Šta je novo?

Hardver Koju ves masinu

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

ivanbass1

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2016
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC-CC-120
Matična ploča
AsRock X570S PG Riptide
RAM
Kingston 2x16GB 3400MHz CL14
GPU
AsRock Challenger Pro 6700 XT
Storage
Kingston A2000 1TB, Toshiba P300 3TB
Zvuk
HyperX Cloud II Wireless
PSU
Seasonic Core 650 GM
Kućište
NZXT S340 Elie
Monitor
AOC CQ32G1
Miš & tastatura
Logitech G502, HyperX Alloy
Ostale periferije
Mac Mini M1 16/512
Laptop
Macbook Pro M1 16/512
Tablet
Galaxy Tab S7
Mobilni telefon
XIaomi 12X
Pametni uređaji
-Galaxy Watch 3
-Mi Band 5
-Mi Band 4
-Mi Smart Humidifier
-Mi Air Purifier 2S
-Mi Air Purifier 3H
-Mi Mop Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
U potrazi sam za ves masinom. Samo za pranje, susilicu cu kupiti naknadno i planiram da stavim masinu za susenje preko masine za ves.

Budzet 500-600e, moze malo preko ako se nesto istice. Sto se brenda tice, nije toliko bitno. Imam Electrolux i Beko belu tehniku i zadovoljan sam, kao i Gorenje kojim nisam.

Rešenje
Epilog price:

Od Beko servisa sam dobio papir da je masina neispravna. Tehnomedia je prihvatila reklamaciju i prosledila Beko kompaniji da potvrdi izvestaj. Posto je igrom slucaja i majci crkla ves masina pre 2 dana, ja nisam mogao da cekam odgovor Beka ka Tehmomediji, pa sam porucio novu.

Od mene za sada sve pohvale za Tehnomedia podrsku, odgovaraju na mailove u roku od par minuta, u call centru su bili ljubazni kada sam zvao. Videcemo da li ce biti problema oko povracaja novca, ali s obzirom kako je tekla reklamacija do sada, ne verujem da ce biti problema.

Nova masina je MIELE WED 135 WPS, placena 89k, isto u Tehnomedia online prodavnici. Ipak sam se odlucio za Miele iako je garancija samo dve godine, ova ista masina (po oznaci)...
Lepo izgleda ali bas je skupa
Ja sam razmatrao za sebe ovaj model

Sto se tice ove steam opcije nije nista specijalno. Imam je na beko i ne izgleda ni priblizno ovako cool kao na reklamama
U principu to je kraci pod ciklus gde masina zagreje vodu blizu 100stepeni i ta para omeksa odecu
chrome_tPe2EiUfBh.jpg

Ja kada sam kupovao masinu izlozio sam da ce se para videti pa da sve kulja u bubnju
Medjutim samo se vidi kondenzacija na staklu malo sa unutrasnje strane i to je to, da li pomaze u to sumnjam :S

76k je trenutno, u meni nepoznatoj radnji iz Kragujevca, ali vidim da imaju vise maloprodaja i ako bude bilo problema svakako idem direktno na ovlasceni servis, necu kontaktirati radnju.

Planirao sam dati 500-600e, ovo je oko 650.

Ti si kralj, pa uvek možeš naći neki šaomi za manje para. :)
Dobra je mašina, a pare će se zaraditi...

Pa sad zavisi
Ti si iz one ekipe koja je propagirala za klime te ovo te ono pa to na kraju knjige ispade da nije bas sve tako ruzicasto.
Ja nisam rekao da je masina losa cak vrv je odlicna ali vidim da joj je jedina i highlight funkcija steam koji je skroz bzv
Licno sam se bio izlozio na isto i onda kada sam poceo da koristim skontao sam da je totalni marketing, onda sam mislio da je beko to implementirao lose
Medjutim ispostavilo se da je kod svih isto, medju ciklus gde temperaturu vode podigne na 90 stepenii to malo promulja da kao bude manje izguzvano i unisti bakterije viruse.
Taako da LG primarno bi uzeo zbog DD-a mislim da je to jedina funkcija koja pravi razliku, a ono prskanje vode odozgo itd isto sam gledao neke testove da je cak i gora varijanta ali je lepo na oko

Poenta price je da nije Xiaomi za manje para vec da sam rekao svoje misljenje i ne kazem da sam u pravu ali sto se tice masine za ves u glavi imam neku cifru od 50 mozda max 60k i preko toga nikad ne bi dao... i to bas na konto one teme da ne ocekujem da mi bude ta ista vise od 10g
Ko hoce da se venca za masinu da ga sahrane sa istom onda kapiram da je to "investicija"

Otkazali mi porudzbinu, nemaju na stanju, slepci. Ova masina je u drugim radnjama skuplja za 10k, a druge LG koje su u cenovnom rangu su losije..

