Šta je novo?

Koju TV karticu pazariti?

Skyw@lker

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X + Cooler Master Hyper 212 RGB
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550M-Plus
RAM
DDR4 32GB (2x16GB kit) 3200MHz CL16 HyperX Fury RGB
GPU
ASUS TUF RX6800 OC Edition 16GB GDDR6
Storage
Kingston 1TB M.2 NVMe SA2000M8/1000G + Western Digital 4TB + 2 x WD Elements 8TB
Zvuk
AV Yamaha RX-A2A
PSU
BE QUIET! Pure Power 12M 850W
Kućište
Fractal Define R4 Black Pearl
Monitor
Gigabyte M27F
Miš & tastatura
Logitech K350 + Logitech M705
Ostale periferije
PS5 , Xbox Series S
Laptop
Lenovo ThinkPad T14 Gen 1
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pametni uređaji
Hawei Watch GT 3 Pro, Huawei Body Fat, Xiaomi Mi Hub 2, Xiaomi Mi Kettler
Steam
markov211
Pristup internetu
  1. Optički internet
Interesuje me dobra TV kartica, po mogucstvu sa radiom, da moze direktno da snima program u DivX! Teletekst i ostale konfekcijske stvari mi nisu bitne. Znaci da ima dobar TV tjuner (prikljucio bih ga na kablovsku) i da dobro snima u DivX. Da li postoje neka eksterna resenja koja su takodje tako dobra i ne treba im ukljucen kompjuter?

poz.

pa slusaj: ja imam MSI TV@nywhere Master, medjutim softver je malo sporiji, teletekst malo zeza i flesira prilikom stranica i nije ekstra brz. Da napomenem da imam kablovsku SBB. Doduse i oni su malo slabiji sa signalom ali na standardnom televizoru je slika na 95% kanala dobra dok na kartici svega 60%. Mozes ti da eksperimentises sa raznim softverom ali ili je pomak neprimetan ili je do mizernog poboljsanja potrebno okozis. Skidao sam i noviji softver sa oficijalnog sajta medjutim on jednostavno ne prepoznaje moju karticu. Ali iako je dosta ovaj tekst ogorcenog sastava nemoj da smatras da je kartica za bacanje. Ako nista drugo podrzava pregrst formata za snimanje. Pocev od raznig DVD formata preko PAL/NTSC PC MPEG-a do Uncompresed. Da veliki plus je radio i remote koji je lepog izgleda i dizajna. U pakovanju dobiujas razne kablove i slicno. Imao sam prilike da se sretnem (i testiram na mojoj masini) Pinnacle Pro karticu koja takodje poseduje fm tuner ali je fenomenalna (skuplja 15-20e) od MSI ali vredi svaki cent. Pre svega brzi odziv na daljinski upravljac zato sto se njegov IR kaci na jedan com port dok se kod MSI kaci na samu karticu. Iskreno je i sam IR kod Pinnacla kvalitetniji. Daljinski nije neki modni trend ali zato ima veliki br dugmica i funkcija (bas kao pravi TV). Sken kanala je za nijansu brzi kao i sam softver. Malo je oskudniji oko formata za snimanje ali zavrsava poso. Naravno neko dodatno kompresovanje nije potrebno! Testirao sam jos i Leadtek-ovu i Asusovu.Sve one su imale fm tuner i propratni hardver. Najoskudnija je bila asus i imao sam problem sa instaliranjem daljinskog a i sam aplikativni softver je mizeran. Leadtek se pokazao kao best buy. Sve ima kao Pinnacle samo je u softveru rec. Deluje kao da ste instalirali low budget karticu i malo je zeznuta za kompresuje. Pravi dosta velike fajlove (ali kvalitetne) tako da uz malo Virtual Dub-a ili Dr. Divx-a imate super Home Video fajlove. Moja preporuka je (mozda ce moj TV tuner da se uvredi) Leadtek. Kosta oko 55-57e, Pinnacle 70-72e, MSI 50-52e, Asus 35-40e. Cene su po Niskim radnjama.

Hvala na sugestijama i preporukama! Pinnacle mi deluje kao mnogo skup tako da mi u uzi krug ulazi Leadtek, pa cu razmisliti.
Poz.

I ja imam MSI TV@nywhere Master. Sve gore navedeno o ovoj kartici je tachno, ali je meni bilo, u vreme kada sam kupovao jako bitno da ima hardversko reshenje za kompresiju u avi format, tako da sam mogao na Celeronu 600MHz, neklokovanom, da snimam avi u realnom vremenu.
Imao sam prilike da probam i neke druge kartice, ali sam se toliko navikao na MSI, da mislim da bi svaki moj komentar bio subjektivan.
Poz.

Izvin' te na smetnji,ali diskusije o TV Karticama i pitanja koja su postavljena do sada su bila MILION puta....

