Šta je novo?

Koju web kameru koristite?

sasa022

Znamenit
Učlanjen(a)
14.11.2004
Poena
1,045
Koju web kameru imate i koliko aktivno je koristite ?

Ja trenutno imam dve - Omega C14 ( koju sam kupio iz zafrkancije - "da se nadje ako zatreba" )
i C91 ( koju sam nedavno dobio na poklon ) i uglavnom stoje i skupljaju prasinu :p

phpThumb.php
phpThumb.php

zar ne bi ovo trebalo u ankete? koristim neku Genius Look 1320 kamericu, soildna je, ali je nisam poredio sa drugim modelima i markama....

Ja imam u jednom stanu neku Canyon a u drugom A4Tech nemam pojma koji model ;)

"Bolja polovina" svaki dan sa sestrom (koja je u USA) prica bar sat vremena, a ja sam mozda seo i upalio kameru dva puta u poslednje tri godine ...

U principu da je koristim sam - isto bi skupljala prasinu na stolu ...

Ja ne koristim ni jednu, iako me dosta njih redovno gnjavi da kupim (vole ljudi da me gledaju :d:d:d).

Kupio sam skoro Canyon chat komplet, slusalice sa mikrofonom + kamera od 1.3 (0.3 u video). Kostao je oko 1300 dinara. Slusalice su uzas zivi, mada bolje nisam ni ocekivao. Deluju izdrzljivo ali daju prilicno los zvuk, nisu ni za sta bolje od govora (mada sa HSR-om mi ne trebaju ;) ) a kamera me vrlo prijatno iznenadila. Nisam ocekivao da ce bas takvu sliku da daje. Naravno, ako se ne koristi sa buljavim MSN-om, kome zakonom treba zabraniti video chat. Mana joj je sto ima rucni fokus (vrtis socivo dok ne potrefis) :). Hteo sam da kupim ovu Laser Omega, ali nesto mi nije ulivala poverenje, nikad cuo.

Btw. kao sto vec rekoh, is it just me, ili Skype recimo ima mnooogo bolji prenos slike od MSN-a. Sa MSNom jedva da me vide i da mogu da vidim, jer su slika i zvuk toliko nesinhronizovani da nema smisla korisitit. Ponekad jednostavno toliko secka slika da imam vrlo los slideshow. Kod Skype-a je prica potpuno drugacija.

Poslednja izmena:
Ja imam neku Labtec, koju sam dobiJo od SezamPro-a u sklopu neke njihove akcije... A koristim je extremno retko...

@WebWolf

Skype definitivno ima mnogo bolji prenos slike i zvuka nego msn. To je odavno poznato.

Jednom sam se zatekao kod druga dok je on pokušavao da preko msn-a razgovara sa drugaricom iz Toronta i nije im nikako išlo, zvuk bio očajan.
Instaliram mu Skype, i njoj kazem da uradi isto, i kad su se nakon 5 min čuli preko Skype-a, zvuk je bio odličan.

Ma da, ja sam se apsolutno zaprepastio. Recimo da u trenutku moram da otvorim neki link ili tako nesto tokom chata, ako je preko MSN-a, desi se apsolutni kolaps, treba mu jos minut da se ponovo iole stabilizuje prenos (na vec postojeci "djubre" kvalitet), a kod Skype ce u najgorem slucaju malo da secne slika, ili da zasusti prenos zvuka, i to je sve.

Tred je greskom obrisan, izvinjavam se u ime uprave.

Logitech QuickCam Chat - koristim svakodnevno i vrlo se fino pokazala, za video komunikaciju koristim naravno Skype jer je na MSN-u audio lag preko 3sec a.k.a crap ;)
Svaka preporuka za Logitech.

Skype definitivno ima mnogo bolji prenos slike i zvuka nego msn.
a s druge strane, Google Talk ima neuporedivo bolji kvalitet zvuka (i neuporedivo je lakši!) od Skype-a! e, sad, nema sliku, i to jeste šteta, ali zvuk je neprevaziđen...

Ja imam quick cam 3000 pro, logitech... istina ovi iz logija su jos odavno zaboravili da napisu pristojne drajvere... ali radi...

MSI StarCam clip, dobio za rodjendan, koristim je samo za video razgovor sa drugarom koji je u Atini dakle jednom nedeljno...

Ma Labtec je kewa, za manje pare ne postoji kamerica, a da radi pos'o! :d
E jedino sto je nikada ne koristim ali to je vec nesto drugo...

Ja koristim integrale :D Meni zavrsava posao. Nisam hot-chater :p

Nijednu. Kad bi mi rodbina u inostranstvu znala da koristi komp još bih nešto i uzeo, ovako....

MSI StarCam i integrisanu kamericu u MSI Wind :) Koristim redovno, svakih nekoliko dana.

Logitech QuickCam Pro 5000
CCD senzor, super radi!

Imam neku Geniusovu staru 5 godina koja neodoljivo podseca na fudbalsku loptu! :D
Ne koristim je puno, ni sam ne znam zasto sam je uzeo jos u vreme dial-upa, verovatno da gledam sebe na monitoru! :d

Ja imam ovu
img_62501_logitech-quickcam-connect.jpg

Ja sam imao neku.. Reko maloprije da pogledam koja je kad.. ne mogu vise ni da ju nadjem :D

Vrh Dno