Šta je novo?

Koju od ove 3 ploce ???

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
ASUS ASV-C
ABIT KT7A
Chaintech 7AJA2

Hocu:
1. Isa slot
2. Magistralu od 133 MHz
3. Promenu voltaze magistrale i mnozioca ( koja ploca koliko moze, i u koracima od po koliko)
4. Minimum ATA 66
5. Fsb266 (ako neko moze da napise nesto vise o tome)
6. Cena 220 dm

Necu:
1. RAID
2. Nista integrisano (u najgorem slucaju zvucna kartica)

Koja je najbolja revizija od ove 3 ploce, najstabilnija i najbolja za oc ?
Da li postoje problemi u kombinaciji Live i ove 3 ploce ?

Stvarno Soltek je 250 a Abit 235 (KT266A vs. KT133A) jedini bag :D je sto moras da se otvoris za DDR memoriju.

Misko je napisao(la):
Stvarno Soltek je 250 a Abit 235 (KT266A vs. KT133A) jedini bag :D je sto moras da se otvoris za DDR memoriju.

..ali otvaranje i nije mnogo vece, jer je i SDRAM "malko skocio". Ako pogledash 256 MB (koji su u SDRAM varijanti do skora imali smesnu cenu) razlika i nije tako velika (0-50 DM).

p.s. Da li Soltek ima ISA?

stormbringer_bg je napisao(la):
ASUS ASV-C
ABIT KT7A
Chaintech 7AJA2

Hocu:
1. Isa slot
2. Magistralu od 133 MHz
3. Promenu voltaze magistrale i mnozioca ( koja ploca koliko moze, i u koracima od po koliko)
4. Minimum ATA 66
5. Fsb266 (ako neko moze da napise nesto vise o tome)
6. Cena 220 dm

Necu:
1. RAID
2. Nista integrisano (u najgorem slucaju zvucna kartica)

Koja je najbolja revizija od ove 3 ploce, najstabilnija i najbolja za oc ?
Da li postoje problemi u kombinaciji Live i ove 3 ploce ?

pa najstabilnija ti je Abit KT7A , Najbrza Asus ASV-C
a Chaintech *** ima integrisanu zvucnu a i 6 chanel sound
tako da je zvuk ultra strava

pozdrav

Re: Re: Koju od ove 3 ploce ???

Destroyer je napisao(la):

pozdrav

6 chanel ultra strava sound. :D:D

Ovo cu da zapisem. :p

Re: Re: Koju od ove 3 ploce ???

Destroyer je napisao(la):

pozdrav

Ništa nije tačno što si napisao:) Abit je najbrži, Chaintech najisplativiji (zvuk ništa posebno), a o Asus-u A7V133-C i 1,05 reviziji nemam reci...

I ja cu da zapishem

Ovo za 6 kanala zvuk je mnogo dobro .... znash da XP windows podrzava i 7.1 ..... a znash li koliko moze pozicionih zvucnika da se nadogradi na postojeci SUB system. Pitaj notaxa kako mu ide KREL ??? ili jel tvoj KREL 5.1 .... ako nije shto je tako skup ... Kupi ABIT KT7A dobro reshenje jedino je mana shto ATHLON XP nece na tu plocu ni ziv ni mrtav .... to je mana i mislim da ce ovo da te natera da razmislish .... ali ako kupujesh DDR kupi opet ABIT-a to je jedina ploca koja je prshla copatibility test .... znaci svi slotovi popunjeni i svi portovi zakaceni i sve je radilo .... SHUTTLE ASUS i ostali low end osim TYAN-a su pali na testu ..... mora da te natera da razmislish .... mada ABIT KT7A ima dosta lepih problema sa MSI GTS 2 grafickom ... iskustvo govori iz mene ..... i ima malo veci throtile na PCI slotu tako da 33 PCI BUS nije 33 nego malo jaci pa ako to ne smanjih moze da se desi da mashina zaledi u "EXCLUSIVE GDI" aplikacijama. Obicno IGRE i ostale gluposti multimedijalne :)

Asus nema ISA, a moze se nadje za malo iznad 220 DM
Naravno, nema ni integrisani zvuk, bas kao ni Abit (koji ima ISA).
Chain ima i ISA i cmi 8738-6ch zvuk.

Pozdrav!

Re: I ja cu da zapishem

Gloom je napisao(la):
Kupi ABIT KT7A dobro reshenje jedino je mana shto ATHLON XP nece na tu plocu ni ziv ni mrtav

Zavisi od verzije do verzije. 1.3 verzija radi sa XP-om 100% a čini se da i starije verzije sa novim biosom rade bez problema sa XP-om. Što se tiče stabilnosti kod mene radi na 156Mhz magistrali bez ikakvih problema sa stabilnošću, a imam GForce 2, Live, Lucent, Miro PCTV, DVD, Rezac, AS.....i to sve na 230W napajanju....Iskreno da ti kažem sa Athlonom 1200@1404Mhz (156Mhz bus) ne sećam se kad mi se SWinjdows zakucao...