Porucio sam na kraju Beko 9744, 48k. Ostatak LG masina u cenovnom rangu do 75-76k mi se nije dopao, a nisam zeleo da doplacujem 10k za onu koju sam inicijalno hteo.

Mogao si za 53k Bosch 9kg 6-ta serija, ali... dobro. Mala razlika u ceni da dobijes dobru masinu.

Da sam hteo Bosch uzeo bih neki bolji model, ne volim entry level modele.

Da, serija 8 i home professional su made in Germany, meni su rekli da se serija 6 sklapa u Poljskoj, sto jelte, ne mora da znaci... 😄
Na zalost, ni modeli serije 8 i home professional nisu isti za nase i Nemacko trziste...

@Migrant

Mozda nije entry level, ali low-end sigurno jeste, jer im masine krecu od oko 40k, a nebo im je granica za cenu :D

Dopala mi se Beko 9744 na papiru, ima dosta programa i funkcionalnosti. Imam dve sudomasine njihove uzete u poslednjih par godina, obe su fantasticne. Sporet sa staklokeramickom plocom i ventilatorom takodje.

Masina je kupljena je online, ako ne budem zadovoljan vraticu je.

Mogu priloziti racun ako treba... 😅
Narucena preko bazzara, valjda je bio neki promo popust...

Sad je najjeftinija 49500, a slican model wau24u61by ima za 48000...

Poslednja izmena:
Porucio sam na kraju Beko 9744, 48k. Ostatak LG masina u cenovnom rangu do 75-76k mi se nije dopao, a nisam zeleo da doplacujem 10k za onu koju sam inicijalno hteo.
Mislim da nisi pogresio
Ja sam mojom kombinovanom 7616 bas zadovoljan, tiha lepo pere i puno programa za razne potrebe koji su efikasni. Jedina joj je mana manji bubanj (plitak) jer sam morao plici model da kupim...

Istina je da mi je prvi primerak bio defektan ali su ga zamenili cim sam prijavio problem.

Mogao si malo dodati i uzeti Miele, posebno sad sto su bile akcije oko NG. Licno koristim, tj ubijamo Beko vec 7god bez ikakvog kvara, ali sledece ide Miele kad vec ima za te novce.

Preko 60ak hiljada bih samo dao za estetiku i ako nudi neke fancy funkcije preko phone apps npr mada realno koji ce mi to K. Al eto da imam bas toliko viška kesa vrv bih išao na neke smart home varijante. Ceka se apple da izbaci neku ves masinu od 2000€ 😂

Stigla masisa 31 decembra, danas smo je postavili.

Pri pustanju programa za ciscenje bubnja (pise u uputstvu da treba da se pusti pre prvog pranja) curi voda iz masine s prednje strane kod posude za deterdzent i odozdo. Kada se pusti normalan program ne curi u pocetku.

Skinuti srafovi za zastitu pri transportu i neka traka s prednje strane takodje. Izgleda ce da me bije maler sto nisam uzeo LG, sutra cu da trazim ovlasceni servis u Nisu..

Bolje premium Beko, nego entry level serija 6 Bosch :D

Stigla masisa 31 decembra, danas smo je postavili.

Pri pustanju programa za ciscenje bubnja (pise u uputstvu da treba da se pusti pre prvog pranja) curi voda iz masine s prednje strane kod posude za deterdzent i odozdo. Kada se pusti normalan program ne curi u pocetku.

Skinuti srafovi za zastitu pri transportu i neka traka s prednje strane takodje. Izgleda ce da me bije maler sto nisam uzeo LG, sutra cu da trazim ovlasceni servis u Nisu..
Smanji malo pritisak na slavini, verujem da ce pomoci.

