tarzan1321
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.06.2004
- Poena
- 619
Hocu da kupim TV kartu pa me interesuje koju?Treba da ima i teletext i mogucnost snimanja programa u mpeg2.I da cena bude ispod 50e
tarzan1321 je napisao(la):Hocu da kupim TV kartu pa me interesuje koju?Treba da ima i teletext i mogucnost snimanja programa u mpeg2.I da cena bude ispod 50e
Chuck Norris je napisao(la):LEADTEK WINFAST TV2000/XP oem znaci nije Deluxe i nije Expert osim ako neces i FM tuner. Slika je solidna, daljinski je lep i funkcionalan a cena novog je 35 evra. Ako naletis na stari ASUS sa chipom Philips 7134 moze i to (pored svega navedenog imas i FM). Sve ostalo je izlisno bacanje para 😛
tarzan1321 je napisao(la):Ok, posto sam video vase predloge, sad mi pomozite za konacnu odluku:
1. PROLINK PLAY TV/FM PRO 2, Conexant BT878 chip, PCI, Teletext, w/R.C. w/FM, MPEG4, Time shifting, DVD recording, full package........................35e
2. Leadtek Winfast TV 2000XP Deluxe TV, Conexant BT-878A Remote control, PiP, MPEG 1,2,4,WMV, WMA, Capture.................................50e ili Expert oko 60e
3. KWORLD TV878RF (TV Tuner card, w/Remote control, w/FM, w/ MPEG 4, Picture in Picture, full package) ..............................40e
4.Asus TV/FM, TV tuner, teletext & FM & daljinski, digital tuner, Philips 7135HL chip, PCI .............................45e
5. Terratec Cinergy 400 za koju ne znam ni koliko kosta a ni gde u bg da je kupim.
strucnjak, ajd objasni sta ti znaci i kako si smislio izraze 10-bitna slika i 8-bit-na slika ili si to procitao u SK pa prepricavas.astrolog je napisao(la):Nije samo 10-bitna slika u pitanju i to sto ima radio FM koji snima stereo direktno u MP3 ili WMA format, vec sto zvuk preko modulatora snima u stereo ako ti je to vazno ( muzicki spotovi ). I zbog jos nekih sitnica Expert i kosta toliko koliko daje.
Ako hoces mono zvuk i pristojnu 8-bit-nu sliku bez radia FM onda je ovo pravi izbor za tebe.
Filo je napisao(la):strucnjak, ajd objasni sta ti znaci i kako si smislio izraze 10-bitna slika i 8-bit-na slika ili si to procitao u SK pa prepricavas.
Voodoo_NBGD je napisao(la):E da, slobodno se obraćaj ljudima bez boldovanih nickova i u vokativu 😉
Serbianboss je napisao(la):pa postoje tv kartice sa 10 bit video dekoderom:
evo procitajte malo ovde:
http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_pvr2000_1.html
Features
10-bit Video Decoder with adaptive comb filter gives you best video quality ever available
Hardware MPEG-II Encoder free up your CPU resource
High-quality TV with stereo in full screen or within a scalable window
pozdrav
astrolog je napisao(la):Filo to sto imas * neznaci da trebas da vredjas a koliko vidim iz tvog posta pojma nemas o TV karticama. Idi na www.Leadtek.com.tw pa ce ti se samo reci. :smoke:
Ja imam Experta vec godinu ipo dana kada na forumu retko da je ko i znao za tu karticu. 10 bitni je Conexantov konverter koji je zaduzen za konverziju analogne slike u digitalnu. Dakle za razliku od BT8*8 koji je 8-bitni daje bolju i precizniju sliku.
Dakle pod tim pojmom sam napisao 10-bitna slika u smislu da je 10 bitno filtriranje i converzija. Evo pojavila se i Ati-jeva TVkartica ( imas na benchmarku ) koja je 12-bitna i sta kazu o njenim performansama i koliku vaznost ima converter i njegov kvalitet za krajnji rezultat koji treba da da TV kartica kada je slika u pitanju.
Svet Kompjutera uzimam povremeno da vidim sta ima novo od igrica a I/O port procitam da bi se nasmejao kada neko lupa bas kao ti sada. Zamisli u zadnjem broju covek pita da li ce mu CD od Sony PS1 pokvariti CD uredjaj ili ostetiti kompjuter. E ako me svrstavas u tu kategoriju mozes slobodno da me zaobidjes u velikom luku a svoju prepotentnost i nadmenost ubuduce iskaljuj na nekog drugog i vise mi se ne obracaj bar ne tim tonom.
POZ
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari