Šta je novo?

Koju Tv karticu kupiti?

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Koju od ove 2 tv kartice da kupim:

1. Typhoon TV TUNER CARD RDS PHILIPS PCI (philipsov cip 7134) ili
2. Leadtek WinFast TV2000 XP, PCI (Conexant cip Bt878A)

i kakva su vasa iskustva sa ova dva cipseta?

Nisam imao ni jednu ni drugi ali pricam sta su mi drugi reklji i sta sam vidio na upordnom testu.Definitivno Leadtek WinFast TV2000 XP ;)
Pozdrav...

I ja sam mislio. Procitah negde da philipsov chipset daje ostriju sliku, pa sam zato mislio da i ova Typhoon nije losa.

Trebalo bi da je bolja slika na tom Typhoonu zbog SAA7134, ali s obzirom da nosi to budjavo ime na sebi, pre bih uzeo Leadteca :D

Ja imam 3D Club 9200 Vivo graficku i dobijam sliku sa TV-a preko s-video kabla, ali je dosta mutna i prelaze preko ekrana neke crvena strafte, premda je podeseno na s-video i Pal_b. Mislite da bih dobio mnogo bolju sliku preko TV karte u koju bi direktno isao antenski kabl (inace imam kablovsku tv)?

Sigurno bi imao bolju sliku, mada te smetnje mogu da imaju veze i sa kablom, a opet i sa gomilom drugih stvari...

srdjan777 je napisao(la):
Koju od ove 2 tv kartice da kupim:

1. Typhoon TV TUNER CARD RDS PHILIPS PCI (philipsov cip 7134) ili
2. Leadtek WinFast TV2000 XP, PCI (Conexant cip Bt878A)

i kakva su vasa iskustva sa ova dva cipseta?

Ajde da ne otvaram novi thread da pitam nesto. Ne razumem se u kartice previse ali evo sta treba komsiji, hoce da svoje VHS kasete prebaci na CD (divx) ima kameru, ima TV karticu ali kartica je Ati TV Wonder-VE kupljena pre 4-5 godina. Da li mogu sa ovom karticom da uradim sto treba ? Naravno znam da ne moze da kompresuje direktno u real time-u divx format ali nije ni potrebno, ima covek vremena. I treba mi jos info za softver koji mi treba da ovo uradim.
hvala

Moze, imam istu TV karticu. Program koji bi ti mozda bio interesantan se zove Intervideo WinDVR, ili VirtualDub, ali on kod mene ne radi dobro... Shto se tice kasnijeg kompresovanja u DivX, imash recimo Dr.DivX... Naravno podrazumeva se ipak malo snazniji proc zbog capture-a

:wave:

Typhoon.X je napisao(la):
Moze, imam istu TV karticu. Program koji bi ti mozda bio interesantan se zove Intervideo WinDVR, ili VirtualDub, ali on kod mene ne radi dobro... Shto se tice kasnijeg kompresovanja u DivX, imash recimo Dr.DivX... Naravno podrazumeva se ipak malo snazniji proc zbog capture-a

:wave:

Hvala na informacijama, samo da downloadujemo program(e) pa da pokusamo.

Nazad
Vrh Dno