Šta je novo?

Koliki procenat poseta dobijate preko Googla ?

Maestro

Cenjen
Učlanjen(a)
23.02.2013
Poena
169
Izgleda da je Google kao nacina za povecanje poseta precenjen. Trenuti mi svega 15% posetioca dolazi preko googla dok ostatak posetioca dolazi sa drugim sajtovima, kakva je situacija kod vas ?

Samo kvalitetan sadrzaj privlaci publiku. Copy paste tesko da moze nekog da privuce.
Tu ni 3 google-a ne pomazu ... :p

Moze, moze itekako moze. Gomila velikih sajtova ukljucujuci i najveci sajt u srbiji je iskopirala vest koju sam prvi na svetu objavio, mog sajta nema nigde ali je zato njihov Copy paste mog teksta na prvoj strani rezultata pretrage.

Sto bolja optimizacija za pretrazivace (SEO) je jako bitna, verovatno je SEO za tvoj sajt jako los cim za odredjene kriterijume/vesti tvog sajta nema nigde. Takodje starost domena igra veliku ulogu, sto je neki domen stariji, to se smatra validnijim izvorom.

Sajt je bio star nekoliko dana kada sam je postavio. :guitar:

Sta je ovo :laugh: neka *******cija, lepo sam pitao koliki procenat posecenosti imate sa jednog od pretrazivaca i jos mi niko nije odgovorio ?

Poslednja izmena:
Dobar si decko. :smoke:

Jedini ispravan odgovor za ovakva pitanja bi bio tipa 102 procenta:d

Da bi dobio adekvatan odgovor treba da napišeš tipa sajt taj i taj, hostovan tu i tu, urađen na toj i toj platformu, koristio neke dodatke za seo ili ne, odradio uopšte seo tipa linkovanje sa relevantih sajtova itd, proverio da li je sve ispravno podešeno da li su linkovi ispravni itd i na karaju ili početku koliko je star sajt kao i d ali si prepustio automatski google da beleži info sa sajt ili si manuelno podešavao.

Sve drugo je besmisleno

Da li Google za rangiranje gleda sam naziv sajta koji je u mom slucaju komplikovan i da li bi ista dobio ako bi umesto postojeceg uzeo novi domen koji bi u svom nazivu sadrzavao kljucnu rec posto vidim da je domen koji se sastoji samo od kljucne reci slobodan.

~80%
Evo i slike, ovo plavo je saobracaj sa google pretrage... Na drugom sajtu je 75%. Nije ultra mega giga poseta, ima nesto preko 20k otvorentih strana mecno.
Capture.PNG

Rangiranje obuhvata mnogo ostvari, informisi se na netu kako da odradis sto bolju optimizaciju svog sajta i cekaj neko vreme,odradi analizu konkurentskih sajtova i njihovih kljucnih reci, pa onda odaberi kljucne reci za svoj sajt i uporedi ih sa konkurencijom, u medjuvremenu vodi statistiku posecenosti i rangiranja. Ako ti je rangiranje jako bitno najbolje ti je da angazujes dobrog SEO strucnjaka da ti odradi kampanju, pa da ti kaze kako za koje kljucne reci prolazis, i u kom smeru da uskladis kljucne reci na svoj sajtu.

Koliko otprilike kosta angazovanje SEO strucnjaka. I da li sam naziv sajta utice na pretagu ako su dva sajta istog kvaliteta. Naprimer ako se jedan sajt zove film.rs a ovaj drugi se zove nestobezveze.rs da li ce ovaj drugi imati prioritet ako osoba trazi neki film koji je opisan na oba sajta. Tojest da li treba da iskoristim cinjenicu da je kljucna rec slobodna i da li ce mi ako prebacim sajt na novi domen to doneti bolje rangiranje i posetu.

