Šta je novo?

Koliki dobitak u 3DMark03 #360?

bhmmkd

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
304
a konfiguraciju iz podpisa u 3DMark 03 build 360 ostvarujem 1779 poeni.
Sada mogu da zamenim graficku karticu za Asus A9550 TD/GE (sa 128 bitnu memorisku magistralu) i da zamenim memoriski modul za 1*512 MB 400MHz DDR opet PQI?
Memoriju sam bio na plan da zamenim jos kada kas uzeo konfiguraciju tako da ona svakako se zamenuje.
Sada zelim da znam koliki dobitak u 3DMark imacu ako zamenim i graficku karticu?
Dali neko ima predstavu koliko pojena u 3DMark cu da dobijem?
Dali bih prebacio 2500?

axaxaxaxaxa

Ako zamenis karticu i memoriju i OC-ujes karticu ostvarices 3000+ poena...

Broz: Bench ne sluzi za sprdanje sa memberima. Budi zaista castan "Samuraj" i pomozi coveku ako mozes a ako ne - ne sprdaj se sa njim!

Poslednja izmena od urednika:
bhmmkd je napisao(la):
a konfiguraciju iz podpisa u 3DMark 03 build 360 ostvarujem 1779 poeni.
Sada mogu da zamenim graficku karticu za Asus A9550 TD/GE (sa 128 bitnu memorisku magistralu) i da zamenim memoriski modul za 1*512 MB 400MHz DDR opet PQI?
Memoriju sam bio na plan da zamenim jos kada kas uzeo konfiguraciju tako da ona svakako se zamenuje.
Sada zelim da znam koliki dobitak u 3DMark imacu ako zamenim i graficku karticu?
Dali neko ima predstavu koliko pojena u 3DMark cu da dobijem?
Dali bih prebacio 2500?

Razmisli da uzmes mozda N6200/TD (Asus 64-bit)... Kartica vrlo lepo radi (iako je 64-bit!), a ima prednost u D3 u odnosu na 9550...

Asus N6200TD mi je bio prvi izbor najvise zbog ta podrska za HDTV ali ovdje nema ni jedan distributer koji to nosi a nema ni da ima. U vreme kada sam kupovao PC nije bilo ni A9550GE/TD tako da sam se zadovolio sa trece najdobro resenje. Imalo je Asus N6200GE/TD ali po cjeni od 120eur tako da je ta opcija otpala. Inace mislim da u Srbiju (zbog golemina pazara) ima mnogo veci izbor i daleko nize cjene nego ovdje.

Danas drug mi je doneo 2 modula po 512MB kako bih video koliko dobitak bih imao u 3DMark03 i ono sto je nas iznenadilo je da sa 1GB RAM nasprema 256MB doneo je samo 10 poena vise.
Dali ovo znaci da je graficka kartica tesno grlo?

3D Mark i sluzi najvise za provjeru preformansi graficke, kolicina RAM-a vrlo malo utice na rezultat. Ja sam tako sa 256MB imao oko 160 poena manji rezultat u 3DMark03 nego sa 1GB, s tim sto mi je jaca graficka od tvoje, pa otuda i veca razlika.

Poslednja izmena:
@Suicide_samurai
Stvarno ni je u redu! ;)
Covek je iz bratske nam Makedonije, ako nisi skontao...

@bhmmkd
Do nedavno sam imao Asus-ov 9550GE i u 3DMark03 testu sa tvojom konfiguracijom mozes ocekivati najmanje 3500poena (toliko sam imao na XP1700+@2266MHz, a graficka na 440/520MHz).

Glupo pitanje, da nema mozda kod vas Leadtek 6200TD 128bit kartica?

Za Leadtek ovdje moze samo da sanja. 90% od ploce koje se prodaju su Asus i MSI od pojake marke i Elite od low-end. Ima nesto Gigabyte ali samo po poracku. Ima Abit ali su 30% skuplje i tesko je da nadzes Abit za manje od 100eur. Od graficke kartice opet 90% su Inno3D. Nesto manje se prodaje Asus i MSI. HIS, Saphire, Leadtek ni jedan distributer nema u ponudi. Jedno opet mogu da se dobije po poracku (i to je upitno) ali su daleko skuplje. Sada mogu da zamislite kakav izbor ima.

Nazad
Vrh Dno