Šta je novo?

Periferni uređaji Koju sup dasku?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Tomsast

Poštovan
Učlanjen(a)
04.01.2023
Poena
75
Mozda neko ima iskutva. Pre svega da li uopste kupiti ili ne bacati novce? A drugo dopali su mi se zray modeli na ananasu tj. Flying crane modeli u Gigatronu. Ima li neko preporuku, savet, bilo sta za kupiti u tom budget segmentu?

Meni je SUP odlicna letnja zanimacija, dve godine za redom smo aktivno isli po jezerima u Srbiji, a onda smo dobili bebu i parkirali SUP daske 😒 Ja sam kupio dva SUP-a u Lidlu kada su se mislim prvi put pojavili. Osnovni model allaround, ono sto je mene tada privuklo je dodatna oprema, kao sto su sediste i veslo koje moze da bude i jednostruko i dvostruko. Pa, ako se umori od veslanja stojeci, moze lepo da se sedne kao u kajak i da krstari. Kupili smo i frizidere koji su pravljeni za daske i nosili hladna pica i grickalice, jer smo bukvalno veslali po 4-5 sati u cugu 🙂 Kupio sam jos i pumpu za SUP daske, koja se napaja preko upaljaca u kolima, pa nema umora oko duvanja. Nisam strucnjak za SUP ali mislim da je stabilniji onaj sa tri peraja, mi imamo sa jednim, ali nije bilo problema ni sa njim.

Ja sam juce probao tu iz lidla. Pumpanje je rucno, ali se pumpa za 2-3 min, bas ide brzo. Moja ima jedno veslo, samo jednu stranu, pa je teska za voznju, jer uvek vuce u jednu stranu i okrece se. Dva dana su bili obicni talasi i bas je nestabilno, ali jedan dan je bila bas mirna voda i vozi se lagano. Jedno peraje dole. Prvi put da sam ptobao nesto slicno, pa je zato islo teze. Verujem da kolega iznad koji vozi 5 sati odjednom ima mnogo vise znanja pa ga treba slusati

Meni je SUP odlicna letnja zanimacija, dve godine za redom smo aktivno isli po jezerima u Srbiji, a onda smo dobili bebu i parkirali SUP daske 😒 Ja sam kupio dva SUP-a u Lidlu kada su se mislim prvi put pojavili. Osnovni model allaround, ono sto je mene tada privuklo je dodatna oprema, kao sto su sediste i veslo koje moze da bude i jednostruko i dvostruko. Pa, ako se umori od veslanja stojeci, moze lepo da se sedne kao u kajak i da krstari. Kupili smo i frizidere koji su pravljeni za daske i nosili hladna pica i grickalice, jer smo bukvalno veslali po 4-5 sati u cugu 🙂 Kupio sam jos i pumpu za SUP daske, koja se napaja preko upaljaca u kolima, pa nema umora oko duvanja. Nisam strucnjak za SUP ali mislim da je stabilniji onaj sa tri peraja, mi imamo sa jednim, ali nije bilo problema ni sa njim.
UUU hvala za ovo, ja sam narucio sup na super popustu i bas mi znace ovakva iskustva iz prve ruke.

Imas li neke predloge za jezera po Srbiji gde je lepo otici za vikend i takodje za okolinu Beograda ili u samom Beogradu? Npr za posle posla?

Takodje, ako imas linkove ili znas gde si uzeo te dodatke, svasta mi se cini zanimljivo.

Nisam nikad probao sup dasku ali veslanje na jednu stranu mi je poznato od apatinca i kanua.
Nije teško kada se savlada tehnika. Otprilike se vesla neki lučni pokret ili se zalomi na kraju. Ima na Youtube tehnika...
Dvostrano veslo je više za kajak ili sedenje na daski što je praktično kajak.
Mi smo to veslanje sa samo jedne strane imali kao obavezno kod polaganja za dozvolu za upravljanje čamcem. Nauči se, neki lakše neki teže... ali uživanje posle.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno