Šta je novo?

Koliki FSB na NF7?

The Minister

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
619
Molim vlasnike pomenute ploce (znaci ne NF7-s!!!), koji su se zabavljali overklokingom da postuju koji FSB su izvukli, jer sam zainteresovan da je kupim, naravno ako rezultati molbe budu prihvatljivi.
Hvala svima!

Meni licno stoji na 200 Mhz sa Kingston 400 memorijom(2-3-3-6) i mnoziocem 10.
Dok je moj ortak (mozda i on odgovori) sa nekom Hynix memorijom na cas2.5 izvukao cini mi se preko 240. Tako da zavisi dosta od memorije ali i od samog primerka ploce kao i uvek. Inace verovatno za te pare nema ploce koja radi tako stabilno i zahvalno.
Pozdrav

Opet i tu zavisi mnogo od primerka. Imas i po stranim forumima ljudi koji kazu da nece preko 215 a ima i onih od 250+. Najvise sto sam ja izvukao je 247 DC a dalje nisam mogao mozda zbog ploce mozda zbog memorije (samsung pc3200), mada to nije bilo maksimalno stabilno

edit: Sad tek vidim da si pitao za NF7 ne -S ali svejedno to nista ne menja, ploce su iste
POzdrav

Poslednja izmena:
The Minister je napisao(la):
Molim vlasnike pomenute ploce (znaci ne NF7-s!!!), koji su se zabavljali overklokingom da postuju koji FSB su izvukli, jer sam zainteresovan da je kupim, naravno ako rezultati molbe budu prihvatljivi.
Hvala svima!
Odlicna ploca. Kod mene radi na 245 bez problema, sto opet ne znaci da ce se i tebi posreciti.....
A za ''slikanje'' moze i ovako:

Prilozi

• 2505 250x10 1.9V.png
    2505 250x10 1.9V.png
    19.3 KB · Pregleda: 120
Poslednja izmena:
U proseku 8RDA+ postize vece magistrale od NF7-S, ali je probirljivija kada su u pitanju memorije. Na primer NF7-S radi sa Kingston HyperX 370 memorijom na 225 Mhz u dual DDR modu, na 11-2-2 CL2, sto su najagresivnija setovanja. 8RDA sa hyperX-om 333 koji radi bez problema na Epox-u najostrije do 218-220 u zavisnosti od primerka ploce.
Mnogo zavisi i od samog procesora.
Naime, Barton kada se iskljuci CPU interface opcija u BIOS-u radi na cak 245-250 Mhz, ali su performanse onakve kakve bi bile na 225 Mhz. Drugi Barton koji je bio losije raspolozen za O.C. nije hteo ni na 220 Mhz da radi kako treba, najvervatnije zbog nedostatka I/O napona. Generalno, mnogo ima stvari koje uticu na o.c.
Otprilike neki stabilan o.c. za NF7-S koji je ok. primerak moze da bude oko 225-228 Mhz, mada mnogo zavisi od memorije, pa i samog CPU-a. Primera radi sa mojim TBredom 1700+ DLT3C kada se iskljuci CPU interface, komp nece ni da se probudi preko nekih 210 Mhz. To vazi i za Epox 8RDA+.

Rasa je napisao(la):
Odlicna ploca. Kod mene radi na 245 bez problema, sto opet ne znaci da ce se i tebi posreciti.....
A za ''slikanje'' moze i ovako:
Da li si modovao VDD ?
Koja je memorija?
Koja su setovanja u BIOS-u ?

drfedja je napisao(la):
Da li si modovao VDD ?
Koja je memorija?
Koja su setovanja u BIOS-u ?
VDD nije modovan
Memorija Hynix DDR400 D43 cas2.5 3-4-11
CPU Interface ENABLED
242MHz cas2.5 3-4-11 2.7V :D VDD 1.6V
250MHz cas2.5 3-4-11 2.8V VDD 1.7V

Hvala, dosta dobri rezultati za NF7, iznenadjuje to da se nije javio niko i da kaze da kod njega nece ni do 200mhz...Tacno, ja sam zaboravio da pitam i koje memorije su u pitanju ali sam mislio da to nije toliko bitno jer ploca, koliko sam video, ima brdo podesavanja za brzinu memorije (nezavisno od FSB-a)...
Kod komsije koji je ima sam probao samo do 166 (on se inace iznenadio kada je bukvalno video razliku u brzini rada posle kloka), ali sada imam nameru ponovo da odem i probam bar 200 mhz...
Hvala!

