Šta je novo?

Koliko često menjate hardware

Svaki mesec menjam skoro pola racunara tako da mi onaj potpis sa mojom masinom nista ne znaci. :D

Po potrebi. Jedino grafička minimum jednom godišnje. Sad baš nešto razmišljam, trebao bi mi još jedan hard, novi rezač, još 1GB rama, neću više da razmišljam i od ovoga sam se naježio!

Ja otprilike menjam na svakih 6 meseci do godinu dana... sad je na redu graficka nova... al tek najesen... hiihihi... dobro za periferije to i neracunam... svakih 3 meseca nesto mi zatreba... hahahaha... dobro meni kad ostanu komponente sastavim drugi komp... pa ga preprodam ili ostavim sebi... pogledajte spisak samo.... :-devil-: :-devil-:

Poslednja izmena:
Ja stalno nesto dodajem menjam narocito hardove. Kako istekne garancija njih menjam posto imam lose iskustvo zatim tu je UPS njega isto cim istekne garancija menjam a od ostalih komponenti ako se ukaze prilika (t.j. kinta) pa mozda ako pretekne od letovanja ali tesko ove godine, izdrzace nadam se, i za ono sto ga ja koristim je dovoljno jaka makina mada ploca i proc vec dobrih 2 god . ...

Kod mene to ide sezonski. Zimsko vreme je sezona kada kupujem komponente. Ove zime je pala nova ploca, procesor i memorija sa tendencijom da jos dodam i novu graficku. Leti pare troshim na druge stvari...:p

Mene zanima zasta vama sluzi komp kad ga tako cesto "poboljsavate" (up grade)?

Da se ne nadjete uvijedjenim, ovo je cisto zanatizelja.
Ako bi mogli u kratkim crtama da napisete u koje svrhe sve koristite komp i koliko s njim povratite novca (zaradite)?

Mene zanima zasta vama sluzi komp kad ga tako cesto "poboljsavate" (up grade)?

Da se ne nadjete uvijedjenim, ovo je cisto zanatizelja.
Ako bi mogli u kratkim crtama da napisete u koje svrhe sve koristite komp i koliko s njim povratite novca (zaradite)?

Moj komp radi konstantno tako da cesto mora nesto da se menja, sve sto je staro preko 4 meseca u racunaru ja smatram zastarelim i izvozenim, a sto se tice otplate tu je sve sasvim u redu. ;)

Mislio sam da ne upgradujem toliko ali kad malo bolje razmislim ispada da svake dve godine promenim kompletan racunar.

Ja moj racunar kad sam kupio ( 2003 g ) imao je sledece:
CPU: 1.7
RAM: 256 MB
HDD: 20 GB
VGA: Mx 440
MB: ASRock
OPT: CD citac :)
Monitor CRT 15"
Obican Mis & Tastatura.....
Znaci ono najosnovnije nek moze da radi.... .... cak ni modem nisam odmah kupio

Onda posle oko 4 mes. je sledio upgrade:
Modem 56k i onda svakih 2-3 mes nesto novo
DVD-RW
Sky Star 2
TV card
HDD 160 GB
512 MB ram
Graficka 9600 XT
5.1 Zvucnici
512 MB ram
Napajanje 450 W
Wi Fi kartica + net
Pre oko 3 nedelje HDD (S)ATA 320 GB

To je otprilike masina koju imam i dan danas....

Sad do kraja meseca mi sledi prelaz na C2D pa od starog pc-ja ce mi ostati samo HDD-ovi, OPTIKA, PCI kartice i Napajanje + Kucishte....

Poslednja izmena:
Iz vaših postova definitivno zaključujem da sam zreo za hospitalizovanje. Menjam hardware nedeljno. Dok nisam počeo profesionalno da radim sa računarima, menjao sam kompove na oko dve godine: '93 (486)-95(dx4)-97(p166)-00(cel433). '99 sam počeo da se bavim servisom i prodajom računara, tako da uvek ima nekih povoljnih kombinacija. Devojka dobija napade migrene kad dođe kući sa posla i vidi da za radnim stolom nije laptop na koji se taman navikla, već neki novi.

Jedina konstanta stvar koju ne menjam je Sonijev subnotebook C1VN.

Moj komp radi konstantno tako da cesto mora nesto da se menja, sve sto je staro preko 4 meseca u racunaru ja smatram zastarelim i izvozenim, a sto se tice otplate tu je sve sasvim u redu. ;)

Brate opet nisi rekao sta ti to radis na kompu?
Dal se bavis 3D animacijom?
Programiranjem?
Grafikom?
Video montazom?
To sto radi konstatno, tako radi vecini ljudi koji su na broadbandu. Ja moj iskljucim/restartujem 2-3 puta nedeljno, i to bas ako mora.

Zar ne bi komponente trebalo da traju i duze kada se ne gasi komp, radi izostanka on/off elektrosokova, pogotovo sa ove nase mreze?

Sta ima veze sta radi, lepo je covek rekao da on to smatra zastarelim, sto znaci da je on svestan da za ostale to ne mora biti i najcesce nije tako ...

Vrlo retko, ali kad menjam onda je to stvarno velika promena!

Sve zavisi od finansija,kad bih bio u stanju ,menjao bih komponente cim izadje neka bolja

Ređe nego što bih htela, češće nego što bih mogla.

E ja sam resio taj problem, prodao sam desktop masinu i uzeo laptop :d

Retko. Prosla me fascinacija odavno...dosao sam do stadijuma u kome me mrzi da otvorim kuciste da bi obrisao prasinu.
Ali zato nemilice trosim na gadgete :D

Obzirom da sam vlasnik polupropale radnje za prodaju racunara i opreme, kroz ruke mi prodje skoro sav aktuelan hardwer.Eto pre par dana sam odvojio sebi jedan 8800GTX ali kako stvari stoje nece dugo zujati u mom kucistu.Stize tromesecna naplata PDV-a pa ce morati da leti.
Cika Vladimir Ilic (ne lenjin) iz poreske uprave nema razumevanja prema Golumu kao sto sam ja. Ako zakasnim sa porezom klepice me sa 100 soma kazne.

Ehh moj prekrasni... 8800... :bottle:

Nazad
Vrh Dno