Šta je novo?

Koliko naplatiti video obradu?

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Ljudi, tip mi trazi da mu odradim video montazu dugu nekih 30 minuta, od snimaka mahom 320*240 do 640*480, uz ubacivanje pozadinske muzike u to. Ima video sekvence avi i mpg formata koje bih mogao odraditi u WinProducer-u i kasnije snimiti na CD. Radi se o nekakvoj prezentaciji firme pa bi on da mu ide reklama pa sekvenca alata, pa opet u krug.
Zanima me (jer nikad nisam to radio drugom - za pare), koliko i kako se to naplacuje?
Hvala

Naplacuje se na razne nacine, a i cene su opet najrazlicitije. Ima ljudi koji rade za mizerno male pare, odnosno svi su montazeri koji imaju racunar i znaju nesto da klikcu u Premiere-u.
1 sat proveden radeci na racunaru naplacujem 5 EUR, tu ukljucujem samo ruke, a ako radim na svojoj masini jos minimum 5 EUR. To je onako neki minimum i to na sat ti je najsigurnije, posto nikad ne znas koliko ces vremena potrositi. Ako taj lik, sto te placa, nece da kontrolise rad, gledaj da budes posten...
Posto on verovatno nema pojma, moras unapred izracunati koliko ce ti otprilike trebati vremena...

Samo da potvrdim da se najcesce radi po satnici. U firmi u kojoj radim, ljudi to rade profi i cena je 10EUR/h.
Poz!

Poslednja izmena:
Hvala na informacijama. :wave:

U firmi u kojoj moj drugar radi (inace radio je mnoge reklame koje gledate po pinku i kojekuda) sat montaze kosta 30 eura.

Ako ti nesto znaci drugar mi kaze da montazu+snimanje na DVD naplacuje 10 eur/h

Nazad
Vrh Dno