Šta je novo?

Koliko cesto defregmentirate vase diskove?

Raksa

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
319
Zanima dakle koliko cesto radite defregmentaciju i koje programe koristite za tu operaciju?
Ja koristim AusLogics Disk Defrag i zadovoljan sam s njime... :wave:

Zanima dakle koliko cesto radite defregmentaciju i koje programe koristite za tu operaciju?
Ja koristim AusLogics Disk Defrag i zadovoljan sam s njime... :wave:

2x mesečno
AusLogics Disk Defrag - xtra programče, a uz to i džabe

Manje vise nikad :D... sad ozbiljno sa dobrom organizacijom file-sistema potreba se ozbiljno samnjuje...

nikad...

2x mesečno
AusLogics Disk Defrag - xtra programče, a uz to i džabe

Pi, dva puta mesecno... I ne mrzi te....?

Ja ovaj hdd imam od avgusta, a poslednji put sam ga defragmentovao nikad... ;)
Cenim da ni necu. Nema potrebe.

A prosli valjda isto tako... Probao cini mi se 2-3 puta, ali mi nesto zabadao na 3-4% pa sam odustao... Mrzelo me da se smaram... I defragmentovao ga nikada. I za 4 godine koliko je prosli bio kod mene, jednom uradio LL iz nekih nebitnih razloga... I to je to...

A ovaj stalno je prepun, samo brisem... I skidam :d

Za cega da ga defragmentujem, radi kao zmaj.

Poslednja izmena:
Kada instaliram nešto veliko. Diskeeper.

Diskeeper. Kad average number of fragments per file bude veci od 1.1, a to je na C: otprilike jednom nedeljno a na ostalim particijimama povremeno, recimo jednom u 2-3 meseca.

Perfect disk windows particiju svakodnevno(u pozadini) ostale jednom nedeljno

Ne defragmentiram nikada i ne vidim neke preterane potrebe za tim. Ponekad, ocistim malo registri bazu i to je sve.

Jednom nedeljno, očistim nepotrebne fajlove, registry i defragmentiram C: (na obe mašine 17GB)
Inače mi ne pada na pamet da defragmetiram particije sa podacima.
Ova operacija traje 10-15 min/nedeljno. Preko toga me mrzi da se zezam sa održavanjem.

Edit: I da, Diskeeper 10.

Poslednja izmena:
Slazem se sa komentarom da dobra organizacija fajl sistema znatno smanjuje potrebu za defragmentacijom (swap fajl, multimedia, igrice, 'ozbiljan rad' na posebne particije), ali ipak, Windows particiju treba s vremena na vreme defragmentisati.

Polu-off: Cime cistite registry bazu i sta to ciscenje u stvari radi?

Kad ne bi nista instalirao na C: osim Win-a i nekih sitnoh programa naravno da bi mi odgovor bio nikad.... Ali s obzirom da mi je C: 47 GB i kad ga natovarim raznim igricama(recimo) mora da padne defragmentacija

Uglavnom jednom u mesecno. Nemam potrebe cesce, trenutno imam 6 particija. :d

Jednom godisnje kad sam smoren i nema sta da radim inace nevidim potrebu,,,,

Samo windows particiju, ostale vrlo rekto inace diskovi mi nisu podeljeni po particijama - jedan disk jedna particija.

Kada osetim da mi se veliki fajlovi dugo raspakuju, kada obrisem gomilu filmova koje sam sredio i prebacio na dvd itd. Propusrim RAxco-ov pefect disk, pa ako isti oceni da treba da se uradi, zasto da ne. Ako uredno slozen prazan prostor na hardu nije bitan, zasto svaki program za video capturing i montazu, naglasi da je preporuka da se odradi defrag particije na kojoj se taj task obavlja?

Pre nego napravim Image sistemskih particija, uradim defragmentaciju, i to sa Win-ovim Disk Defragmenterom, malo rascistim registry, skeniram sa AV .... to izadje negde 1X u mesec - dva.

Koristim ReiserFS i ext3, stoga nikad.

UltimateDefrag, uglavnom sredjujem sistemsku particiju ~2 puta mesecno.

Windowsov defragmenter :)
Kada? Što neko gore reče, češće formatiram disk :d

Kada znam da imam 10+ sati DV materijala da skidam, onda sredim particiju gde će to da ide...

Windows particiju defragmentiram možda jednom ili dva put godišnje. Data i Linux particije nikad.

Diskeeper podesen da sam po potrebi defragmentuje, ne pamtim kada sam zadnji put manuelno inicirao defragmentaciju.

Posto skoro nikad to ne radim,necu da instaliram nijedan program za defragmentaciju,uradim ponekad is win defragmenta.

Poslednja izmena:
Ne radim nikako, posto mi je Diskeeper namjesten da automtski vrsi defragmentaciju po potrebi!:D

Diskeeper podesen da sam po potrebi defragmentuje, ne pamtim kada sam zadnji put manuelno inicirao defragmentaciju.

Ne radim nikako, posto mi je Diskeeper namjesten da automtski vrsi defragmentaciju po potrebi!:D

Napisat cu par svojih opazanja. Takodjer imam Diskeeper namjesten da sve automatski radi, ali sad imam 2008 verziju i sve radi besprijekorno. Diskovi su uvijek defragmentirani, ako krenem manuelno defragmentirati obicno bude gotovo u roku od 5 sekundi. :d

Nego, vezano za verzije 2007 i 2008, 2007-ica je znala krasti do 90MB memorije, iako bi procesor opterecivala sa kojih 10-15% samo kad je u idle-u. OK, nego sa 2008-icom imam zauzeto svega 11-12MB memorije, a i dalje radi savrseno svoj posao.

Nikad nisam bio zadovoljan s nekim komadom softvera kao sa Diskeeperom 2008 Pro Premier. :)

kad se setim :D

@SRV
nisam znao da ima nova verzija :D
tnx za info.

Nazad
Vrh Dno