Šta je novo?

Koju Z170 MB

Kolosek

Poštovan
Učlanjen(a)
08.08.2016
Poena
54
Poz, u procesu sam sklapanja konfe, najveca dilema mi je koju maticnu uzeti. Procesor je kupljen i5 6600k, preporucite mi na sta da ga stavim :)

Obzirom da me ne zanima SLI/CF, 5.1 audio izlaz, kao i vecina mogucnosti skupljih maticnih ploca (cak se i ne razumem toliko sta bas dobijam skupljom MB), gledao sam da uzmem najjeftiniju asus z170-p.
Sta vi predlazete i zasto? I konkretno sta dobijam sa nekom skupljom maticnom a sta gubim sa ovom pomenutom?

Poz, u procesu sam sklapanja konfe, najveca dilema mi je koju maticnu uzeti. Procesor je kupljen i5 6600k, preporucite mi na sta da ga stavim :)

Obzirom da me ne zanima SLI/CF, 5.1 audio izlaz, kao i vecina mogucnosti skupljih maticnih ploca (cak se i ne razumem toliko sta bas dobijam skupljom MB), gledao sam da uzmem najjeftiniju asus z170-p.
Sta vi predlazete i zasto? I konkretno sta dobijam sa nekom skupljom maticnom a sta gubim sa ovom pomenutom?

Odlicna ploca, koristim je trenutno i nemam zamerke.

Drzim i7 6700k na 4.8ghz 1.32v na njoj i sve radi stabilno.

Skuplje imaju sve ono sto si naveo da te ne zanima, imaju bolji audio izlaz, imaju network chipove da bi se smanjio lag, imaju bolje naponske zbog boljeg OC-a itd. Sobzirom da si rekao da te to ne zanima ta Asus je pravi izbor. Vidim da uopste nije losa maticna.

Najbitnije mi je da mogu s plocom da odradim solidan klok i da mi podrzava memoriju (3200mhz)... Ako to mogu na ovoj najjeftinijoj ploci super..
USB 3.1 cisto sumnjam da cu koristiti, tako da bih ustedeo sad. Taj network chip zvuci primamljivo al dal vredi dodavanja u praksi para?

Pogledaj Msi Z170a Pc Mate, oko 100e je kod Fante, odlicna maticna za usere kao sto si ti. Uzeo sam je drugaru i ima dosta toga sto i skuplje ploce.

Hvala na odgovorima, zaista povoljna matična.

Koliko bi mogao da mi bude nestabilniji klok (vazdušno hladjenje) sa ovim jeftinijim MB u odnosu na neku skuplju varijantu tipa Asus z170-a (što je jedna od popularnijih)

Jedino mi je to bitno i da može da izgura ploča brzu memoriju

У спецификацијама плоче ти лепо пише да подржава меморију до 3200MHz, a клок процесора зависи од самог примерка истог.
Свакако ће на овој предложеној MSI Z170A PC Matе све радити...

Nazad
Vrh Dno