Šta je novo?

Koliki vam je mesecni download?

Pa nista cudno :) i ja svlacim otprilike ~100 gb sa posla :) i jos 50tak mesecno od kuce (otkako sam dobio wifi, uzivam)....

ne razumem sta toliko downloadujete, muzika, divx, igre, ......a odakel sve to, mislim mozae na PM, koji bookmark.Modovi nemojte da brisete ovo neko vreme!

Celih neverovatnih 16 gb ovog meseca sa 512/128 konekcijom. Hebote ljudi ovde "hoće da skinu ceo inter-net (copyright by Pola-rotor) na svoj lokalni hard disk". :) Ne downloadujem toliko.

Poslednja izmena:
Ljudi, niste mi bas najjasniji...

Recimo ako neko skida 100GB mesecno (a izgleda da ima puno takvih), to je preko 3GB dnevno. Ako je to muzika, 3GB je oko 1000 pesama, ne moze niko to dnevno na odslusa. Cak iako su to filmovi, uzimajuci prosek za divx recimo od 500MB/1sat filma, onda je to 6 sati filmova dnevno, svaki bozji dan. Kad normalan covek da stigne toliko da odgleda? Radite li vi ljudi jos nesto u svoje slobodno vreme osim sto sedite ispred racunara ili televizora? Imate li neki drustveni zivot? Bavite li se nekim sportom? Imate li jos neki hobi osim racunara i televizora?

Cini mi se da kod nas postoji jedan cudan mentalitet, narocito onih koji uplacuju FLAT, da jednostavno MORAJU da to iskoriste do samog maksimuma, PO SVAKU CENU (makar to vodilo da pred ekranom, u obliku monitora ili televizora svejedno, provode SVO svoje slobodno vreme). Kao da postaju robovi toga sto su uplatili za FLAT???

Poslednja izmena:
Meni je mesečni download mali... Hard diskovi su mi puni i nemam vremena da sredim to za snimanje, filmove skidam veoma retko jer po pravilu titlovi ništa ne valjaju pa moram sam da prevodim.

M_M je napisao(la):
Ljudi, niste mi bas najjasniji...

Recimo ako neko skida 100GB mesecno (a izgleda da ima puno takvih), to je preko 3GB dnevno. Ako je to muzika, 3GB je oko 1000 pesama, ne moze niko to dnevno na odslusa. Cak iako su to filmovi, uzimajuci prosek za divx recimo od 500MB/1sat filma, onda je to 6 sati filmova dnevno, svaki bozji dan. Kad normalan covek da stigne toliko da odgleda? Radite li vi ljudi jos nesto u svoje slobodno vreme osim sto sedite ispred racunara ili televizora? Imate li neki drustveni zivot? Bavite li se nekim sportom? Imate li jos neki hobi osim racunara i televizora?

Cini mi se da kod nas postoji jedan cudan mentalitet, narocito onih koji uplacuju FLAT, da jednostavno MORAJU da to iskoriste do samog maksimuma, PO SVAKU CENU (makar to vodilo da pred ekranom, u obliku monitora ili televizora svejedno, provode SVO svoje slobodno vreme). Kao da postaju robovi toga sto su uplatili za FLAT???
Znas kako to ide, kao ona veverica u ice age sto skuplja zirove, nije vazno da li ce se potrositi i kada vazno je da ima :) . Da li ce Bil Gates potrositi sve pare koje je dosad zaradio i da li ce prestati da zaradjuje kada bude imao dovoljno do kraja zivota (kao da odavno nije ispunio taj cilj). Slicno je i sa internetom, ja skidam do 50GB mesecno ali 90% izbrisem ili arhiviram (kao ona veverica zirove) i najverovatnije nikad necu ni pogledati ali ko zna mozda nekad zatreba :) . Verujem da je ovo univerzalna logika koju mozes primeniti i u ovom slucaju :type: , jednostavno ljudi su takvi.

Prvih 2-3 meseca, dl mi se kretao negde oko 20-ak GB mesecno (256-flat). Sada je to mnogo manje. Naskidao sam vec gomilu toga sto mi je trebalo ili sam zeleo da probam. Filmove, igre i muziku narucujem, tako mi je mnogo komotnije. Momentalno, cist dl mi se krece verovatno oko 5 GB mesecno. U ovo naravno ne uracunavam surf na kojem je teziste mog koriscenja interneta.

15GB mesecno u proseku skinem - iako imam 256+256+512 linije sa mogucnoscu dizanja bandwitha na koliko god treba kad mi je frka nesto da skinem.
Naravno sve odgledam/odslusam/procitam sto skinem. 4 DVDa mesecno i nije neka brojka.
Nikad ne skidam nesto sto mi ne treba i nije mi interesatno iako bi mogao da ostavljam kompove da drljaju cele noci.

Za celonocni download zaduzeni su neki drugi moji "napaljeni Xaksori" - ja mirno spavam uveče bez buke - posle samo odem kod pijavica i skinem sve na diskove ;)

Meni je mesečni prosek oko 40GB. Bio bi i veći da nije ove vrućine, pa poneke noći i isključim računar.

