Šta je novo?

koju tv kartu

jojo

Slavan
Učlanjen(a)
11.06.2005
Poena
301
Cao svima,
planiram da kupim TV kartu ali pojma nemam koju.O njima ama bas nista ne znam pa me interesuje koju mi vi predlazete.Imam kablovsku tv.Potrebna ni je kartiva koja ima opciju da snimam program na hard.thx

Jos jedan glas za Leadtek Expert!

Znam da ce ljudi skociti sada, ali uzmi neku sa SAA7134-7135 cipom.
Imam asus TV/FM sa philips SAA7135 cipom. 40-ak e nova!
Odmah zabatali orig software stavi samo nove drajvere sa neta.
Stereo je ima FM, kvalitetan video in(compsite i S).
Sa Fly TV2000 radi do yaya.
U svakom slucaju gledaj da bude philips chip jer je vidno bolji od bt878A.
A leadtek je leadtek narocito expert serija.

Poslednja izmena:
V-Stream ST ima Phlips chip TV7131.
Leadtek Expert ima Conexant CX 23881 chip koji je losiji od Philips-ovog 7134 chipa ali ima najbolje odradjen software.
A za Asus si u pravu, njegov software je katastrofa.

Asus-a zaboravi, moja preporuka ti je Leadtek.

Poslednja izmena:
Conexsantov CX23881 ovo vec pisem po deseti put uopste nije losiji od Philipsovog DAC-a 7134. Citaj malo i upoznaj se sa Digitalno Analognim Converterima za TV kartice pa onda pisi. Recimo pre godinu dve, u hrvatskom casopisu ( necu namerno da navedem ime ) bio je uporedni test 20-tak TV kartica cak i onih za koje nisi ni cuo. U posebnom odeljku opisan je uporedni test upravo ova dva DAC-a. Mrtva trka je to.
Nemoj mo sad svi biti Experti kada to nismo. Video sam kako radi i jedan i drugi DAC i samo mogu reci na ovakve komentare da sam corav.
Inace za tvoju informaciju najbolji do sada chip ili DAC je BT 878 i 838 Conexsantov 8- bitni koji se ugradjivao u svim postojecim modelima TV kartica kad Philipsa nigde nije ni bilo.
Pinnacle recimo koristi Conexsantov BT 878 DAC za kucne kartice.
Dakle ime jedne firme ne moze se pausalnim ocenama sbrisati sa IT scene kako nekome odgovara. I na kraju uopste ne tvrdim da je Philipsov DAC los, Cak mislim da je odlican!
Mana mu je sto je jako slabo softverski podrzan i zato muke sa softverom koji imaju kartice bazirane ovim DAC-om.
Pozdrav :)

Ja sam licno probao Leadtek expert (Conexant chip) i Terratec Cinergy (Philips 7134 chip) na istom kompu, istoj kablovskoj i slika na Philipsovom chipu je vidljivo kvalitetnija.

astrolog je napisao(la):
Inace za tvoju informaciju najbolji do sada chip ili DAC je BT 878 i 838 Conexsantov 8- bitni koji se ugradjivao u svim postojecim modelima TV kartica kad Philipsa nigde nije ni bilo.

Po cemu je najbolji? Kvalitet slike, tu definitivno nije.

Evo jedan mnogo dobar utility za Asus-a 7135, na ceskom je ali ima slika i snacicete se:

http://hulan.cz/blog/item/asus-tv-fm-karta-televize-radio-a-video-za-1-000-kc

E sad ono sto mene mnogo nervira na Asus-u je da kad je izvor kablovske extra, znaci ne dobar nego extra onda Asus razbija, ali bukvalno mozda ima i najbolju sliku, ako je dobar tu vec malte nemoz da se gleda.

p.s.Ja imam Asus-a, da li neko ko ima Leadtek Expert, hoce da dodje da isprobam Leadtek-a cisto da vidim sta je bolje, pa ako treba promenim Asus-a?

