Šta je novo?

Koju TV kartu?

tarzan1321

Čuven
Učlanjen(a)
12.06.2004
Poena
619
Hocu da kupim TV kartu pa me interesuje koju?Treba da ima i teletext i mogucnost snimanja programa u mpeg2.I da cena bude ispod 50e

LEADTEK WINFAST TV2000/XP oem znaci nije Deluxe i nije Expert osim ako neces i FM tuner. Slika je solidna, daljinski je lep i funkcionalan a cena novog je 35 evra. Ako naletis na stari ASUS sa chipom Philips 7134 moze i to (pored svega navedenog imas i FM). Sve ostalo je izlisno bacanje para 😛

Slazem se sa Acom

mislim da je Terratec Cinergy 400 ipak najbolja kupovina od TV kartica bez FM radio tunera

tarzan1321 je napisao(la):
Hocu da kupim TV kartu pa me interesuje koju?Treba da ima i teletext i mogucnost snimanja programa u mpeg2.I da cena bude ispod 50e

I da za te pare mo mogucstvu kuva kafu. 😀

Naravno salim se. Pogledao sam na oficijalnom sajtu karticu koju ti je predlozio Chuck Norris i sasvim je korektna za video editing.
Naravno koliko para toliko i muzike i ne moze se meriti ova sa Expertom koja je negde oko 60-65e.

Nije samo 10-bitna slika u pitanju i to sto ima radio FM koji snima stereo direktno u MP3 ili WMA format, vec sto zvuk preko modulatora snima u stereo ako ti je to vazno ( muzicki spotovi ). I zbog jos nekih sitnica Expert i kosta toliko koliko daje.

Ako hoces mono zvuk i pristojnu 8-bit-nu sliku bez radia FM onda je ovo pravi izbor za tebe.

Dakle da li je Philipsov ili Conexsantov converter u pitanju nije od presudne vaznosti vec mogucnost koju ti kartica daje. Sve jedno je da li ces kupiti Asus ili Leadtek ili bilo koju drugu karticu iz tog cenovnog ranga.

Terratec Cinergy 400 je odlicna stereo kartica ali bez radija. Model 600 ima radio ali i ona je skupa za one pare koje si naveo.

Eto ukratko da imas u vidu sta kupujes i da li ti to zavrsava posao. 🙂

POZ

Ok, posto sam video vase predloge, sad mi pomozite za konacnu odluku:

1. PROLINK PLAY TV/FM PRO 2, Conexant BT878 chip, PCI, Teletext, w/R.C. w/FM, MPEG4, Time shifting, DVD recording, full package........................35e

2. Leadtek Winfast TV 2000XP Deluxe TV, Conexant BT-878A Remote control, PiP, MPEG 1,2,4,WMV, WMA, Capture.................................50e ili Expert oko 60e

3. KWORLD TV878RF (TV Tuner card, w/Remote control, w/FM, w/ MPEG 4, Picture in Picture, full package) ..............................40e

4.Asus TV/FM, TV tuner, teletext & FM & daljinski, digital tuner, Philips 7135HL chip, PCI .............................45e

5. Terratec Cinergy 400 za koju ne znam ni koliko kosta a ni gde u bg da je kupim.

Chuck Norris je napisao(la):
LEADTEK WINFAST TV2000/XP oem znaci nije Deluxe i nije Expert osim ako neces i FM tuner. Slika je solidna, daljinski je lep i funkcionalan a cena novog je 35 evra. Ako naletis na stari ASUS sa chipom Philips 7134 moze i to (pored svega navedenog imas i FM). Sve ostalo je izlisno bacanje para 😛

Potpisujem. Uz to da je sada cijena 28eura. (u Njem.)

Ja je imam i mogu ti reći da je odlična.
Jedino ako želiš gledati fudbal ili kanal Euro Sport (baš samo on), nemoj nju, nego kupi mnogo skuplju karticu! Zašto? Zato što je malkice usporeno pa ti može ići na živce. A nije do ostalih komponenti sigurno. Ali meni ne smeta pa sam rahat.

tarzan1321 je napisao(la):
Ok, posto sam video vase predloge, sad mi pomozite za konacnu odluku:

1. PROLINK PLAY TV/FM PRO 2, Conexant BT878 chip, PCI, Teletext, w/R.C. w/FM, MPEG4, Time shifting, DVD recording, full package........................35e

2. Leadtek Winfast TV 2000XP Deluxe TV, Conexant BT-878A Remote control, PiP, MPEG 1,2,4,WMV, WMA, Capture.................................50e ili Expert oko 60e

3. KWORLD TV878RF (TV Tuner card, w/Remote control, w/FM, w/ MPEG 4, Picture in Picture, full package) ..............................40e

4.Asus TV/FM, TV tuner, teletext & FM & daljinski, digital tuner, Philips 7135HL chip, PCI .............................45e

5. Terratec Cinergy 400 za koju ne znam ni koliko kosta a ni gde u bg da je kupim.

1. Imao, sr$@%$@nje, ne kupuj
2. Preporuka samo Expert (uzmi prosli broj Digitala pa se uveri) ako kupujes kod nas
3. malo bolja od Prolink-a
4. Veoma losh softver (a to je sustina kod snimnja) a dobra karta
5. NEMA JE NIGDE !!! Karta je nekada kostala 60 evra ali je niko ne uvozi. Ja sam je narucio iz Nemacke (tamo kosta izmedju 45 i 60 evra), stize mi za par dana, ako imas nekoga da ti donese APSOLUTNA PREPORUKA !

