Šta je novo?

Koliko je ustvari bitna temperatura....?

Red_Alert

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
604
Ovako...komp mi radi savrseno...nikad blokada, nikad reset...znaci sve ok... da li (pre)visoke temperature procesora treba uzimati u obzir, ako sve radi savrseno.........mogu da se upustim u nocnu moru oko hladjenja, a mogu i sve da ostavim ovako i da uzivam u kompu..... nebitno je da li ploca laze oko temperature ili ne..... interesuje me vase misljenje.... Koliko se ustvari treba baviti time (naravno, pod uslovom da sve radi bez problema)? I jos nesto... cini mi se da dodatni ventilatori u kucistu polako postaju standard....ja nisam navikao na to....a plus ne volim dodatnu buku..... dodatni ventilatori: da, ne , obavezno....recite :)

Pozdrav, thanx

kad pre odgovori :) ...i da znas da sam od tebe i ocekivao BAS takav odgovor.... :)

btw, slazem se s tobom....ali bih da cujem jos... nekad mi stvarno pokaze neke neverovatne temperature, tipa 71....mislim da ne bi sve radilo tako stabilno, da je temperatura BAS tolika....ili gresim?

Ako nisi siguran da li ce masina biti uvek i usvim uslovima stabilna najbolje je da skines Prime95 i pokrenes ga. Ostavi racunar sto duze da radi pod Prime-om, jer se desava da nekad tek posle par sati Prime pukne. Ako te zanima do koje ce max. temperature da ti dogura CPU onda probaj CPU Burn.

Temp. je neprijatelj broj 1. svih elektronskih komponenata.. Zato da glava ne boli, solidan QLer za CPU, obavezno jedna 8ica za HDD, i jedan najmanje za kuciste.

Bolje spreciti nego leciti.. ;)

Proveri naleganje coolera a onda utvrdi pipanjem koliko je stvarno vreo cooler kad se optereti, telo mora biti jako vruce ako je CPU na 70...

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Temp. je neprijatelj broj 1. svih elektronskih komponenata.. Zato da glava ne boli, solidan QLer za CPU, obavezno jedna 8ica za HDD, i jedan najmanje za kuciste.

Bolje spreciti nego leciti.. ;)

pa nisu HDD-ovi ringle...
nema potrebe za osmicom, dovoljan je i jedan mikro cooler iz fioke. meni takav jedan malecni duva izmedju dva maxtor-a i odrzava ih mlakim [u ektremnim slucajevima - toplim]...

A što bi se *****avao sa tim govancetom kad osmica em bolje hladi em je nečujna (na 7V). I diskovi nikad nisu topli.

Red_Alert je napisao(la):
kad pre odgovori :) ...i da znas da sam od tebe i ocekivao BAS takav odgovor.... :)

kada i ga vec upoznao tako dobro, odaj nam tajnu shta josh mozemo da ochekujemo od delimira..... :beat:

BTW, poslushaj matrixa-a .....

WoyKhan je napisao(la):
A što bi se *****avao sa tim govancetom kad osmica em bolje hladi em je nečujna (na 7V). I diskovi nikad nisu topli.

svakako da je efekat bolji ali je pitanje da li hardovima znaci razlika izmedju toplog i mlakog. meni bi zbog dva hdd-a bilo problematicno da postavim osmicu a da ona hladi oba.
kako ste to zamislili?

majka je napisao(la):
...

svakako da je efekat bolji ali je pitanje da li hardovima znaci razlika izmedju toplog i mlakog. meni bi zbog dva hdd-a bilo problematicno da postavim osmicu a da ona hladi oba.
kako ste to zamislili?

ranije je neko spomenuo da je postavio "osmicu" da duva "niz" 2 HDD-a

Vrh Dno