@Misko ako si pazljivo citao govorim o zastupljenosti i softverskoj podrzanosti sada vec vremesnog BT878 DAC-a. A da je u svom vremenu bio best bay govori u prilog ovo sto sam napisao i sto ce ti svaki iole bolji poznavalac TV kartica reci.
@Aco, o subjektivnim vidjenjima sta je bolje a sta ne, ostavljam svakom da veruje u sta hoce. Ja nisam napisao te clanke o uporednom testu spomenutih DAC-ova niti dao strucno misljenje. Samo sam zapazanja preneo u pismenoj formi. Oba su 10-bitna sto tek nesto malo vise utice na kvalitet slike za razliku od 8-bitnih, pod predpostavkom da rade na istom softveru i na istim masinama sa istim TV signalom. Tek u tom slucaju mozes reci sta ti se subjektivno vise dopada. I ne vidim svrhu dalje rasprave.
Pozdrav :)

a c a je napisao(la):
Ja sam licno probao Leadtek expert (Conexant chip) i Terratec Cinergy (Philips 7134 chip) na istom kompu, istoj kablovskoj i slika na Philipsovom chipu je vidljivo kvalitetnija.
I ja sam gledao razliku u slici kod mene i burazera,cak ja nemam expert nego
2000 XP i nije bas tolika razlika cini mi se a razlika u ceni je 40 e.Mislim da toliko ne vredi terratek vise.Ali mislim da bi trebao da uzmes leadtek deluxe, ova kartica ima noviji cip,cini mi se.
U svakom slucaju leadtek neces se pokajati

astrolog je napisao(la):
@Misko ako si pazljivo citao govorim o zastupljenosti i softverskoj podrzanosti sada vec vremesnog BT878 DAC-a. A da je u svom vremenu bio best bay govori u prilog ovo sto sam napisao i sto ce ti svaki iole bolji poznavalac TV kartica reci.

Sto se tice softverske podrske kapa dole, ali da ima najbolju sliku, ima mnogo boljih, mislim prvo na boje. i nisi pisao u tom postu koji sam quotovao o softverskoj podrsci nego "o najboljem dacu do sada" a tu se valjda prvo podrazumeva kvalitet slike. Zastupljenost? :) pa na svaku prodatu nf plocu ide jedno 20 via, pa to ne znaci da je via bolja, dobro to se sada menja jer su semproni 64 jeftiniji od seprona socketA, al do pre mesec dana ovako je islo. Obicno kada je nesto zastupljeno to je i jeftino, a onda najverovatnije i manje kvalitetno.

Poslednja izmena:
Zaboravio sam u predhodnom postu da ti napomenem da leadtek kartice koriste CPU
od 8-12% sto je mislim najbolji rezultat od svih kartica a pri snimanju se krece zauzece mog bartona od 35-40%

@ Misko zasto pises o necemu sto ne razumes. Kakve veze ima VIA i njen problem sa BT878. U rangu 8-bitnih DAC-ova nema mu ravna. Jel sad malo jasnije. Normalno da ga je vreme pregazilo i sada su aktuelni 10-bitni converteri koji sigurno imaju nesto bolju sliku.
Pitanje se postavlja koji ce DAC toliko dugo ziveti i biti aktuelan kao ovaj. ATI za tvoju informaciju vec radi 12-bitne DAC-ove za TV kartice, tako da i ove 10-bitne nece sigurno pomraciti slavu BT878 chipa.
@Djurdjija upravo Leadtek 2000 XP i Deluxe ima BT878 chip i sigurno da razlika ne vredi 40e+. To je upravo i odgovor Misku zasto je ovaj DAC jos uvek prisutan na mnogim TV karticama iako ima 5 i vise godina od kada se pojavio u varijanti BT838 pa BT878 sto u stvari ne predstavlja neku sustinsku razliku. Sve sto radi na BT838 to radi i na BT878 i na BT878A.
Misko ja sam izneo svoje misljenje tako da ne zelim vise da komentarisem na ovu temu. Ko je razumeo dobro ko nije opet dobro.
Pozdrav drustvo :)

astrolog je napisao(la):
@ Misko zasto pises o necemu sto ne razumes. Kakve veze ima VIA i njen problem sa BT878. U rangu 8-bitnih DAC-ova nema mu ravna. Jel sad malo jasnije. Normalno da ga je vreme pregazilo i sada su aktuelni 10-bitni converteri koji sigurno imaju nesto bolju sliku.

Ne razumemo se prijatelju, via ti je bila kao reper za zastupljenost, znaci na 100 prodatih amd masina ide jedna intelova, a na 20 via ide jedna nf, kapiras sad, znaci zastupljenost na trzistu, na 20000 kila svinjetine proda se kilo lososa, opet zastupljenost na trzistu i opet ne znaci da je svinjetina bolja od lososa. Ne vredi kontam da me opet neces razumeti, inace jako se dobro razumem u tv-karte. E sad ti si napisao najbolji dac, od svih a sad on nije ni po jednoj stavci najbolji od svih, posto su i novi dacovi softverski ispeglani, kapiras sad? Inace i ja vise ne pisem na ovu temu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno