Šta je novo?

Koliko noise level utice na protok(wireless)?

cetch up

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2008
Poena
304
Povazan sam na wireless net imam tp link553ag, u podesavanjima sam nasao pise sledece:
Curent signal streinght -67dBm ,
Curent noise level -98dBm.

1. Signal mi je O.K. "very good" ili :excellent", interesuje me da li je noise level veliki sta utice na to i kako ga smanjiti, ako jeste?

2.Koliko to moze da utice na protok?

Antena je Biquad kucne izrade, kabl od antene do kartice (14m) obican tv 75 oma, po preporuci majstora :shock: (provajdera) koji je sve to osim antene postavio.

Unapred hvala svima.

Da ti ne rikne taj AP zbog toliko 75 omskog kabla?

A ako se bas brines za SNR, kupi neko sat tanjirce od 90cm i nakaci taj biquad umesto LNB-a. To ti je najbolja home-made antena, vrlo lako dostize i prestize Grid-ovku od 24dB...

Ne znam, lik koji je doneo kabl, AP, postavio sve to, daje garanciju 2 god kaze nista ne brini tako da ako se nesto ne daj boze desi znam ko je kriv. Kontam da ce se za 2 god. doci ADSL pa da cu se resiti ove bede....

U svakom slucaju hvala.

Na tih 14m antenskog kabla imas 7dB gubitka u jacini signala. :smash:

14m samo 7dB gubitka ?, jos antenskog ja bi rekao da je to reda 10-12dB u zavisnosti koji je kabal
dok je -98 sum ok dok je signal od -67 odlican za B standard

Problem je sto je 75 omski kabl umesto 50 omskog, sto opterecuje izlazni stepen uredjaja. Ali ako ti je provajder to montirao i daje garanciju, nemas sta ti da se brines i lupas glavu - bitno je da radi...

Meni Gigabyte-ova WiFi kartica sa sabackim gridom i 5 metara cfd200 prijavljuje -61dBm signal i ~95dBm sum, a kacim se na AP na daljini od 2.8km. Cisto poredjenja radi.

Nazad
Vrh Dno