Šta je novo?

Kolekcije sa kioska

Za tu na sklapanje VW Bubu sam i mislio.
Biće baš skupa ali i detaljna

Da li igde ima da se kupi golf? verujte mi da sam za malog sestrica obisao 40 trafika i nigde nisam uspeo da nadjem...mislim da oni prodavci na trafikama uzmu sebi pa preprodaju...sramota

Za tu na sklapanje VW Bubu sam i mislio.
Biće baš skupa ali i detaljna
Nisam to vidjao, pomenuo si Ficu prvo, a on je izasao u ovoj kolekciji Legendarni automobili o kojoj se prica, a on nije na sklapanje..

Mešate Deagostini i Hachette. Ono što je već gotovo i NE sklapa se, to je Deagostini. A ovo što se sklapa, to je Hachette.
Prvo je izašla kolekcija firme Hachette, pa nedelju dana ili dve kasnije i Deagostini.

fascia-1h.jpg

Definitivno hara trafika mafija. Cuvaju brojeve koje prodaju nakupcima koji to kasnije preprodaju uz neku cast za te radnike na trafikama.. Pa samo pogledajte, fica i golf se prodaju po 3,4 puta vecoj ceni

Mešate Deagostini i Hachette. Ono što je već gotovo i NE sklapa se, to je Deagostini. A ovo što se sklapa, to je Hachette.
Prvo je izašla kolekcija firme Hachette, pa nedelju dana ili dve kasnije i Deagostini.
Nisam ispratio, a baš su simpa modeli.

Da li sam dobro razumeo da je Deagostini ceo model u jednom časopisu, bez sklapanja, a Hachette se sklapa iz više delova (časopisa)?

Koliko delova obično ima po vozilu?

Deagostini su modeli u 1:43 razmeri iz jednog dela. Svaki broj novi model. Trebalo bi da bude 80 brojeva.

Prvih deset možete da vidite ovde:

Inače, fokus kolekcije je više na istočnoevropskim modelima. Nemojte da vas ovih prvih deset brojeva gde su pored Zastava zapadnjaci, da vas previše zavara. Biće tu dosta škoda, poljskih fijata, kada, moskviča, itd, itd.. Meni je to inače zanimljivo i odgovara mi.

Inače serija u sličnom formatu je izlazila pre nekih desetak godina. Tada su je prekinuli posle 30 broja. Inače nekih automobila iz prve neće biti, a neke će biti u drugim bojama. Što je za nas koji smo skupljali i prvu seriju super.

Inače ko ne uspe da dograbi neki broj, za 2-3 meseca će omogućiti poručivanje brojeva koji su do sada izašli. A većina trafika na svaka 2-3 dana dobija novi lager za aktuelni broj. Pa povijate u jutarnjim časovima. Ko je iz NS, lik koji ima novinski štand kod Katedrale uglavnom uvek povlači veće količine, a rad je da potraži i neki zaostali broj ako je to moguće.

A što se tiče VW Bube, ona je u 1:8 razmeri, sastavlja se iz delova, i biće ih 100. Isto fazon kao Fića koja se sastavljala do prošle godine.

Poslednja izmena:
Nisam ispratio, a baš su simpa modeli.

Da li sam dobro razumeo da je Deagostini ceo model u jednom časopisu, bez sklapanja, a Hachette se sklapa iz više delova (časopisa)?

Koliko delova obično ima po vozilu?
Da. Deagostini, svaki broj drugi autić. A Hachette, jedan jedini model, koji se sklapa u 100 brojeva.

Meni je plan da kupim sve zanimljive autice, tipa zastava 101, buba, jugic, florida, golf i slicno. Necu uzimati ruske volge. Ja sam bez problema nasao prva dva broja u Arandjelovcu. Sad od treceg kad krene normalna cena od 1000din bice jos lakse naci.

Ja sam malopre u Nišu uzeo Golfa, kaže mi prodavačica da su im poslali dodatnu turu. Za fiću nisam ni znao da je izašao pa ću da šaljem mejl u deAgostini ako mogu da mi pošalju :)

Ja sam malopre u Nišu uzeo Golfa, kaže mi prodavačica da su im poslali dodatnu turu. Za fiću nisam ni znao da je izašao pa ću da šaljem mejl u deAgostini ako mogu da mi pošalju :)
Kakav je kvalitet uživo? Ovako na slikama deluje pristojno.

Nisam još otpakovao, malopre sam uzeo na trafici i nastavio da šetam :)

Malopre sam i ja išo u nabavku. Što ne pogledaš na više mesta? Ja mislim da sam negde video da ima, dok sam tražio Titanik 19 i 20. Pola grada sam prošparto

Mislis da ima prvi broj koji je izasao pre dve nedelje ?

Ima garant. Prvi broj se vraća, kad izađe treći. A nema šanse da je rasprodat primerak na svim trafikama. Pogledaj na trafici, kod džamije. Ili kod gradske bolnice, u g-store ili moj kiosk na drugu stranu.

Kakav je kvalitet uživo? Ovako na slikama deluje pristojno.
Kvalitet je onako... Ništa posebno. Klinac odmaah fićku skinuo gume, jedva sam nekako vratio na felnu i stavio na policu. Golf je u roku od 5 sekundi ostao bez oba retrovizora i on je završio na polici dok je još čitav.
Ovo je najbolje za kolekcionare, deca će da raščerupaju za sekund.

То и нису играчке, већ модели.

Nisam, pustio sam im danas mejl, u krajnjem slucaju uzeću od preprodavaca, vidim da ima za 1000 dinara a toliko će da me iskošta i da mi izdavač pošalje.

To su teški lopovi. Ja sam zvučnik za Zvučne Priče, platio po 8000 i po 6500. A koštao je 1000.
Baš ću kasnije da bacim pogled na neku trafiku.

Do kog broja je stigao Deagostini?

Nazad
Vrh Dno