Šta je novo?

Koju plocu uzeti za fx8300?

Vladimir M.

Poštovan
Učlanjen(a)
14.05.2014
Poena
51
Imam u planu ili asus m5a97 evo r2.0 ili msi 970 gaming.Znaci do nekih 13000 din.

nadam se da nisi dao vec pare na fx-a.ako mozes polovno da kupis,zickaj neki ajvi/sendi i5 komplet ili fx komplet tu do 200 i sitan kusur e,novo je bezumlje kupovati,zbog cene.

Da li planiras OC procesora ili ne? Ako ne, mozes slobodno ici na najjftiniju plocu koja ce ti zavrsiti posao, npr ova

Ali kao sto rece kolega iznad, ukoliko vec ne posedujes FX8300, zaobidji AMD i kupi Intel za taj novac!

Zdravo svima,

Da li će možda stock kuler u ovom slučaju biti dovoljan, zbog TDP-a od 95W?

Da li je tačan podatak za Turbo clock ovog procesora koji navode naši prodavci: 3.3GHz (Turbo do 4.2GHz)? Po netu nalazim podatak 3,6 i 3,7GHz.

Boosted P states [1] #1: 4200 MHz, 1.375V
#2: 3600 MHz, 1.2125V

tako da da,na 4,2ghz je TB,a stock ce ti biti dovoljan sto se tice temperatura,sad mozda i neces imati problema sa bukom ako regulises br obrtaja,ali leto je kriticno i treba mu 70+ posto obrtaja da bi ohladio u load-u,a meni licno je ta buka nesnosna.

Hvala umart na brzom odgovoru.

Kombinacija FX 8300+ GA-970A-DS3P je 183e. Cene I5 na KP su povećane. Sad je najniža cena za 4460 170-200e. Pobeleo sam od traženja polovnih i5 varijanti i opet se cena vrti bar oko 170e (za non K varijante, ploče najčešće bez garancije, nove B75 samo jedan sata 3 i td.).

Treba mi kombinacija koja će sad gurati R9 280, a posle bar još jednu kartu iste klase. U totalu sledeće 2-3 godine. Ne gledam OC mogućnosti. Tako da se i meni čini da ga vredi razmotriti kao ravnopravnu opciju.

druze,polovnjaci se zickaju malo duze,ne ide da isti dan zakljucujes koje su cene,malo strpljenja.na forumu jako cesto naleti sendi/ajvi i5 komplet za te pare.ako si bas toliko zacrtao fx-a,ne trebamo ti mi da ti opravdavamo kupovinu,ali za 200e de fakto ima boljih resenja od fx-a za gejming.narocito mi je apsurdno da se uzima fx i drzi na stock-u,gubi vecinu svoje poente.

da ponovim opet,posto se ocigledno zagubilo u beloj buci opravdavanja fx-a,200e na toliko matoru platformu koja nema nikakvu buducnost je izlazenje iz okvira sporta.za klokovanje na budzetu,dakle ispod 200e sa sve mnogo ozbiljnijom plocom od tog navedenog gigabajta ili kao apgrejd za nekog ko je vec na am3+ svakako,ima neke poente.ima poente i za rendering,od pravim uslovima.za sve ostalo polovan sendi/ajvi i5 je mnogo,mnogo bolje resenje,narocito za gejming,narocito za naredne 2-3 godine.

Hvala umart na brzom odgovoru.

Kombinacija FX 8300+ GA-970A-DS3P je 183e. Cene I5 na KP su povećane. Sad je najniža cena za 4460 170-200e. Pobeleo sam od traženja polovnih i5 varijanti i opet se cena vrti bar oko 170e (za non K varijante, ploče najčešće bez garancije, nove B75 samo jedan sata 3 i td.).

Treba mi kombinacija koja će sad gurati R9 280, a posle bar još jednu kartu iste klase. U totalu sledeće 2-3 godine. Ne gledam OC mogućnosti. Tako da se i meni čini da ga vredi razmotriti kao ravnopravnu opciju.

Moj predlog je da sakupis jos malo novca i onda i5, jer svakako trebace ti dobra kulercina jos za dve karte, tako da u sustini ti dodje isto i5 i fx sa hladjenjem.

Pročitao sam predloge za i5 u ostalim temama, ali sam mislio da će možda povoljna cena 8300 uticati na drugačiju preporuku. Dobro je, ostali ste dosledni :D

poz

Za skoro iste pare ne vidim razloga da ne uzme ASRock ploču sa skoro istom naponskom koja podržava procesore do 220W, ima ozbiljniji audio kodek, i ima M.2. Ovo od ASUSa je možda OK, ali je staro ko biblija.

citava platforma je stara k'o biblija,nista ne pomaze m.2 slot tom asrocku kad je na add on kontroler.ja bih licno kad bih vec mor'o,zickao sabljarku 2.0 na oglasima.kad je bal,nek' je maskenbal.

Vala baš... AMD je još uvek best buy u nižem segmentu... šteta što ranije nisu bile dostupne neke ASRock ploče. Gigabyte je jedno vreme bio pouzdan dok nije krenuo da se razbacuje sa revizijama... eno 990XA-UD3 doživeo reviziju 5!, hladnjak VRMa se malo smanjio... Sabertooth je dobar, ali zbog velikog i loše postavljenog VRM hladnjak kupuješ ulaznicu za niz nekompatibilnosti sa raznim kulerima.

Nazad
Vrh Dno