Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ako ti ne treba usb,u svakom slucaju Tp-link, ima Atheros chip dok taj Dlink usb ima Ralink,na tplink mozes da monitras i neku vecu antenu ako zatreba dok na usb ne mozes,Uglavnom sve prednosti su na strani Tp-linka. (bolji chipset,mogucnost monitranja externe antene,plus sto pci karte mogu samo bolje da rade od tih malih usb-ova.
Jos jedan glas za TP-Link. Imaj u vidu da modeli TP-Linka TL-WN553AG i TL-WN653AG podrzavaju i 5GHz (pored 2.4 GHz), isto imaju konektor za spoljnu antenu, pa ako hoces u buducnosti da probas ovu drugu varijantu da ne moras opet da kupujes, a nije ti problem nesto visa cena.
I ja smatram da je bolja PCI varijanta.
Super, hvala na odgovorima, razlika u ceni je zanemarljiva, uzecu PCI karticu, jedina dilema mi je bila sto je USB prenosiv, a drug mi jos rece da je PCI u kompu i da je to to, nema vece antene i sl, a usb mozes onim kablom da izbacis van sobe napolje, sutra pazarim, hvala jos jednom
Da ne postavljam novu temu. Interesuje me sledece. Cimer je na laptopu imao WLAN i koristili smo njegov laptop za net. Sada cimer se odselio, meni treba net, pa me interesuje shta mi sve treba od opreme. Da napomenem da je on na laptopu imao pun signal(tj. bio je dobar). Razmishljao sam o ovim Wlan karticama, ali poshto ne znam koliki je domet wirelessa na laptopu, ne mogu da se odluchim koju karticu uzeti(sa kojim dometom). Nov sam u ovim wireless vodama.
Da li mi treba samo kartica ili pak i neki ruteri, eksterne antene i sl? Ako moze neki predlog do 40e. Pozdrav
Koliko si udaljen od AP-a i da li izmedju mesta gde ti stoji komp i AP postoji neka prepreka ?
Ako ti je WLAN na lap-topu dobro funkcionisao onda je najverovatnije dovoljna USB ili PCI WLAN kartica.
Pogledaj npr. Canyon CN-WF511 ( ima antenu koju mozes da pomeras )
Pa fora je shto smo hvatali neki wireless od nekog lika, tako da nam je bilo besplatno. Moguce je da je lik iz zgrade(neki komshija i sl), ili pak neko iz susedne zgrade. Nije u pitanju provajder, tako da ne mogu reci ima li prepreka jer ne znam gde se nalazi AP. pretpostavljam da, ako je laptop hvatao signal, da bi trebalo i neka kartica da ga hvata takodje. Hvala na preporuci. Pozz