A kakvi su ti komentari da neki imaju nameru da skinu ceo Internet??? Pa ja sve što skinem obavezno probam, pogledam, odslušam, igram... Jako retko nešto ostavim po strani.

astan je napisao(la):
Znas kako to ide, kao ona veverica u ice age sto skuplja zirove, nije vazno da li ce se potrositi i kada vazno je da ima :) . Da li ce Bil Gates potrositi sve pare koje je dosad zaradio i da li ce prestati da zaradjuje kada bude imao dovoljno do kraja zivota (kao da odavno nije ispunio taj cilj). Slicno je i sa internetom, ja skidam do 50GB mesecno ali 90% izbrisem ili arhiviram (kao ona veverica zirove) i najverovatnije nikad necu ni pogledati ali ko zna mozda nekad zatreba :) . Verujem da je ovo univerzalna logika koju mozes primeniti i u ovom slucaju :type: , jednostavno ljudi su takvi.

Slazem se s tobom, ljudi (barem vecina) su takvi, DL im postane opsesija bez pravog cilja. Moja logika je recimo da 2-3 puta godisnje uplatim FLAT pa poskidam hrpu stvari koje me interesuju (evo bas mi istekao Flat 256 kod SBBa, skinuo oko 60GB, velikom vecinom iz lokala), pa ih onda natanane gustiram sledecih 4-5 meseci, a za to vreme imam prepaid cisto za svakodnevni surf. Dodje mi i jeftinije i nisam pod presingom da non-stop samo skupljam ko veverica...

Poslednja izmena:
Oko 15 - 20Gb mesecno. 95% toga su filmovi. Ostalo je soft, muzika i poneka serija.

Explorer je napisao(la):
Filmove, igre i muziku narucujem, tako mi je mnogo komotnije.

Pojasni malo (moze na pm ako nije za thread).

SBB flat, oko 60GB mesecno

@Hannibal
Ne mora na PM ali je offtopic jer govorim, naravno, o pirateriji. Sto se igara tice, probam mozda dva naslova u toku cele godine. Od toga bar jedan sacekam da stigne original pa ga kupim. Filmove volim ali mi je lakse da dam 100 dinara za narezan DVD (a obicno uzmem po 15-20 naslova u cugu) nego da archim masinu da mi dan-i-noc ubija net dok to ne skinem. A da ne govorim o problemima koji u vezi s' tim mogu da nastanu (nepotpun set fajlova, ostecena arhiva koju moram opet da skidam, ako je u pitanju Rapidshare a ne torent postoji opasnot da obrisu neki naslov zbog povrede autorskih prava a ja skinuo vec pola ... itd).

Poslednja izmena:
Evo mojih 20 meseci kabla :D

Prilozi

• jpeg.jpg
    jpeg.jpg
    240.9 KB · Pregleda: 99
Скидам око 50GB месечно 256/64 FLAT, додуше овог месеца сам скинуо много мање пошто су испити, па поред факса, бенча и бичарки;) немам времена да се зезам са торентима и резањем дискова (да не помињем куповину нових, пошто сам старе истрошио, а лењ сам до бола).

П.С. Што се тиче backup-a интернета, када скинете, јел може да ми неко нареже :d

aDSL 256/64 - mesecni download otprilike 60GB.

nacitANA je napisao(la):
50 са 128. нисам лоша
Sta bwe 50 sa 128?
GB sa kbps?

Ja sam nesto slabiji, ali za moje potrebe dovoljno. [mada ponekad pozelim bolji protok, ali nikako da uplatim] Nekako sam navikao da skidam ovom brzinom, i da trosim toliko.

EDIT: Evo i radius menadzera, ne slaze se 3GB, to je verovatno NL merio nesto mrezno, tj. lokalno.

Prilozi

• Capture_41.jpg
    Capture_41.jpg
    43.7 KB · Pregleda: 64
  • Capture_42.jpg
    Capture_42.jpg
    14.1 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
e sine ja dobi novi hard disk na 80 giga, eeee, sada cu da downloaduje da se rasturam veza je flat 128k "vajrels".E a gde mogu filmovi da se skidaju i ostalo(Na PM), i kako se zove onaj program kada pukne konekcija da ti sacuva ono sto je download-ovano da ne moras sve ispocetka.Pozdrav

sigurno da moze se naraze, samo mi kupis DVD RW i ja cu ti rezem sa mojoj masino sta god hoces.Pozdrav

Veske, jel ti dobro?

dr.Tiristor je napisao(la):
Veske, jel ti dobro?

Udara ova toplota izgleda.. :) i to od ranog jutra.. hehee

Ja za pvih deset dana koriscenja FLAT paketa 128/512 ~ 30 GB :type: Moglo je i vise.. Ali kao sto je neko pomenuo.. ispitni rok je...

Pa download manija jeste malo problematicna. Recimo, ja skidam sve sa news servera a tamo ide sve fullspeed, koliko veza moze da izdrzi. E sad, zavisi ko sta skida i zasto skida. Mene zanimaju muzika i filmovi, pretezno. Eventualno neka igra i sitniji programi. Kad pregledam/preslusasm, narezem na DVD-e i vozi dalje... ako nista, bar muzike nikad nije dosta :)

Oko 800-900 megabajta mesecno, sa dial-upom :d.

Za 16 dana
sent: 207GB
recived: 183GB

ali to je samo masina za download vecih stvari kao sto su DVD filmovi, DivX filmovi, igrice, spotovi, koncerti, itd ...
Tu nisu uracunati fajlovi ispod 400MB.

DU meter kaze da sam ovoga meseca skinuo 86GB (spolja + lokal). SBB 256 FLAT/512 + 384 lokal

mozda sam za ovaj mesec skinuo oko 10-15GB ..ne znam ljudi sta da skidam...
a i prepunio sam hard od 250GB:(

Poslednja izmena:
oko 90-100 GB mesecno sa 128

Ko zeza, nego tranzistor.Ma dobro mi nego sam se smorio

Nazad
Vrh Dno