Poslednja izmena:
Utice, koliko tacno, ne bih mogao da ti kazem, jer mi to nije struka, a sto se tice cene SEO usluga tu sve zavisi kolike su ti "zelje", tj za koje kljucne reci zelis da budes najbolje rangiran i koliko dugo zelis da ti se radi SEO .
Ako si zaista zainteresovan i ozbiljan sto se SEOa tice, imam druga/kolegu koga smatraju najboljim SEO strucnjakom u zemlji, pa u slucaju da on ima vremena, mogu ti ga preporuciti. Za ostalo mi se obrati preko PMa.

Na osnovu čega?
Znao sam kakvu ce to reakciju da izazove i namerno sam tako i napisao, a "na osnovu cega?" ocigledno na osnovu njegovog znanja i toga da zaista zasluzuje to, to je koliko znam nezvanicno (da li je dobijao neke nagrade na tom polju ne bih mogao da znam, nisam ga pitao), ali bitno je da nije on sebe tako prozvao,niti se hvalisa time, vec ga drugi tako smatraju. Ako se ti bavis SEOm pa ti je ovo udarilo u sujetu, zao mi je, ja samo prenosim misljenja velikog broja ljudi sto se SEOa tice.

Ne nema tu ničeg ličnog, samo nevolim tu našu sklonost olakog lepljenja titula pogotovu kad se poređenje vrši na uštrb drugih. Koliko mi je poznato postoji nekoliko agencija koji se time bave ne znam da li je on u nekoj ali je po meni samo bitan rad tj projekat.

Navedi ovde neke projekte pa da proverimo složenost posla i konkurenciju

Samo cu reci da radi za jednu korporaciju, nista dalje. Agencije koje se kod nas bave SEOm su u najmanju ruku smesne, i kod nas u zemlji postoji svega par ljudi koji zaista znaju SEO, ostali su prodavci magle.

Slažem se da su smešne ali su smešni i komentari pogotovu ovo tipa nja ali neću da kežem jer je to ultra mega giga tajna a tek projekti. Zato je najbolje da neko od moderatora uzme malo metlu:d

Slažem se da su smešne ali su smešni i komentari pogotovu ovo tipa nja ali neću da kežem jer je to ultra mega giga tajna a tek projekti. Zato je najbolje da neko od moderatora uzme malo metlu:d
kakva ultra mega giga tajna? kakvi projekti?
Slobodno reci ako imas nesto protiv mojih postova.

Čovek te lepo pitao na osnovu čega se smatra da je taj neko, koga ti preporučuješ da uzima pare pokretaču teme, najbolji stručnjak u Srbiji. Nisi čak ni upotrebio izraz "među najboljima" nego baš najbolji, verujem da svi ovde na forumu željno isčekujemo da nam kažeš ko je najbolji za SEO u Srbiji.

Nece da kaze ko je jer bi to bila reklama a direktno reklamiranje proizvoda i usluga je zabranjeno na forumu. :wave:

Poslednja izmena:
Koliko otprilike kosta angazovanje SEO strucnjaka. I da li sam naziv sajta utice na pretagu ako su dva sajta istog kvaliteta. Naprimer ako se jedan sajt zove film.rs a ovaj drugi se zove nestobezveze.rs da li ce ovaj drugi imati prioritet ako osoba trazi neki film koji je opisan na oba sajta. Tojest da li treba da iskoristim cinjenicu da je kljucna rec slobodna i da li ce mi ako prebacim sajt na novi domen to doneti bolje rangiranje i posetu.

I da i ne.
U teoriji bi sajt koji se zove "filmski-repertoar.rs" bio(iznad) ispred sajta "filmovi-veceras.rs" ako je pretraga "filmski repertoar" kao što bi se za pretragu "filmovi" ovaj drugi sajt pojavio pre ovog prvog. No to je sve pod uslovom da su svi ostali aspekti SEO apsolutno identični za oba sajta. Dok sam radio za marketinšku agenciju, imali smo osobu koja je bila zadužena za SEO, pa smo tako imali tačno određene domene koje smo kupovali, tačno određene url-ove... sve bazirano na podacima koja je ona dobijala iz njenih istraživanja ali najviše na osnovu toga, šta je bilo više traženo.
Npr, u slučaju prvog primera, ako su "filmski repeartoar" češće tražen termin od "filmovi večeras", onda bismo mi prilagodili naše url-ove prema tome, kao što bismo probali da nabavimo i nove domene, koji bi više odgovarali ti terminima pretrage. Ovo je jedna od alatki koja je ona koristila: http://www.seomoz.org/
Inace, SEO je kontinuirani proces...