Re: I ja cu da zapishem

Gloom je napisao(la):
Ovo za 6 kanala zvuk je mnogo dobro .... znash da XP windows podrzava i 7.1 ..... a znash li koliko moze pozicionih zvucnika da se nadogradi na postojeci SUB system. Pitaj notaxa kako mu ide KREL ??? ili jel tvoj KREL 5.1 .... ako nije shto je tako skup ... Kupi ABIT KT7A dobro reshenje jedino je mana shto ATHLON XP nece na tu plocu ni ziv ni mrtav .... to je mana i mislim da ce ovo da te natera da razmislish .... ali ako kupujesh DDR kupi opet ABIT-a to je jedina ploca koja je prshla copatibility test .... znaci svi slotovi popunjeni i svi portovi zakaceni i sve je radilo .... SHUTTLE ASUS i ostali low end osim TYAN-a su pali na testu ..... mora da te natera da razmislish .... mada ABIT KT7A ima dosta lepih problema sa MSI GTS 2 grafickom ... iskustvo govori iz mene ..... i ima malo veci throtile na PCI slotu tako da 33 PCI BUS nije 33 nego malo jaci pa ako to ne smanjih moze da se desi da mashina zaledi u "EXCLUSIVE GDI" aplikacijama. Obicno IGRE i ostale gluposti multimedijalne :)

Samo neko ko je 1000 svetlosnih godina udaljen da shvati sta je to KRELL pojacalo moze da se u svojim postovima bavi ovakvim svetogrdjem. Makar idi u neki audio salon u BG-u i poslusaj pojacalo od 5.000 DM i zvucnike od 10.000 DM, pa ce ti se neke stvari same kasti, umesto sto zajedljivo komentarises stvari koje su ti totalno nepoznate.

P.S. Obrati paznju kako se pise KRELL.

Ma ABIT je najbolji, jedino treba videti da li starije verzije mogu da rade sa XP-om. Chaintech ima svoje prednosti, od cene do kvalitetnog zvuka, a kome ne treba ISA slot i Asus apsolutno dolazi u obzir, tako da je sve stvar izbora.

Jedino u poslednje vreme Abit se teško nalazi, u mnogim firmama ga više nemaju. Zna li neko gde može da se kupi ova ploča?

BTW, da li AJA2 i A7V133(C) rade sa XP-om?

Marel je napisao(la):
BTW, da li AJA2 i A7V133(C) rade sa XP-om?

AJA sa novim BIOS-om da, ASUS revizija 1.04 delimicno, 1.05 podrzava.

soltek 75 drv2 ili drv4 - nema isa slot (ploca za ddr memoriju)

ktt133a
asus - nema isa slot
abit - (mislim da ne podrzava athlon xp)
chaintec aja2 - ima isa
soltek 75 kav - ima isa, podrzava athlon xp 2000+, podesavanja u koraku od po 1mhz, udma 100, fsb 266, promena voltaze je u koracima od 0,025V..... imam sb live value i radi ok...

za oc je abit odlican izbor

Angel je napisao(la):
..ali otvaranje i nije mnogo vece, jer je i SDRAM "malko skocio". Ako pogledash 256 MB (koji su u SDRAM varijanti do skora imali smesnu cenu) razlika i nije tako velika (0-50 DM).

p.s. Da li Soltek ima ISA?
KT-266A chipset ne podrzava ISA sabirnicu.

Stevs je napisao(la):
Pogrešno misliš! Od verzije 1.3 podržava ga dok starije verzije koliko sam ja brljao po netu takođe rade sa novim Biosom.
Nezvanicno i starije revizije rade sa Athlon XP procesorom !
Potrebno je samo update-ovati BIOS na 64 . Athlon XP ima drukciju signalizaciju u komunikaciji sa northbridgeom , pa recimo u Soft Menu III Athlon Thunderbird-u je default 1 , a Athlon XP koristi vrednost 0 .
Ovo se odnosi na Abit KT-7A v1.3 .

Stevs je napisao(la):
Pogrešno misliš! Od verzije 1.3 podržava ga dok starije verzije koliko sam ja brljao po netu takođe rade sa novim Biosom.

ok - hvala na infu :)
znam da je ranije kruzila prica o "svadji" abita i amd-a... no super ako podrzava.

Marel je napisao(la):
Jedino u poslednje vreme Abit se teško nalazi, u mnogim firmama ga više nemaju. Zna li neko gde može da se kupi ova ploča?

Moze da se kupi kod mene, imam par komada novih sa garancijom od godinu dana. ;)

Misko je napisao(la):
AJA sa novim BIOS-om da, ASUS revizija 1.04 delimicno, 1.05 podrzava.
U čemu je razlika između novog i starog biosa kod 7AJA2

Aca je napisao(la):
Moze da se kupi kod mene, imam par komada novih sa garancijom od godinu dana. ;)

Aco, hajde mi se javi na 064/13-016-13 za tog Abita, 'ocu da kupim :)

Koji od te tri.... Abit, bez razmisljanja... :)

Abit

Svakako je to Abit, i potpuno se slazem da NE SME da ima nista integrisano

MAD_MUzzY je napisao(la):
Pa od te tri ubedljivo ABIT.
Potrazi malo cene Ostalih ASUS-ovih KT133a ploca.

I ja sam uvek za Abita..... a ova KT133A je odlichna....

Nazad
Vrh Dno