Molim vas koristite search jer on nije postavljen radi estetike vec funkcionalnosti...

Twix je napisao(la):
Izvin' te na smetnji,ali diskusije o TV Karticama i pitanja koja su postavljena do sada su bila MILION puta....

Molim vas koristite search jer on nije postavljen radi estetike vec funkcionalnosti...

Ok, slazem se - to je u okvirima pravila foruma - ali sobzirom na brzinu pojavljivanja novih tehnologija, zanimalo me da li se situacija promenila posle "izvesnog" vremena... ;)

Leadtek WinFast 2000 XP ima sve sto si trazio a kosta oko 2200 din

da skrenem paznju

@popsi
Ta kartica je najslabije izdanje leadtek-a i zato je najjeftinija i nema fm tuner-a i oskudnija je od 2000 expert u vidu kompresije i sl. Slican je i slucaj kod MSI sa njihovim kartama (MSI TV@nywhere) nema fm tuner dok (MSI TV@nywhere Master) to ima.
Pozdrav

Skyw@lker je napisao(la):
Interesuje me dobra TV kartica, po mogucstvu sa radiom, da moze direktno da snima program u DivX! Teletekst i ostale konfekcijske stvari mi nisu bitne. Znaci da ima dobar TV tjuner (prikljucio bih ga na kablovsku) i da dobro snima u DivX. Da li postoje neka eksterna resenja koja su takodje tako dobra i ne treba im ukljucen kompjuter?

poz.

Ja bih ti preporucio Leadtek XP2000 expert, malo skuplja od RM verzije, ali ima kvalitetniji tjuner (a dobijes i FM radio mogucnost pride). Za real-time snimanje u DivX ce ti trebati barem A64 na 2.4GHz ili brzi i 1GB memorije. Mozda je bolje snimati u MPEG-2 sto radi ok i na znatno sporijim masinama i naknadno konvertovati u DivX (ili Xvid, ili nesto trece).

Za najbolji kvalitet uzmi nesto sa Ati 550 tjunerom koji ima veoma kvalitetno odradjen tjuner deo ali ima i hardverski MPEG2 kompresor, pa mozes da radis sta god hoces sa racunarom a da snimas TV program u backgroundu.

Jos jedan glas za Leadtek 2000 expert.

M_M je napisao(la):
Za najbolji kvalitet uzmi nesto sa Ati 550 tjunerom koji ima veoma kvalitetno odradjen tjuner deo ali ima i hardverski MPEG2 kompresor, pa mozes da radis sta god hoces sa racunarom a da snimas TV program u backgroundu.

Samo casak, ljudi govorite o internim varijantama jel tako? MSI TV@Anywhere je eksterni tjuner ili sam pogresno skapirao? Sto se tice Leadtek XP2000 expert, kakav daljinac dolazi uz njega? Koliko znam sa ATI 550 tjunerom se pojavila samo "sample" karica za test, nisam siguran da ih ima u prodaji i kolika bi im bila cena...

Samo casak, ljudi govorite o internim varijantama jel tako? MSI TV@Anywhere je eksterni tjuner ili sam pogresno skapirao? Sto se tice Leadtek XP2000 expert, kakav daljinac dolazi uz njega? Koliko znam sa ATI 550 tjunerom se pojavila samo "sample" karica za test, nisam siguran da ih ima u prodaji i kolika bi im bila cena...

Ima Ati550 kartica u inostranstvu koliko oces (cene otprilike 90-110e), a kod nas verovatno ne bi imale mnogo dobru prodju zbog znatno vise cene u odnosu na konfekciju, pa ih koliko znam nazalost niko i ne uvozi.

Sto se podataka o Leadtek XP2000 Expert kartici tice, najbolje pogledaj na leadtek-ovom sajtu. Dolazi sasvim solidan IR daljinac, ne brini.

Leadtek expert ima i radio i mogucnost snimanja u mpeg2 i direktnog narezivanja na DVD.

Imas Sapphire sa Rage550 tunerom za oko 90-ak evra u prodaji. Ima ih u nekim Comtrade shopovima... E sad, najbolje je da pitaš Delimira s obzirom na to da je on testirao i promenio dosta TV tjunera.

Imao sao TerraTec 400 cinergy i Leadtek 2000 expert obe su odlicne TV kartice jako kvalitetne. Preko daljinca regulices mnogo funkcija na PC-u,winamp,media player, powerdvd itd.

Leadtek

Jos jedan glas za Leadtek.

Poslednja izmena:
Ja imam V-stream,pazario sam je za 2500din i radi odlicno.Inace radi na anteni i hvata signale bolje nego tv:)Sve u svemu koju god karticu da uzmes neces pogresiti sve je to relativno isto

Nazad
Vrh Dno