Hocu da radim isto sto i ti, znaci da snimam kablovski program u mpeg2, to jedino moze da ti odradi karta PREKO 60 evra znaci ili Leadtek Expert ili Terratec Cinergy. Terratec je za dlaku bolji.

astrolog je napisao(la):
Nije samo 10-bitna slika u pitanju i to sto ima radio FM koji snima stereo direktno u MP3 ili WMA format, vec sto zvuk preko modulatora snima u stereo ako ti je to vazno ( muzicki spotovi ). I zbog jos nekih sitnica Expert i kosta toliko koliko daje.

Ako hoces mono zvuk i pristojnu 8-bit-nu sliku bez radia FM onda je ovo pravi izbor za tebe.
strucnjak, ajd objasni sta ti znaci i kako si smislio izraze 10-bitna slika i 8-bit-na slika ili si to procitao u SK pa prepricavas.

Filo je napisao(la):
strucnjak, ajd objasni sta ti znaci i kako si smislio izraze 10-bitna slika i 8-bit-na slika ili si to procitao u SK pa prepricavas.

Filo to sto imas * neznaci da trebas da vredjas a koliko vidim iz tvog posta pojma nemas o TV karticama. Idi na www.Leadtek.com.tw pa ce ti se samo reci. :smoke:
Ja imam Experta vec godinu ipo dana kada na forumu retko da je ko i znao za tu karticu. 10 bitni je Conexantov konverter koji je zaduzen za konverziju analogne slike u digitalnu. Dakle za razliku od BT8*8 koji je 8-bitni daje bolju i precizniju sliku.
Dakle pod tim pojmom sam napisao 10-bitna slika u smislu da je 10 bitno filtriranje i converzija. Evo pojavila se i Ati-jeva TVkartica ( imas na benchmarku ) koja je 12-bitna i sta kazu o njenim performansama i koliku vaznost ima converter i njegov kvalitet za krajnji rezultat koji treba da da TV kartica kada je slika u pitanju.
Svet Kompjutera uzimam povremeno da vidim sta ima novo od igrica a I/O port procitam da bi se nasmejao kada neko lupa bas kao ti sada. Zamisli u zadnjem broju covek pita da li ce mu CD od Sony PS1 pokvariti CD uredjaj ili ostetiti kompjuter. E ako me svrstavas u tu kategoriju mozes slobodno da me zaobidjes u velikom luku a svoju prepotentnost i nadmenost ubuduce iskaljuj na nekog drugog i vise mi se ne obracaj bar ne tim tonom.

POZ

E da, slobodno se obraćaj ljudima bez boldovanih nickova i u vokativu 😉

Moja preporuka je Leadtek Expert iz razloga koje sam naveo u prvom postu ali vidim da ste ga slabo procitali.
TV karticu imam od pojave Pentium III mashina i bila je koliko se secam Kword koja nije mogla da kompresuje video klipove.
Dakle ako se zeli snimati spot, recimo sa kanala VIVE ( ima stereo zvuk ), Expert ima stereo TV tjuner pa ce i zvuk biti stereo. Pa gde ce te ukljuciti koksioni kabl od kablovske ako ne u TV modulator ili tjuner.
Druga je stvar kada se snima iz kamere ili bilo sta sa Line in. Onda se slika razdvaja od zvuka pa je sve jedno koja je TV kartica. Slika ide u Line IN a zvuk mono/stereo ide u zvucnu pa ce ga tako i snimiti.

Bila bi prava steta snimati muzicke spotove a da su sa mono zvukom.

Leadtek Deluxe 2000XP 50e mono tjuner ili Leadtek Expert stereo tjuner 60e.

Mislim da ovih +10e vredi kazem pod uslovom da se snimaju muzicki spotovi a ima i filmova na nekim kablovskim kanalima koji rade u stereo zvuku.

POZ

pa postoje tv kartice sa 10 bit video dekoderom:

evo procitajte malo ovde:
http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_pvr2000_1.html

Features
10-bit Video Decoder with adaptive comb filter gives you best video quality ever available
Hardware MPEG-II Encoder free up your CPU resource
High-quality TV with stereo in full screen or within a scalable window

pozdrav

Voodoo_NBGD je napisao(la):
E da, slobodno se obraćaj ljudima bez boldovanih nickova i u vokativu 😉

Vazi Voodoo bi ce FILE ubuduce. Moze tako? 😀

Pozdrav!

