Šta je novo?

koliko moze ovaj Sempron?

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Koliko bi mogao ovaj moj Sempron da dogura?:) I zasto pise "Amd Athlon 64"?

Imam BOX cooler, plocu Asus K8U-X i Kingston 256 DDR400.

Poslednja izmena:
Koristis stari cpuz, skini noviju verziju pa ce da ti korektno ocita.
Ploca je valjda Asus K8U-X, uli chipset.

"Stamparska greska" :)

Evo skinuo sam novu verziju i evo slike.

Pogledaj u upustvu za plocu koliki je max FSB.
Tu vrednost pomnozi sa mnoziocem ( kod tebe je 8).
To je tvoj maximum maximuma.
verovatno ces morati malo da spustis Fsb ispod max.

Jel mnozioc ne moze da se menja? Nisam uspeo da nadjem u BIOS-u... Jeste 8 je, probao sam bas malopre da stavim na 250 i radi OK, povecala se temp za nekih 3 stepena.

Ne moze, zakljucan je.

Dokle je na kraju doguralo klokovanje??

p.s. Jel zna neko koji semproni podrzavaju sse3?

Zanimalo me samo koliko je covek uspeo da postigne na toj ploci (Asus K8U-X) posto je relativno jeftina i zvuci primamljivo ako moze da posluzi za overclock..

e nisam isprobavao
to je kevin komp tako da sam probao na 250, stabilno je radio....
nisam ga vise testirao, vratio sam na 200...

He, kada ste vec zapoceli...
Zbog potrebe testiranja grafike pocnem da dizem FSB na Sempronu2500+, i kada dodjem do 185 nece da se digne moram da radim clear cmos. Na 184 se dize, ali stavim ga ja na 180, radi reda, difolt je 166.
E sad, radi on na 180FSB-a, proc na 1,9GHz... I odjednom prsne. Restartuje se.
Sta je, rego, garant frekvencija ram-a. Na 400 je difolt, bila je na 435. Poteram GoldMem, ups, greske... Smanjim frekvenciju ram-a, na 366, {slagacu, ali cini mi se, u isto vreme klokujem dve grafike i procesor, pa imam milion brojeva u glavi...} test se zakuca na 36^%, kod 133 testa. Vratim SVE na difolt, i dalje zakoci test na 36%. Imam 2x256 u DC, poslednji put kada sam je testirao na 400, test je opusteno prolazio bez ijedne greske... Sta se desava, ne znam, ali videcemo... Ne znam zasto sam ovo pisao, ali ne moze da skodi...
Ali , jedno znam. Kada sredim grafiku, idem da uzmem drugu plocu i proc... I kada prodam ovo moje...

Uh, bice da je 754...

Vrh Dno