Dodao bih jos jednu stavku u raspravu, a ona je Soltek SL-NV400-l64.
Neko je spominjao nekih 250 mhz - a ja ne znam da li da verujem ili ne...

Hvala, dosta dobri rezultati za NF7, iznenadjuje to da se nije javio niko i da kaze da kod njega nece ni do 200mhz...Tacno, ja sam zaboravio da pitam i koje memorije su u pitanju ali sam mislio da to nije toliko bitno jer ploca, koliko sam video, ima brdo podesavanja za brzinu memorije (nezavisno od FSB-a)...
Kod komsije koji je ima sam probao samo do 166 (on se inace iznenadio kada je bukvalno video razliku u brzini rada posle kloka), ali sada imam nameru ponovo da odem i probam bar 200 mhz...
Hvala!
Ako ploca nece da radi na 200MHz mozes slobodno da je vratis tamo gde si je i kupio. Ispravna ploca MORA da radi na 200.

Dodao bih jos jednu stavku u raspravu, a ona je Soltek SL-NV400-l64.
Neko je spominjao nekih 250 mhz - a ja ne znam da li da verujem ili ne...
Pa, to je zato sto je covek pitao *samo* za NF7!

Sad treba ja da se javim sa ovom "-S" verzijom i sve vas pokopam :smoke:
(jel' tako Delimire? :p )

Rasa je napisao(la):
Ako ploca nece da radi na 200MHz mozes slobodno da je vratis tamo gde si je i kupio. Ispravna ploca MORA da radi na 200.
A sta ako je rec o ABIT NF7 v1.0 reviziji ploce? Ili 1.1 ili 1.2?
One su sve sa A2 ili A3 cipovima... nisu C1, odnosno, nisu nF2 Ultra 400.
A samo su takve revizije sertifikovane za rad na 200 MHz... sve ove prethodne ti garantuju samo 133.

A2 i A3 garantuju i 166 MHz.

CAR je napisao(la):
A sta ako je rec o ABIT NF7 v1.0 reviziji ploce? Ili 1.1 ili 1.2?
One su sve sa A2 ili A3 cipovima... nisu C1, odnosno, nisu nF2 Ultra 400.
A samo su takve revizije sertifikovane za rad na 200 MHz... sve ove prethodne ti garantuju samo 133.
A gde imas novih ploca koje nisu v2.0?

Aj sad Raso objasni ti meni kako si uspeo da klokujes XP na FSB 250MHz ja mog XP 1700 nikako ne mogu da dignem na 200 MHz a imam MSI K7N2-l plocu.
Znam da je malo van teme, shto se matiche tice ali ja ljudi nikako ne mogu vise od 166 (odnosno ne mogu na 200MHz poshto nishta izzmedju nisam ni pokushavao). Imam kingstona vr 333 i nikako nece da ide na 200MHz procesor poshto memoriju ostavim na 166.

Rasa je napisao(la):
A gde imas novih ploca koje nisu v2.0?
OK, to stoji... ali, covece, nisi svestan sta sve zaostaje po "lagerima" nasih "firmi"!
Ne bi me cudilo da u danasanje vreme covek 'ladno naleti na 1.0 reviziju... i da mu jos to prodaju kao v2.0!!!

_/Neo\_ je napisao(la):
Aj sad Raso objasni ti meni kako si uspeo da klokujes XP na FSB 250MHz ja mog XP 1700 nikako ne mogu da dignem na 200 MHz a imam MSI K7N2-l plocu.
Znam da je malo van teme, shto se matiche tice ali ja ljudi nikako ne mogu vise od 166 (odnosno ne mogu na 200MHz poshto nishta izzmedju nisam ni pokushavao). Imam kingstona vr 333 i nikako nece da ide na 200MHz procesor poshto memoriju ostavim na 166.
Mnogo faktora mora da se uklopi. Ploca, procesor, memorija...... Da ne mrsim previse. A sto se tice te memorije imao sam jednu koja je radila na 200 i jednu koja nije.

