i racunaj. Da ne navodim druge poslove, evo primera: dve moje drugarice (nemaju jedna sa drugom veze) prave 500+€ mesecno (ne bave se prostitucijom ili tako necim slicnim), a da skoro nista ne rade, ****** stvarno mnogo dobro izgledaju :D, mada imas ti i mnogo lepsih devojaka koje ne zaradjuju nista.

Pa bas i jesam u pravu. (Mada je malo klubova kao sto je sova.)

Ali upravo je i nelogocno da bilo koji konobar u bilo kom klubu ima platu vecu od programera, web dizajnera etc.

A to je bas problem u ovoj zemlji. Vise se ceni rad konobara (ljudi im lakse daju pare), od rada tih ljudi koji je inace nebo i zemlja.....

I sta to znaci dobar konobar. Neko ko zna da se nasmeje i da se slihta i ulaguje nekom krimosu koji je izveo sponzoruse na veceru....

:)

Mica je napisao(la):
Pa bas i jesam u pravu. (Mada je malo klubova kao sto je sova.)

Ali upravo je i nelogocno da bilo koji konobar u bilo kom klubu ima platu vecu od programera, web dizajnera etc.

A to je bas problem u ovoj zemlji. Vise se ceni rad konobara (ljudi im lakse daju pare), od rada tih ljudi koji je inace nebo i zemlja.....

I sta to znaci dobar konobar. Neko ko zna da se nasmeje i da se slihta i ulaguje nekom krimosu koji je izveo sponzoruse na veceru....

Samo sam hteo da kazem da je ovde(Srbija) malo drugacije stanje nego sto je normalno. Ponekad imam vecu platu (od sklapanja kompova, koje traje par puta mesecno po 2-3 dana) nego moj cale koji je stomatolog! Da je realno nije, sto je najgore mislim da nikad nece ni biti, bar ne ovde.

p.s. Imas klubova kao Sova koliko god hoces (Sargon, Kabare, Cinema, pa onda splavovi, a gde su jaki kafici tipa fontana, ispred city passage-a, strahinjica bana...........)

Mica je napisao(la):
Ali upravo je i nelogocno da bilo koji konobar u bilo kom klubu ima platu vecu od programera, web dizajnera etc...

A što uopšte pokušavate da se ponašate kao "animir-mani"?

Cenite bre braćo, svoje znanje, ako ga vi ne cenite ko će ?!?

ja pravim web siteove ali nikao da mi se javi.Sto pitam se.Sajt mi je bolji od nekih "web dizajnera' koji cepaju strasnu kintu,a ja racku.

Dete, a što si podigao ovaj topik nakon toliko vremena? :S:

ne bih da te uvredim ali moras jos malo da poradis na svojoj tehnici pravljenja sajtova,pravopisu i gramatici....naravno ako se nisi zayebavao kad si rekao ovo....i izvukao temu iz 2003.god.
mozda da sacekas da zavrsis srednju skolu?
i da skines onaj natpis "created with coffeecup...."
a sajt ti je u rangu cuvenog
http://www.geocities.com/aberza/

Aj kad je vec dignuta ova tema iz mrtvih da i ja pitam nesto. Koliko se sad naplaćuje pravljenje sajta. Znači nekog osrednjeg bez baze sa jedno 20-30 strana max? Jel ide po strani, ili po nečemu drugom?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno