Šta je novo?

Koliki skok performansi?

Air Jordan

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2004
Poena
710
Koliko bih dobio prelaskom sa DFI nF4x Infinity+Sempron 2600+@2400 na Core2Duo platformu?
Doplata bi bila bar 300 evra, pa da li se isplati?

Ili mozda druga opcija, da uzmem Athlon 64 3200+ S754, kolika bi tu bila poboljsanja i kako se on klokuje?

Poslednja izmena:
Zavisi od toga cemu sluzi taj tvoj kompjuter i koliko intezivno ga koristis. Ako ti je samo za zabavu onda nema bas mnogo smisla prelaziti na C2D. Ako je masina namenjena profesionalnoj upotrebi onda se postavlja pitanje koje to poslove obavljas na racunaru, ali generalno ogromna je razlika izmedju C2D i Semprona 😉

Koliko ja razumem ove bench testove svaka operacija na racunaru koja zavisi od brzine procesora ce se prakticno udvostuciti , mada precizna razlika zavisi od modela koji kupis.

E sad sta je to sto zavisi direktno i pre svega od Procesorske snage. Npr. Kompresija Video materijala xvid/divx, Igrice, 3D frame rendering.

Operacije koje primarno zavise od drugih komponenti npr. Ucitavanje nivoa u igrici, podizanje sistema, kopiranje sa harda na drugi ce ostati manje vise iste.

Nadam se da ti ovo znaci nesto.

Poslednja izmena:
Koliko bih dobio prelaskom sa DFI nF4x Infinity+Sempron 2600+@2400 na Core2Duo platformu?
Doplata bi bila bar 300 evra, pa da li se isplati?

Ili mozda druga opcija, da uzmem Athlon 64 3200+ S754, kolika bi tu bila poboljsanja i kako se on klokuje?

Zavisi za sta koristis kompjuter i sta ti je ustvari "usko grlo". Najvise bi osetion ubranje u audio/video/multimedija obradi materijala (kodiranje, dekodiranje) i CAD (Autocad, 3dMax, Maya, itd). Takodje bi lako primetio da je racunar primetno "zivlji" nego pre, narocito ako volis da radis vise stvari u usto vreme, jer bi efektivno imao dva procesora, tako da bi trenuci tokom svakodnevnog rada kada su oba maksimalno opterecena bili retki i samim osecaj brzine bio jos veci.

Ako racunar koristis pretezno za igre (uzimajuci u obzir da imas i volan i SB, ova pretpostavka je verovatno tacna), racunaj na "bedno" ubrzanje do 10+tak % posto tebe ustvari graficka kartica koci (X550, tj. isto sto i 9550). Ako je to slucaj, bolje kupi brzu graficku.

Ako si na tanjem budzetu onda neki X1300XT sa DDR3 (vidi skorasnji test na benchmarku, to su ustvari X1600pro jezgra), doplata bi ti bila 60-70e, a ubrzanje u proseku oko 2.5-3x.

Za srednji budzet preporucujem Nvidiju 7600GT, doplata bi ti bila samo nekih 90-100e. Ubrzanje u proseku oko 3-4x.

Za solidno dubok dzep, Nvidija 7900GS ili Ati X1900GT. Doplata bi ti bila oko 170-190e. Ubrzanje u proseku 4-7x.

Poslednja izmena:
Uzivaj sa tom masinom bre. Ja sam nocas sklopio sestri infinity+2800++512mb+leadtek7300gt i prosto sam se odusevio koliko to dobro radi. Brzina, stabilnost; ma nikakvih problema nema.

Prodaj plocu i procesor pa kupi polovnog atlona 3000+ (S939) i neku koriscenu bolju NF4 ultra plocu. Kada klokujes razlika u brzini (za 20-30 eura) je velika. Imao sam oba procesora i slicnu plocu i graficku pa ti kazem iz iskustva - mijenjaj. Ostace ti slobodna i tri slota za ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno