Šta je novo?

Koju TV kartu...?

rossi-old

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
350
Koju bi mi TV kartu preporucili za max 50 evra?
Kacim je na kablovsku ako je to bitno,ne bi externu,mada mislim da je za te pare ni nema,i ne znam shta je josh bitno...Hvala unapred...

Iz licnog iskustva mislim da bi Leadtek TV2000 XP bio sasvim fino resenje, osim ako ne zelis nesto drugo.

e, ja za kablovski TV uzimam bilo koju karticu koja moze da radi sa DSCaller :)
evo, gledam da uzmem Terminator-a, u maloprodaji kosta oko 30ak€ a drugaru radi posao (gledanje TVa na kompu)
ili mozda neku drugu karticu sa Philips cipom

inace, ovakvih tema ima mali milion, slobodno search-uj

Poslednja izmena:
Obican... bese wintv2go...
ako ti ne treba hw mpeg2 (a svi su izgledi da ti ne treba), onda lepo ubodes hauppauge i dscaler i progledas |) malo ces se igrati sa daljinskim, ali moze se sve namesti...
ako ti treba hw mpeg2, onda si osudjen na pvr150, sa kojim licno nemam iskustva, ali me je proslo iznenadilo sto je decko u tom threadu bas toliko loshe prosao...

ne ms...
moj bajati hauppauge daje daleko bolju sliku od novog experta... njihov sw je bio ogavan, ali sam mislio da su ga za ovih par godina popravili (ja koristim samo dscaler naravno)... da covek i dalje ne moze sa njihovim wintv nista zivo da uradi, to me bash nervira...
koliko sam ja ukapirao onaj topic covek nije uspeo nista ni sa originalnim a ni sa alternativnim programima da uradi...

ja mislim da cu uzeti tog leadteka,hteo sam vec danas,ali sam ga nasaho samo u Plato-u za 5800 din shto mi je previshe,tako da cu sutra da izokrecem par firmi i da uzmem...Ako znate gde sigurno ima,mogli bi da napishete...Hvala...

ne ms...
moj bajati hauppauge daje daleko bolju sliku od novog experta... njihov sw je bio ogavan, ali sam mislio da su ga za ovih par godina popravili (ja koristim samo dscaler naravno)... da covek i dalje ne moze sa njihovim wintv nista zivo da uradi, to me bash nervira...
koliko sam ja ukapirao onaj topic covek nije uspeo nista ni sa originalnim a ni sa alternativnim programima da uradi...

da li si probao kakva je kartica za capturing (preko chincheva) sa VCR-a ili nekog slicnog izvora?

Treba mi kartica koja mora da radi dobar capturing (bavim se time pomalo), ali vidim da su ove sa hardverskim enkoderom vrlo blizu magicne cifre od 100e, a ne znam da li meni nude nesto vrijedno te razlike (kad radim prebacivanje sa VHS, ne diram comp, a time shifting me ne interesuje!). Inace, do sad sam koristio graficku sa ViVo-m i za TV (preko videa) i za capturing, al ode ta graficka iz kucista.

Mislim da se izbor svodi na ovog leadteka ili hauppauge wintv go2 (varijanta sa radiom, bez ako ne grijese na PC berzi).

Ako se bavis tim prebacivanjem, mislim da ti ta investicija od 100eu definitivno znaci, ali kako hoces...
prebacivao sam u zivotu ukupno 2 vhsa preko hauppaugea i svoju svadbu sa svhsa preko experta (nemam ni svoj vhs ni analognu kameru vise). U sustini sam oba puta bio zadovoljan, pri cemu mi se hauppauge lepo slagao sa iuvcr i njegovim drajverom, pa nije bilo desynca, a za experta sam dobre rezultate samo sa windvr postigao... oba puta je capture isao u mjpeg, pa posle kompresija u mpeg2 i divx...
moja prica ovde se odnosila na gledanje tv-a iz dscalera... bt878p koga ima moj hauppauge, jeste mator i prevazidjen, ali ugradjeni drajveri u dscaler izvlace apsolutni max iz njega, ista stvar je verovatno i sa iuvcrom i njegovim drajverima, pa je uz visok kvalitet izrade, odlican i kvalitet slike (da se razumemo neki kworld sa bt878 je daleko od hauppaugea po svim kriterijumima). Expert i njegov cip su ipak nova i nedovoljno istrazena stvar, dscaler radi relativno dobro, ali mi se desi da mi se pri intenzivnom prebacivanju kanala zabije ili masina ili samo dscaler...

Znaci ovako: kvalitet TV signala mi nije toliko bitan, i navikao sam se da ne gledam kristalno jasnu sliku (u CG je kablovska maltene misaona imenica, pokriveno je samo par blokova u PG, znaci sobna antena za mene), a uvijek, ako je video in dobar, mogu, kao i do sad, da gledam TV preko tjunera u VCR-u. 5600VTDR je imao losh vivo (slika "gori" dosta cesto), 6600 diamond mnogo bolji.

Problem je kad ti neko donese svadbu da mu prebacis, i onda se nesto uyebe, a covjek fino platio. Sa rezultatima sa 6600 sam bio sasvim zadovoljan (a i niko drugi se nije zalio :) ), zato me i interesuje ta razlika softverska vs hardverska kompresija. Bas me briga koja ja varijanta, ako je rezultat maltene isti :) Iscitao sam vecinu topika ovdje na benchu, ali svi pricaju o opterecenju procesora, o kvalitetu slike kad se gleda TV, ali nisam naisao na postove koji direktno govore o kvalitetu capturinga soft vs. hard enkoding.

Poslednja izmena:
Vidi ovako

izmedju leadtek experta i pvr2000 sasvim sigurno nema razlike u kvalitetu slike. Razlika je u tome sto ces sa hw encodingom da budes 100% siguran da si dobro odradio posao, odmah sprzis na dvd i ne mislis dalje... bez hw encodinga ako se javi desinhronizacija, pa ili da popravljas ili da radis ponovo itd... zato kazem za pare ja bih uvek uzeo hw resenje ili cak mozda neki externi mpeg2 box

sto se kvaliteta slike kod hauppauge tice, pvr150 (i onaj dtv1100) su ipak novije kartice i mislim da daju nesto bolju sliku od win2go.. al opet nisam imao prilike da direktno probam sve navedene...

e hvala, to se trazi :)
jos 1 pitanje: koje od pomenutuh kartica imaju przenje direktno na DVD i kakav je kvalitet? Ja sam negdje probao sa Nerom direct na DVD RW, rezultat je dno, kao jako kompresovan divx :p

to je stvar softvera, a ne hardvera, bar u teoriji... opet se tu vracam na mogucnost desinhronizacije... leadtekov sw ima tu opciju, ali je ja nikad nisam probao...
kad snimas u mpeg2 koji staje 1h na 1dvd, tu ce kvalitet jasno biti slabiji nego da snimis u mjpeg pa da ga kulturno kompresujes na dvd (viseprolazno), ali mislim da ce i dalje biti ok.
Ako snimas mpeg slabijeg kvaliteta (dakle npr 90 min na 1dvd), tu se vec sigurno vide kockice...
Po meni to muci i dvd rezac, jer ako je isti predvidjen da reze dvd 6-7minuta, a ti umesto toga rezes sat+ vremena, onda je jasno da ces ga namuciti, pa ce pre crci...
Secam se kako su prolazili vlasnici dvd citaca koji su ripovali dvd filmove direktno sa dvd-a... u proseku su citaci izdrzavali 10-tak filmova i onda trajno isli papa...

Koja je razlika izmedju expert i slabijeg ( rm mislim da je oznaka ili pm) modela? Duplo je jeftinija, pa me interesuje moze li da prodje za tu cenu (oko 2900), ili je ipak dosta losija od experta. Prodavci je naravno hvale na sva usta. Interesuje me odgovor tipa sta gubim ako uzmem nju ,a ne expert.

to je stvar softvera, a ne hardvera, bar u teoriji... opet se tu vracam na mogucnost desinhronizacije... leadtekov sw ima tu opciju, ali je ja nikad nisam probao...
kad snimas u mpeg2 koji staje 1h na 1dvd, tu ce kvalitet jasno biti slabiji nego da snimis u mjpeg pa da ga kulturno kompresujes na dvd (viseprolazno), ali mislim da ce i dalje biti ok.
Ako snimas mpeg slabijeg kvaliteta (dakle npr 90 min na 1dvd), tu se vec sigurno vide kockice...
Po meni to muci i dvd rezac, jer ako je isti predvidjen da reze dvd 6-7minuta, a ti umesto toga rezes sat+ vremena, onda je jasno da ces ga namuciti, pa ce pre crci...
Secam se kako su prolazili vlasnici dvd citaca koji su ripovali dvd filmove direktno sa dvd-a... u proseku su citaci izdrzavali 10-tak filmova i onda trajno isli papa...
hm, ovaj post mi je promakao, thnx ;) A za (ne)rezanje direktno na DVD, objasni ti to baji koji ti donese kasetu od 3 sata i ocekuje da sve to bude gotovo za 3 sata ("pa presnimi mi je takvu kakva jeste, ne moras nista radit"), a onda, posle objasnjavanja, onako velikodusno kazu da eto mogu i 5-6 sati da te sacekaju. :wall: :wall:
Te svadbe i sl im trule ko zna dje preko 10 godina, a onda ne mogu da se strpe 1 dan da se to odradi da valja. A ovakvo je barem 30-50% ljudi koji su me kontaktirali!

Vrh Dno