Šta je novo?

KOJU X800 XL karticu da uzmem ???

M3

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
690
Evo ovako posto planiram da predjem na socket 939 i samim tim na PCI odlucio sam se za X800 XL karticu.E sad ima dosta prpizvodjaca a samim tim i cijena varira od jdnom do drugog, pa me intersuje iz iskusta da mi preporucitte koji se proizvodjac najbolje pokazao osim HiS-a jer je preskup.Znaci Sapphire,Gigbyte ili Club3D (ovo mi je preporucio Monteboy) ali ima jadan hladnjak , barem tako izgleda na nekim fotkama.Znaci koji proizvodjac i kakav je uopste ovaj Club3D...???
p.s. Vracam se mom Ati-u;)
Unaprijed hvala!

Poslednja izmena:
Evo malo utisaka o toj karti,naime posedujem x800xl Sapphire pci-e naravno,kuler jeste smesan ali sta je fora, ako imas dobro provreteno kuciste grejane ti nece biti problem.
Karta je za svaku pohvalu,dobro radi,evo naprimer furam DOOM3 na ultra-high sa 4xaa/8xaf,1280x1204 na 939s naravno i to vuce winchester na 2,25ghz u glatkom modu;)
E sad jedina fora je ta da sledeca generacija samo sto nije stigla,mislim na r520 i nv70,tako da neznam dali se sad isplati kupovati ovo,inace sam doticnu platio 260eur sa samo 6meseci garancije,koliko ces ti imati srece da je nadjes ovako jeftino neznam.
U svakom slucaju karta je negde oko 15%-20% realno sporija u igrama od x850xt.
Pa mislim da se neces zeznuti ako je uzmes.

Pozdrav i srecna kupovina :)

Poslednja izmena:
PAzi mislim da niej ghreska nju kupovati jer ce moci svaku igru da rula u 1280x1024 na high ne mogu preko jer TFT mi nedozvoljava.U svakom slucaju uzecu vase odgovore u ozbir.ajde jos neko ko ima iskustva!

Mislim da se bez potrebe zanosis i trosis pare, vec imas dovoljno brz komjuter za sve trenutne i u sledecih 12 meseci buduce igrice... Mada to se moglo i za mene reci kada sam sa bartona presao na A64 (boplata oko 80E) sve to da bih u doomu 3 (koji inace i neigram) u 1024 imao umesto 87 fps 95fps i nisam se nesto ovajdio mogao sam mnogo lepse da potrosim pare sa zenom i drustvom :)

ako si vec resio da kupujes kupi najeftiniju... To je lepo kod high-end klase kartica uvek si siguran da nema prevare (64bit magistrala, spora memorija, mutna slika, sumnjiv kvalitet izrade....) u pitanju su nijanse koja ima bolje hladjenje i dali se neka 2-5% vise ili manje klokuje

Prodajem ovo moje iz razloga sto ce sada da mu pada cijena svaki dan sve vise i vise je rje to ipak polovna roba ;)
Odlucio sam da kupim ovo jer ocu konacno da sklopim komp. po mom meraku, eto to je razlog...;)
Evo gledao sam testove ova Giga Cube je odlicna , najbolje s eona pokazala od svih...

Saphirova x800xl ultra i netjes se pokajati. Tako bar tvrde likovi na netu (strani sajtovi, bla). 256 bit magistrala (standardno), 256 MB RAMa, Ima Zalmanov kuler(!?), malo je masivan al kazu da je sasvim cool (plave boje). OCuje se super( memorija moze da radi na 1180-tak MHz). Po karakteristikama je bolja od 6800GT (tako kazu testovi), a cena GT-a je na zapadu 399 $.
Inace, cena je ove karte je 299 $.... na zapadu. A kod nas ne znam ni dal je stigla... al strpi se ili naruchi.

Nizak udarac ATIja u prepone N-Vidije... :banana:

Poslednja izmena:
Preporuka za Sapphire X800XL Ultimate Edition.Vrhunske performanse + odlicno reseno hladjenje.BTW,imas sliku doticne u atacmentu ;)

Prilozi

• x800xl.JPG
    x800xl.JPG
    31.5 KB · Pregleda: 171
Poslednja izmena:
Imas u Digitalu test radeona x800XL, PE medju kojima je i taj Sapphire.

Moja preporuka ti je kod X800 XL Modela -> Club3D , prvenstveno zbog dodatnog prikljucka za napajanje koji Sapphire nema !

Club3D:
club3dx800xl-power.jpg

Sapphire:
sapphirex800xl-power.jpg

Vise informacija kod uporedjenja Club3D i Sapphire ovdje :
http://www.bit-tech.net/hardware/2005/04/18/x800xl_overclocking/1.html

Ukoliko obezbijedis dobro hladjenje za GPU i memoriju mislim da ces sa Club3D'om postici bolje OC rezultate sobzirom da PCI slot daje samo 75W a karta po defaultu vuce 52W

Club3D nudi karte sa 2.0ns Samsungovim i 1,6ns chipovima tako ako imadnes mogucnosti za izbor gledaj da uzmes one sto na kraju oznake na chipu imaju 16

Poz...

Poslednja izmena:
po meni je budalastina dati za kartu 300+€ a da ista ne podrzava sve napredne tehnologije - naravno mislim na SM3
ako bas oces da se vratis na ati-ja uzmi X700...dovoljno je brz za danasnje naslove,a kad izadju igre koje traze jacu kartu onda ces kupiti odgovarajuci ati,jer ce sledeca generacija imati podrsku za SM3
cus x800 i nema hdr...treba mnogo alkohola sabiti da se odlucim na takav korak
taman da je safir sa sve safirima optocen - dzaba im !!!

Sačekaj još malo da vidiš šta će da kaže nova generacija ATI i Nvidia grafičkih procesora pa onda odluči, sad nije najbolji period za kupovinu jer za 2 meseca pojaviće se karta sa cenom X800XL-a i biće brža, mislim tih par meseci nije mnogo.

E znam ali ako mi je izasla ponuda za MSI X850 + Hyper 6 za 300 eura ..mislim da je cijena odlicna i da takve stavri ne treba propustati ;)
Poz...

to jeste fenomenalna cena i kad vec imas te pare treba da kupis bez razmisljanja(posto si upoznat sa mogucnostima te karte,tj. svestan si njenih prednosti i mana)
po meni karta koja kosta 300+€ mora imati podrsku za sve i mora biti resenje na dugu stazu - x800 jeste vraski brza,ali taman da ima i 48 pajpova i 32 verteksa ona ne opravdava enorman novac...
crko bi od muke da ne mogu videti jedan lep efekat u igri a iskesirao stohiljadamaraka za rtuka

svaka cast na razmisljanju Floyd. i ja cekam da nova generacija ATI-ja donese podrsku za SM 3.0, pa da za nekih 250 e uzmem neku lepu kartu.
sta mislis kada ce se pojaviti visa srednja klasa nove generacije ATI-ja?
ja sam planirao da uzmem X 800 vanila, ali bolje da sacekam malo pa da za iste pare dobijem SM 3.0, a mozda i znatno brzu kartu.

nemam pojma...ja furam obicnu 6600,radi dovoljno brzo tamo gde je koristim(css,fm2005,boiling point-ako ne ukljucujem aa i af)
zamenicu je kad dodje karta sa 16 pajpova i sm3.0 za oko 200€

Znam ja sve to ljudi ali ovo je fenomanalna cijena i najvjerovatniej cu je uzeti tu nema price!
E sad samo treba da vidim koliko cu imati para do kraj mjeseca.....a imacu ako bog da....
brw. dali cu morati da mijenjam napajanje (a mislim da hocu ) za ovu zvijer...Chieftec 360w?

M3 je napisao(la):
Znam ja sve to ljudi ali ovo je fenomanalna cijena i najvjerovatniej cu je uzeti tu nema price!
E sad samo treba da vidim koliko cu imati para do kraj mjeseca.....a imacu ako bog da....
brw. dali cu morati da mijenjam napajanje (a mislim da hocu ) za ovu zvijer...Chieftec 360w?
Verovatno

Vule je napisao(la):
Pa to bi trebala da ti bude prva investicija ako vec razmisljas da kupis X850 i DFI plocu...
Znam ali izracunao sam preko onoga calkulatora tacno mi trosi oko 360w ali pravih....mislim da ce moci masina da radi lagtanini bez o/z za sad...ali kroz 10-15 dana sam mislio neko da uzimam napajanje....

Optimus Prime je napisao(la):
Kada budes uzimao novo napajanje, gledaj da to bude LC Power Giant Series ;)
Znam , bas su mi i to preporucivali jer je napajanje dosta jeftini i nenormalno kvalitetno za te pare.Ako se ne varam ono je oko 30 eura....?

M3 je napisao(la):
Znam ali izracunao sam preko onoga calkulatora tacno mi trosi oko 360w ali pravih....mislim da ce moci masina da radi lagtanini bez o/z za sad...ali kroz 10-15 dana sam mislio neko da uzimam napajanje....

Meni je upravo taj Chief postao "slab" na 9NDA3J, A64 3200+ @ 2500 Mhz, 2x512MB Kingmax HC, 9800Pro, 80+200GB, DVD-RW....

LC Power sve to, pa i vise (nF4 Ultra), "tera" laganica... ;)

Nazad
Vrh Dno