CAR je napisao(la):
Otkud ti ovo?!!!!?
Care, meni je ipak malo vise NF7-S i EpoX 8RDA+ ploca proslo kroz ruke pa mogu da ti kazem koji je prosek. Ako uvrstimo u taj prosek kineske Abite, prosek je jako los, vecina se muci na 210 Mhz FSB-u dok Epox svaki tera od 225-235 Mhz, retko koji preko toga.

Rasa je napisao(la):
VDD nije modovan
Memorija Hynix DDR400 D43 cas2.5 3-4-11
CPU Interface ENABLED
242MHz cas2.5 3-4-11 2.7V :D VDD 1.6V
250MHz cas2.5 3-4-11 2.8V VDD 1.7V
Prilicno impresivno, voleo bih da probam tvoj CPU na nekoj drugoj ploci.

Pozdrav!

254FSB. Verovatno moze i vise ali je nisam modovao. Nisam imao vremena. A i southbridge je vruc k'o krompir. U njega je uperena jedna 8-ica na 2k rpm.
evo i slike.
Kada budem modovao plocu videcu da li se moze jos sto sta izvuci... :smash: Uzgred, zna li neko gde se moze nabaviti termalna traka da zalepim hladnjak na SB?

Prilozi

• 254x9 8-4-4-3 Memory Sandra.JPG
    254x9 8-4-4-3 Memory Sandra.JPG
    39.3 KB · Pregleda: 83
  • 250 8-4-4-3 Memory Sandra.JPG
    250 8-4-4-3 Memory Sandra.JPG
    91.7 KB · Pregleda: 75
drfedja je napisao(la):
Care, meni je ipak malo vise NF7-S i EpoX 8RDA+ ploca proslo kroz ruke pa mogu da ti kazem koji je prosek. Ako uvrstimo u taj prosek kineske Abite, prosek je jako los, vecina se muci na 210 Mhz FSB-u dok Epox svaki tera od 225-235 Mhz, retko koji preko toga.
Da, zaboravio sam na tvoja iskustva sa "domacim" ABIT-ima :d

Ja sam ovo govorio u globalu, dakle, sta se radi tamo preko... a situacija je takva da ima mnogo vise NF7-ica na 250 MHz nego EPoX-a. Dakle, gledao sam samo max FSB koji ploce mogu da izvuku.
EPoX-i, kako si i sam rekao, teraju 230-235, eventualno 240 MHz. Jako retko preko toga, cak i zestoko modovani.
Medjutim, na strani EPoX-a je svakako konzistentnost, tj. svaki ce da radi na 225-230, i to bez ikakvog cackanja...

Ljudi da li neko ima tog Solteka? Ako je tacno sto pricaju za te pare (koliko on kosta) ne postoji bolja kupovina....

Ljudi da li neko ima tog Solteka? Ako je tacno sto pricaju za te pare (koliko on kosta) ne postoji bolja kupovina....

Nisam bas 100% siguran, ali cini mi se da je ima Paradigma. Kontaktiraj njega, pa nek ti prenese svoje utiske.

Kol'ko ja vidim, samo ti pominjes nekakvog Soltek-a...

Ne mogu da verujem da nisi cuo za Soltek SL-NV400-l64, ako je tacno, ljudima koji ga imaju radi samo tako na 250 mhz. A, da, kosta 50 evra.

Ne mogu da verujem da nisi cuo za Soltek SL-NV400-l64, ako je tacno, ljudima koji ga imaju radi samo tako na 250 mhz. A, da, kosta 50 evra.

Ne, cuo je samo za Abita, nacuo je bio nesto i za Epox-a svojevremeno, ali je brzo zaboravio. :d Mozda nije od bitnog znacaja ali da ti napomenem da je to SingleChannel ploca. Neki prosek overkloka na njoj je oko 225 MHz-a FSB-a.

Ma, cuo sam ja za tu plocu... ali, iskreno, nesto se bas i nisam naslusao kako radi na 250 MHz. To mozda kod jednog, dva coveka...
Ostali teraju nekih 220 MHz. Uostalom, pitaj Paradigmu dal' on svog drzi na 250 MHz.

Nazad
Vrh Dno