Utice, koliko tacno, ne bih mogao da ti kazem, jer mi to nije struka, a sto se tice cene SEO usluga tu sve zavisi kolike su ti "zelje", tj za koje kljucne reci zelis da budes najbolje rangiran i koliko dugo zelis da ti se radi SEO .
Ako si zaista zainteresovan i ozbiljan sto se SEOa tice, imam druga/kolegu koga smatraju najboljim SEO strucnjakom u zemlji, pa u slucaju da on ima vremena, mogu ti ga preporuciti. Za ostalo mi se obrati preko PMa.

Čovek te lepo pitao na osnovu čega se smatra da je taj neko, koga ti preporučuješ da uzima pare pokretaču teme, najbolji stručnjak u Srbiji. Nisi čak ni upotrebio izraz "među najboljima" nego baš najbolji, verujem da svi ovde na forumu željno isčekujemo da nam kažeš ko je najbolji za SEO u Srbiji.

dodao bih samo i pitanje: Ko ga smatra najboljim za SEO u Srbiji?
Pošto ga ja verovatno ne smatram, niti osobe po ovim mark. agencijama sa kojima sam sarađivao u prethodnih 6godina koliko se bavim web devom.

Poslednja izmena:
Pre nego sto sam video tvoj odgovor vec sam otvorio posebnu temu koja se bavi time koliko je dobra taktika koriscenja hipija oko nekog novog proizvoda, koji tek treba da bude lansiran i o kome ce pisati svi mediji za povecanje posete novosnovanog foruma tako da ako mozes napisi tamo sta mislis o takvom vidu marketinga i privlacenja novih clanova koje je najveci problem za svaki novi sajt i forum.

Koliko je naziv sajta bitan za posecenost (marketing)

Poslednja izmena:
dodao bih samo i pitanje: Ko ga smatra najboljim za SEO u Srbiji?
Pošto ga ja verovatno ne smatram, niti osobe po ovim mark. agencijama sa kojima sam sarađivao u prethodnih 6godina koliko se bavim web devom.
Kao sto rekoh, ogroman broj marketinskih agencija su prodavci magle, pogotovo one koje nude i web dizajn,SEO i sve cega mogu da se sete(zato sto rade klasican outsorce-ing i idu na to ko mamnje para zatrazi, zato su sajtovi koje "prave" marketinske agencije cista sprdnja, pretpostavljam da im je SEO isto takav). Takodje, ma kakav odgovor da ti dam na tvoje pitanje "ko ga smatra...?" nece ti odgovarati, ako ti kazem da su to ljudi koji se uspesno bave internetom, internet strucnjaci, uticajni internet ljudi, ti ces onda pitati a ko su ti uspesni ljudi koji se bave internetom? ko su ti internet strucnjanici? ko su ti uticajni internet ljudi? ko je njih tim proglasio? i to bi islo u nedogled.

To su prevare, i to ti ne bih preporucivao, svako pokusavanje varanja google se ne isplati, a o tim zaradanja 960$ dnevno da ne pricam :D

Zasto je i obrisan moj post mada namera mi nije bila da ih reklamiram nego da vidite kakve sve ponude za povecanje posete postoje na netu. Inace dobijao sam ja i vece ponude za zaradu a najvece je bila preko 2000 $ dnevno odnosno oko 1 000 000 $ dolara godisnje . :D (Koliko sam svatio u pitanju je bio neki softver za automatsko kliktanje na reklame.)

Poslednja izmena:
Vrh Dno