Šta je novo?

Koliko igre na 9400GT

Kluzo

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2005
Poena
320
Uradio sam neki upgrade kompa i ubacio sledece komponente:

E3200 dual core celeron
Gigabyte P43
2gb ddr2 pc800
MSI 9400GT 1gb ddr2 128 bitna
LC Power 420w

Interesuje me sta ce moci da se igra sa ovom grafikom na ovoj konfiguraciji, mozda bi preporucili drugu karticu, ali je to ono sto sam uspeo da nadjem sa budzetom do 40e za graficku karticu.

Pa moci ces dosta igrica sa ne bas full detaljima xD najbolje probas ,pa sta ide ,ide :D

Jako bitna stavka je monitor koji imas kao i rezolucija istog. Tesko da ces se naigrati novijih naslova sa tom grafom. Za 50-tak eura i mozda manje si imao 3850 256mb sa kojom bi se i igrao.

@Kluzo
Znaci nema nista od Krize (secka kao luda na najnizim detaljima i najniza rez a ima 5000+ proc sa 2GB ram-a, i 8500GT)... PES 2009 radi odlicno, PES 2010 jos nije probao... NFS Undercover (Shift nema sanse)... mogu do sutra da nabrajam, moze dosta igara da se igra, samo snizi detalje i teraj. :)

Probaj da je OC-ujes, dobices koji frejm vise

Poslednja izmena:
za 40e mozes da nadjes polovnu 3850 ili ako nadjes 8600gt ili gts...pogledaj u radnjama bila je msi 3850 sa 256mb za oko 4200dinara

Covek je izgleda vec kupio graficku. Mozda je greska sto predhodno nije konsultovao forum.

8500GT se dala zestoko overclockat, moguce da je slicno i sa 9400GT, makar da se dobije 20-30% porasta performansi.

Ali i dalje je to jako spora kartica.

Moj prijatelj ima 8500gt i igra se fino na istoj...cak je i kriza radila na medium/low podesavanjima bezproblema... Naravno grafa se nasvira i procesor takodje...

Probao sam kod mene grafiku, kriza ide na medium detaljima sa ovom grafikom i sa 2gb rama, a procesor je Celeron 420, pa pretpostavljam da ce biti bolje sa e3200, jedino sto mi je rezolucija 800x600.

bas ta MSI 9400gt 1gb , overklokovana na 720/900 tera savrseno batman AA u 1400/900 .
/ testirano sa e2160 na 2.7ghz /

cel 420 je u tvojoj situaciji veliki botlnek.
kad stavis e3200 i podignes ga na ~3.5ghz / bez problema na 1.25v + box / , prijatno ce te iznenaditi sta ova graficka moze
inace je overklokovana tu negde sa ati 2600pro.

a jos kad se uzme da unreal igre najvise vole jak procesor, imaces pristojnu igracku masinincu.

Poslednja izmena:
steta samo sto je platio 40e za nju,a dodavsi jos 5e mogao je uzeti mnogo brzu 3850 al sad sta se moze

Mogao je da nadje makar 4650 DDR2 (posto verzije sa "trojkom" nema), opet bi imao osetno bolje performanse.

Crysis na High detaljima i na rezoluciji 1024x768 radi bez problema, u stvari na defaultu tu i tamo, ali kad klokujem cpu onda pici ko nista.

Crysis na High detaljima i na rezoluciji 1024x768 radi bez problema, u stvari na defaultu tu i tamo, ali kad klokujem cpu onda pici ko nista.

Palit 9400gt, 550MHz/350MHz klokovana na 700MHz/470MHz, Crysis na Medium meni prihvatljivo (doduse voda i particles na high), ali na High lose za moje oci. CPU je i7-860 stock.

ja imam asus 9400 gt,za sad nema igrice koju nije poterala i to bez seckanja,e sad sto se mene licno tice,ja igrice igram radi zabave i ubijanja vremena,meni uopste nije bitno da li je na high ili medium detaljima,bitno da ubijem vreme,evo npr modern warfare 2 sam odigrao bas onako meraklijski,ali rade i sve ostale najnovije igrice,i shift,i pees 2010, i dirt 2.

Ja jedino mogu da kazem da je ok za te pare a taj 3850 sto mnogi ovde spominju je stigo u jednoj seriji i bio je na trzistu nekih nedelju dana prema tome...

Imam graaficku msi 9400 gt sa 1gb 128bit i nema igre koju nije poterala. Na kraju krajeva u celoj prici mislim da je tu problem ram i procesor . Normalno da ce zahtevniji gejmeri koji vole da igraju sve na HIGH da umesto 40 - 50 e izdvoje jos toliko i da kupe neku babarogu. Za korisnika kome to nije bas vazno terace sve. PES 2010 tera bez problema,Assasina koji je bas zahtevan, te mislim da graficka za te pare vrsi poso i da ce isplati.

Imam graaficku msi 9400 gt sa 1gb 128bit i nema igre koju nije poterala. Na kraju krajeva u celoj prici mislim da je tu problem ram i procesor . Normalno da ce zahtevniji gejmeri koji vole da igraju sve na HIGH da umesto 40 - 50 e izdvoje jos toliko i da kupe neku babarogu. Za korisnika kome to nije bas vazno terace sve. PES 2010 tera bez problema,Assasina koji je bas zahtevan, te mislim da graficka za te pare vrsi poso i da ce isplati.

Znaci da ti narezem nekih 50 igara koje neca ta da potera kako valja. Ako danas smatras igranje u 800x600 e super onda.... Onda niko nije lud da uzima bilo sta vece od 17'' monitora i grafike skuplje od 40e.

Dajte ljudi, budite realni, ja dok sam do skora imao 7600gt bar se nisam pravio pametan, lepo nije brza i to sam prihvatio. Sad imam ati4850, pa opet da se ne lazemo, nije brza za danasnje pojmove ( u relanosti max 1680x1050 i to na mediumu), a brza je bar duplo od te. Pa ko uzima danas kartu iz nizeg ranga sa 1gb memorije, dzaba ste platili 768mb memorije koja vam na toj kartici ne treba.....

Usko grlo npr za moju grafu je procesor, a za tu vasu 9400gt bilo koji procesor nece stvari uciniti znacajno boljim. Prosto jednostavno.....

Ja ne znam zasto su ljudi poceli da gube dodir sa realnoscu, ili sam ja preterano surovo realan. Ko ce ga znati.
U svakom slucaji, izvinite ako je poruka bila preostra malo...
Pozdrav

Pre kupovine grafe korisno je pogledati na youtube klipove gameplay-a one grafe koju si nameravao da uzmes:wave:
naravno pogledas u more info i ostatak konfe

Poslednja izmena:
I jos mojih 50cents, stvarno je greota sto se jos zadrzala ddr2 memorija na grafickim karticama. Ono je jeres. Ni pre 3 godine nije bila konkurentna, a kamo li danas....
Pozzzzzzz

@Bokaco
Vidis da ljudi pikaju krizu na 9400GT...:S: Jednostavno ne vredi nekad nekim ljudima objasnjavati, jer oni jednostavno smatraju ako im je grafa pustila da bukvalno udju u igru i to je to-radiii....:banana: , a sto to ide u 10-15 fps-a max to nema veze kazu ne secka...:d Zato vise ne vredi drobiti i mlatiti praznu slamu oko toga, mani ih meni bas zanimljivo ovo da citam...:smoke:

:wall::wall::wall:
Bilo uvek i bice....Al i pravu ste, nema svrhe nerirati se, ako su oni srecni, i mi treba da budemo! :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno