Šta je novo?

Koju Plocu sa I875p cipsetom uzeti ???

kesic007

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Mislim da na nju stavim P4 3GHz !!

IC7 ce biti dovoljan i bez Max3, sto da baca pare?

Potpuno se slazem u vezi Abit IC7 Max3 , naravno IC7 je sasvim korektna ploca kao i Asus P4C800.

Mala digresija uz jedno potpitanje, ali nadam se da nece smetati: Postoji li neka i875 ploca za koju moze da se kaze da je LOŠA?
Po meni, ne postoji.

Postoje samo ploce koje su teške za o/c i one druge.

Inače generealno nema loše ploče sa tim čipsetom, ili grešim?

Pa i nema. Samo ce "napaljeniji" reci da je npr. MSI, Epox ili Gigabyte reci da je los, krsh, sta vec.
Ali, to je to, napaljeni i u ne znanju, realno su te ploce "samo" malo losije za o/c mada i to je daleko od pravila. Ima par primera da je MSI bio fantastaican za o/c, iako se to od njega najmanje ocekuje.

Preporuka za IC7, naravno.

Pozdrav!

Tako nekako. To sto je Abit ovde na Forumu "broj jedan" ne znaci da je stvarno tako. Meni se veoma dopadaju npr. GA ploce, a nema ni govora da jedan MSI i ASUS ne prave dobre ploce. To su gluposti i price za malu decu...

Na defaultu ce svaka ploca renomiranih proizvodjaca (GA, ASUS, MSI...) raditi podjednako dobro. Sa druge strane, ASUS P4C800 serijal ploca je jedan od najcenjenijih kada je P4 u pitanju. ASUS pravi odlicne P4 ploce...

Ne verujem da 99% korisnika ima potrebu za "Max3" opremom (sta bese kod IC7-ice? Dual LAN, Dual SATA-RAID, IDE RAID...). Jedino mozda zbog veceg broja USB portova i FW konekcije...

Inace, Abit je obnovio liniju tih P4 i8x5 ploca, pa sada postoji AI7-mGuru (i865) itd...

Abit IC7 kao sto neko rece ne treba bacati pare na MAX, samo ako nemas neku veliku potrebu,
mozes da uzmes i Abit IC7-g ona ima gigabitni Lan

To i jeste glavno pitanje? Koje ustvari imaju INTELOV Gb LAN?
Mora da bude Intel jer je jedino on nezavisan od ostalih magistrala a da RADI!

A-Bit je tu nesto mundjao sa 3-com-om i nekim drugima...

Abit IC7-G i Max (i875), AOpen AX4SPE MAX II (i865), Asus P4C800-E Deluxe (i875), GA-8PENXP (i865), MSI 875P Neo-FISR (i875), Shuttle AB60R (i865), itd.

kesic007 je napisao(la):
Mislim da na nju stavim P4 3GHz !!
Kao sto su ti i ostali rekli: Abit IC7(-MAX3) ili Asus P4C800 DELUXE, ali neces puno pogresiti ni sa nekom drugom plocom sa I875 chipsetom.
Medjutim, kada ulazes ovoliki novac, zar nije pametnije investirati u buducnost kupovinom AMD64 procesora i K8T800 ili nForce 3 ploce? Ova kombinacija daje masinu koja je brza i jeftinija!
Pozdrav! :wave:

Josh jedan glas za IC7, nema potrebe za MAX3 verzijom...

Da stvarno, i mene zanima cemu taj max3? Ali ozbiljno, necu ono "koliko para toliko muzike" nego neki realan argument. Ok je to da max3 ima OTS, ali kome jos to treba (meni mobo stoji na stolu van kucista).

Vrh Dno