Serbianboss je napisao(la):
pa postoje tv kartice sa 10 bit video dekoderom:

evo procitajte malo ovde:
http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_pvr2000_1.html

Features
10-bit Video Decoder with adaptive comb filter gives you best video quality ever available
Hardware MPEG-II Encoder free up your CPU resource
High-quality TV with stereo in full screen or within a scalable window

pozdrav

Ne vredi serbianosse da objasnjavas kad ti uleti ZVEZDAS sa preporukom ( nekad za vreme Tita se zvala moralno-politicka podobnost ) pa ne da se izlupeta, vec opako vredja i ponizava. Tako se stvara zabluda kod krisnika foruma jer sve sto sam napisao iz 5-godisnje prakse pada pod sumnju zbog takvih likova i ko onda da ti na forumu veruje u to sto si napisao.

POZ

astrolog je napisao(la):
Filo to sto imas * neznaci da trebas da vredjas a koliko vidim iz tvog posta pojma nemas o TV karticama. Idi na www.Leadtek.com.tw pa ce ti se samo reci. :smoke:
Ja imam Experta vec godinu ipo dana kada na forumu retko da je ko i znao za tu karticu. 10 bitni je Conexantov konverter koji je zaduzen za konverziju analogne slike u digitalnu. Dakle za razliku od BT8*8 koji je 8-bitni daje bolju i precizniju sliku.
Dakle pod tim pojmom sam napisao 10-bitna slika u smislu da je 10 bitno filtriranje i converzija. Evo pojavila se i Ati-jeva TVkartica ( imas na benchmarku ) koja je 12-bitna i sta kazu o njenim performansama i koliku vaznost ima converter i njegov kvalitet za krajnji rezultat koji treba da da TV kartica kada je slika u pitanju.
Svet Kompjutera uzimam povremeno da vidim sta ima novo od igrica a I/O port procitam da bi se nasmejao kada neko lupa bas kao ti sada. Zamisli u zadnjem broju covek pita da li ce mu CD od Sony PS1 pokvariti CD uredjaj ili ostetiti kompjuter. E ako me svrstavas u tu kategoriju mozes slobodno da me zaobidjes u velikom luku a svoju prepotentnost i nadmenost ubuduce iskaljuj na nekog drugog i vise mi se ne obracaj bar ne tim tonom.

POZ

prvo ne vredjam te
vec sam ti rekao da ne *****s napamet vec da malo obrazlozis pojmove koje si smislio
da si odma rekao 8bitni ili 10bitni video dekoder to bi bila sasvim druga prica iako i dalje mislim da ne znas o cemu se tu radi kao ni 99,9% benchmarkovaca, ukljucujuci i mene
a to sto citas sk ...bravo za mene, vidis da nisam pogresio :banana:
eto ja zavrsio
vise necu da posecujem tvoju malu seansu o 10bitnom slikanju pa mozes da nastavis da pricas zadivljenoj publici
i da te zamolim da mi ne saljes privatne poruke koliko god si uvredjen
Pozdrav

Poslednja izmena:
prvo ne vredjam te
vec sam ti rekao da ne *****s napamet vec da malo obrazlozis pojmove koje si smislio

Kazes da ne vredjas a *****m napamet. Pa da li su ti izrazi primereni ovom forumu. Nemas kulture brale koliko crno ispod nokta. Pa nemoj da citas ono sto smatras da ne trebas. Samo nemoj da trujes ljude na forumu svojom strucnoscu. A ako nisi strucnjak iz ove oblasti onda nemoj ni da komentarises.

BTW Radim profesionalno: krstenja, manje svadbe, ispracaje a i digitalizujem za lokalnu TV stanicu. Sin mi je inace kamerman na Televiziji pa dobijam posao od vlasnika TV kojeg dobro poznajem. Da si citao ranije postove nudio sam svoj vide materijal "Moto trke za sampionat SCG i Balkana." Da se javno da misljenje o kvalitetu snimljenog materijala doduse malo obradjenog u Premiere.

Dakle ja dokazujem radom a ne pricom i nisam uvredjen jer znam sta pisem a kako ce ko na forumu reagovati njegova je licna stvar ako je u granici kulturnog ponasanja.
Ja sam se u zivotu vec dokazao u vise oblasti i postovan sam u svom gradu, tako da mi nije potrebno dokazivanje na forumu. Jednostavno diskutujem i iznosim svoje misljenje i pitam za savete jer je to osnovna funkcija ovog foruma. O egzibicionizmu nema ni govora. Ne brini se necu te daviti niti slati poruke na PM.

U savkom slucaju budi pozdravljen i zelim ti uspeha u zivotu ali zaista iskreno mislim!

POZ

Nazad
Vrh Dno