Šta je novo?

koju plocu

voki88

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2014
Poena
210
Moja oprema  
CPU & Cooler
I7 13700f & be quiet pure rock pro 3
Matična ploča
MSI B660M BAZOOKA
RAM
2X16gb DDR4 3200mhz kingston
GPU
Asus tuf rx 6800xt
Storage
1tb nv2 m.2 kingston,ssd 240 kingston,1tb toshiba
PSU
Cooler master 750w
Kućište
MS titan pro
Monitor
DELL G2724D 2K 165HZ Adaptive sync
Mobilni telefon
a52
Pristup internetu
  1. Optički internet
mogao bi da uzmem neku plocu pa me interesuje koju od ove dve bi mi predlozili ili neku drugu?
Ga-z68x-ud3h-b3
Asus P8P67 PRO (Rev 3.1)
malo bi kloknuo cpu a i hteo bi da kupim 5.1 sistem

Ako ti je procesor i7 2600 bez K, od overkloka nema ništa.

Ako imaš K procesor, oc je moguć samo na Z čipsetu. P čipset neće da može.

Poslednja izmena:
GledO sam na netu da su ovu 2600 stavili na 4.2 neko je i na 4.5 ali ja bi samo oko 4.2 stavio.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

ako su to one neispitane sa kp ja bih bezao od toga,smrdi na pokrivljene pinove iskreno.imas ovde na oglasima jednu konfu u delovima sa lepom z77 plocom,pitaj decka da ti samo plojku proda.ako bas mora jedna od te dve,z68 obavezno,nikad nemas pojma dal' ce ti integrusa zatrebati a vec je imas.

sto se tice kloka,isplati se,imas standardnih +4 na max multi na 1155 soketu uz p/z cipset.zavisno od primerka i ploce koliko ces izvuci,ali racunaj standardno 4ghz na sva cetiri jezgra,vrlo verovatno da ce moci pride da se osposobi i turboboost pa da ce ti bustovati na 4,2ghz.dodatno hladjenje ti ne treba ako imas stock kuler sa bakarnim dnom,eventualno ako treba tisina,jer ti za ovo ne treba vise od 1,2v.

sto se tice dodatog bclk cedjenja,sendisa najcesce moze na 103,vrlo cesto ide i na 105 ali ne treba racunati na to.to ti je dodatnih 100-150mhz na sva cetiri jezgra.isto ne utice na hladjenje,ali dosta zavisi od memare,pa ili da olabavljujes klokove ili da spustas frekvenciju (sa 1600 na 1333mhz,sa 1866 na 1600mhz itd),ali svakako ako je gejming u pitanju danas za maksimum iz sendise treba ozbiljan ram,a kako je jeftin,ne bih propustio da to dobudzim.

znaci po tebi je bolja ova gigabytova z68. hvala za savet
jesu to su te neispitane rekao mi je da jedna radi tu prodao jedna nema pin neki a ova druga je na oko dobra
z68 sam nasao i da doplatim
na netu sam video da jedan lik sa ovom p8 stavio cpu skoro na 4,5 evo linka
https://www.youtube.com/watch?v=lOyTpi-OoCI

preko bclk-a,ali ne mozes racunati da ce i kod tebe moci toliko da ide,jer zavisi i od memare,i od samog komada,i od jos sto stvari.previse para trazi pride za 'neispitane' ploce,kako hoces,ali ne racunaj da ce da radi.kupi provereno ispravnu.

nasao sam Ga-z68x-ud3h-b3 nju cu da kupim ovu cu da izbegnem ne mogu da se macujem da je proveravam.

da li si mislio na ovu plocu sto prodaje kolega
MSI z77 mpower BIG BANG 1155 socket

Pa iskreno i ovo mi je dosta ne bi vise davao:)
Ako moze link od tog oglasa ako nije problem

jeste problem,ispasce da bas do kraja reklamiram decka i da imam nesto od toga.sa druge strane 8k dati na plocu iz recikliranih konfi,i to ne sad bas neki spektakl od ploce...po meni mnogo.

Ti se vise razumes i hvala ti sto mi dajes savete razmislicu onda za ovu pitacu ga za blagu korekciju cene :)

koj sam baksuz izgleda da je rezervisana ta ploca na koju si mislio z77x

Moze li neko da mi kaze neko misljenje o ovoj ploci kakva je
MSI Z68S-G43 g3

gola naponska,drugi slot je x4 2.0...jedino ako je nesto smesno jeftina cisto da izmuzes taj multi na tom i7,inace ne bih se cimao.nisam imao posla sa ovom konkretnom plocom,ali jesam sa serijom,mnogo vise nego sto bih voleo i ne mogu nista pozitivno da kazem.

Pa i nije jeftina nista cekam dalje da vidim sta ima da izbace :)

Ja cu ti doci glave ali sta cu bolje da te pitam sta kazes o ovoj ploci
Asus P8Z77 V LX

Ili ova
MSI Z77-G45

p8 plocu bez garancije (i to duze) ne mogu da preporucim,sem ako je smesno jeftina.a taj msi (ako je z77a g45 u pitanju) je okej,iako ja nemam sa msi plojkama tih generacija lepa iskustva.eventualno ako mozes da je istestiras i za razumne je novce.

Msi mi deluje da je dobra. Videcu da oborim cenu koliko mogu. Ova sto sam gledao je. Z77 ali bez A da li tu ina neke razlike? Znaci po tebi ta ploca nije losa? Ja cu naravno jos gledati ovih dana sta ce biti po oglasima ali veoma slab izbor ima, ako uskoro ne nadjem nesto kasvetno mozda se odlucim za tu msi ali videcemo. Ja bi najvise voleo gigabyte z77 neku ali nema ih.

nemam pojma,nisam ni cuo za z77 g45,ne bi trebalo da bude nekih razlika jer je g45 serija i trebale bi da su sve slicne,ali sacekaj neciji komentar,mozda zna neko nesto vise

Upravu si ipak je sa A ali je pogresio u oglasu video sam slike sa kutije z77a

Ja neverujem da je prodata i msi stbarno nemam srecu

^ ili da ti ja prodam neku neispitanu,buahahaha...salim se naravno.
Bila je na KP jedna z68x ud4h,tako nekako,ali to prodaju tipovi koji uzmaju od preko sa reciklazne trake,pisu po plocama ok,a kada nesto ne ploci ne radi pise X.
Jezivo.A cene su im kao da kupujes novu plocu.

Nazad
Vrh Dno