Šta je novo?

Kolika je FSB ovog procesora? - Hitno

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
AMD Athlon
AX1600DMT3C
AGOIA 0224UPAW

Wikipedia mi kaze 266 MHz, Answers.com 133 MHz. Koji podatak je tacan? Vazno mi je posto bih ga stavio na plocu sa 133 FSB, pa da znam hoce li uoste raditi.

Poslednja izmena:
FSB jeste 133MHz, DDR je 266MHz, odnosno 2*133. Poput FSB-a 200MHz na kom radi DDR400. Ergo, radice, bez bojazni. :)

Poslednja izmena:
Ako se ne varam to je sa Palomino jezgrom, FSB ti je 133MHz, stavi, radice.

Poslednja izmena:
Pa, jeste palomino, ali kaop sto sam dao linkove, zbunjuje me sto ne znam koliko magistralu ima, pa da nesto ne crkne (pu,pu)

Poslednja izmena:
Ma,nemas frke, stavi na 133 MHz i ima da sljaka, idvik ti je gore ogjasnijo zasto stoji 266.
A, imao si i objasnjenje na Wikipedia:
"The Athlon XP, like all K7 processors, runs the Front Side Bus at twice the rate of the square wave generator that controls the system clock. Thus, a 200 MHz FSB runs the square wave generator at 100 MHz, a 266 MHz FSB runs the square wave generator at 133 MHz, a 333 MHz FSB runs the square wave generator at 166 MHz, and a 400 MHz FSB runs the square wave generator at 200 MHz."

Vidim sad, ali zbog hitnosti nisam mogao da citam sve, a i gledao sam vise strana istovremeno. Hvala, pomoglo je.

Inicijalni klok je 133 Mhz, a brzina Alpha EV6 BUS-a je 266 Mhz, jer se broj megaherca inicijalnog FSB kloka mnozi sa dva, t.j. na uzlaznoj i silaznoj ivici klok signala se preko te magistrale vrsi upis ili citanje 64-bita podataka (8 bajtova x2 posto je na uzlaznoj i silaznoj ivici klok signala), dakle 133.33mhz x 8 x 2 = 2133.33 Mhz, sto mu dodje 133 Mhz x2. Efektivna brzina FSB-a je 266 Mhz, a inicijalni klok signal je 133 Mhz.

Kod Pentiuma 4 je takozvani AGTL+ quad pumped bus, gde je klok signal dupliran i istovremeno se cita i upisuje na uzlaznoj i silaznoj ivici klok signala, pa je na 100 Mhz = 400 Mhz, a na 133 = 533, a na 200 = 800 Mhz efektivni protok .

idavik je napisao(la):
FSB jeste 133MHz, DDR je 266MHz, odnosno 2*133. Poput FSB-a 200MHz na kom radi DDR400. Ergo, radice, bez bojazni. :)

Covece, dosta bre sa spamom... kakve veze ima brzina ddr-a sa ovim pitanjem... a i bas nemora da znaci sad procesor radi na 133 i memorija je onda na istom taktu... napisi bre jednostavan odgovor a ne tu filozofiras... :)))))))))))

raven2005 je napisao(la):
Covece, dosta bre sa spamom... kakve veze ima brzina ddr-a sa ovim pitanjem... a i bas nemora da znaci sad procesor radi na 133 i memorija je onda na istom taktu... napisi bre jednostavan odgovor a ne tu filozofiras... :)))))))))))

Tebi jednostavno nije jasno da ne poznaješ materiju? Ako ti neko ukaže na tu činjenicu, dobiješ alergijski napad?
Nekoliko puta sam ti rekao, ne piši o onome o čemu ne znaš!
Reče Tarmi Ricmi, sve ćeš da napišeš da budeš u pravu. Molim te, kontroliši se.
Naravno da ne mora da radi sinhrono...
Zašto misliš da je DDR vezan samo za memoriju? U pitanju je efektivna frekvencija. Detalje je pružio drfedja.
Nisi zanimljiv, niti želim da nalećem na tebe. Ukoliko se ne dozoveš pameti, bez obzira, obratiću se moderatorima apropo tebe. Ukoliko si kadar voditi kulturnu komunikaciju, u redu, ako nisi, opet u redu, ali onda... Znaš šta sledi, zar ne?

Poslednja izmena:
Iako na difoltu rade na 133mhz, cini mi se da se te AGOIA-e bas fino klokovale (svojevremeno):), tako da bi mozda bilo bolje da ubodes to u neku "jacu" plocu.
poz.

Mozda, ali za fax ce mi biti dovoljna i ova koju sad imam.

Raven2005 je lepo napisao, trebao mi je jednostavan odgovor koja je magistrala, nista vise. Da Palomino on moze da radi i sa plocom koja ima 266 MHz magistralu i podrzava ddr sam znao. Drfedja je dao poprilicno sirok odgovor koji izlazi iz onoga sto sam pitao i samo mi komplikuje stvari. Dva posta iznad sam se zahvalio i rekao da su prethodni odgovori pomogli. Nema razloga dalje odgovarati na moje pitanje, sem ako neko nema slican problem.

Vrh Dno