Bolje premium Beko, nego entry level serija 6 Bosch :D
Nije lepo smejati se tudjoj nesreci :p

Uzeo sam Bosch entry level mikser pre godinu i nesto dana. Kvalitet izrade vrh, made in Slovenia, muti drasticno losije od nekog Gorenje low-end miksera mucenog 5+ godina (bukvalno mucenog, koristio se barem 3-4 puta nedeljno). Takodje za servis Bosch-a sam citao da moze da se ceka 30-40 dana za deo.
Smanji malo pritisak na slavini, verujem da ce pomoci.
Ne pomaze, samo joj treba duze vreme da krene.

Zvacu sutra ujutru servis, ako ne mogu da je poprave do kraja nedelje vracam je i uzimam nesto drugo.

Ne pravi Bosch sve dobro, ali mašine za veš od serije 4, sušare od serije 4 (nema serije 2), mašina za sudove može isto od serija 2 valja sve. Indukcija takodje pogotovo one sa flex zonom i perfect fry-em.

Bosch usisivači mogu još da prodju od MKA, ali ostalo nije nešto, ne u smislu kvarljivosti, nego u smislu ima bolje za te pare.

Doduše ja imam ketler, blender, stapni usisivač, secko ((neki mmr 300-ak W, ali tako lepo usitni meso da je to perfekcija) promenjen posle 7 godina, otupeli noževi, uzet isti takav). Nula problema.

Zvao sam call centar, rekose da ce se javiti u "najkracem roku" iz ovlascenog servisa. Ako se ne jave do kraja nedelje, vracam je u radnju i uzimam nesto drugo, a za ovu cu traziti povracaj novca.

Bili su iz servisa, juce prijavio, danas dosli. Sa masinom je sve u redu, problem je bio u nekoliko nesrecnih okolnosti.

Kod mene je kupatilo takvo da su masina za ves i bojler u posebnoj prostoriji, a slivnik je kod kade u drugoj prostoriji i onda je pad morao biti veci da bi voda isla do slivnika. Mi kada smo je postavljali, nismo radili nivelaciju libelom, gledali smo samo da se ne klati i onda je zadnji deo masine bio visi u odnosu na prednji. Doduse, u uputstvu ne pise da treba da se radi nivelacija libelom.

Drugi problem je bio pritisak vode @bakara

Sve u svemu, jako pozitivno iskustvo sa servisom.

A sto vecina ne stavi libelu kad postavi firzider, ves masinu.... tako i moj burazer za frizider, otvara frizider i vrata od frizidera se sama otvaraju do kraja i stoje otvorena, reko jel si ti to iznivelisao, vidis da se vrata sama otvaraju umesto zatvaraju, ma to je tako i krene da ga cima rukama vidis da se ne mrda, nije mi bilo tesko uzmem libelu iz kola iznivelisem mu frizider i sad kad otvori vrata i pusti, vrata se sama zatvaraju, vidis sta je magija, glupi proizvodjac namestio kad iznivelises da se vrata sama zatvaraju a ne otvaraju.

Bili su iz servisa, juce prijavio, danas dosli. Sa masinom je sve u redu, problem je bio u nekoliko nesrecnih okolnosti.

Kod mene je kupatilo takvo da su masina za ves i bojler u posebnoj prostoriji, a slivnik je kod kade u drugoj prostoriji i onda je pad morao biti veci da bi voda isla do slivnika. Mi kada smo je postavljali, nismo radili nivelaciju libelom, gledali smo samo da se ne klati i onda je zadnji deo masine bio visi u odnosu na prednji. Doduse, u uputstvu ne pise da treba da se radi nivelacija libelom.

Drugi problem je bio pritisak vode @bakara

Sve u svemu, jako pozitivno iskustvo sa servisom.
I da je bio neki problem (a i ako bude nedaj boze) nema sta da se cimas. Trazis zamenu, dodje kamionce sa novom masinom direktno iz Beko ubace nove staru odvezu :)
Provereno je ova procedura, znaci nista radnja sa njima vise nemas nista, jedino kad imas sa njima je ako hoces povracaj novca, tad dodje servis utvrdi da hoces povracaj i zbog cega, daju ti papir odes u radnju i dobijes pare nazad...
Znaci u slucaju Beko izbegavajte da zovete gde ste kupili jer samo ubacujete jos jedan nivo koji usporava razresenje, direktno servis zovete tj centralu na sajtu njihovom i to je to. Ovo isto vazi za Vox

Nazad
Vrh Dno