Šta je novo?

koju mini liniju do 10k dinara

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
naslov sve kaze:smoke: inace bi sluzila najvise kao izlaz zvuka iz kompa, aux, ali buraz oce i da pusta diskove,i pored kompa,filing mu da pusta brojne albume sa diska :D

ps,pozeljna sto duza garancija,da ne bude kao prosla linija,450dem, i godinu garancija i...bukvalno kako je istekla cd poceo da secka pa skroz otisao,koristio godinama samo za komp.

Poslednja izmena:
Ja ti ne bih nista konkretno preporucio, vec bih ti samo ukazao da sve sto ces videti od ponudjenih linija koje ti se uklapaju u cenu, rade na istom kalupu (ne mislim na zemlju porekla, sto je svima naravno Kina), a to je da 90% njih pokusavaju da izmisle novu elektrotehniku. Tipa, potrosnja im je 30W u radu, a izbacuju na izlazu 2x30W (60W ukupno). Od svih koje sam pogledao na sajtu Tehnomanije malocas onako informativno, ne zna se sta je od cega gore. ,) Neki su bili posteni koliko je moguce, pa su napisali da na izlazu imaju 2x5.5W, ali napisano u zagradi na 1Khz, 10% THD i 4oma. Sto u prevodu znaci da od neke korisne snage, tu moze da se iscedi nekih 3W mozda najvise po kanalu. Sve preko toga je distorzija. Kvalitet izrade pogadjas ne moze da bude ni blizu pristojnog. Od onoga sto sam video po pitanju garancije, sve je naravno sa po jednog godinom i Made in PRC, a jedino je ova http://www.tehnomanija.rs/katalog/philips-mini-linija-mcm-166-12.html sa 2 godine garancije. Ima svasta nesto (usb port, 3,5mm ulaz i sl. zvrcke) a snaga- tipicno 5W po kanalu (max sa distorzijom naravno).
Tako da ti je sve to manje vise isto, sta god uzeo za te pare. Ne znam koju si mini liniju koristio do sada, ali sve ove bi verujem bile samo degradacija pored neke od starijih jacih, ako si tako nesto imao.

****ga, i predposavljao sam da je tako za tu sumu...videcu da ili da se sakupi veci kes, ili sto bih ja hteo,da uzmem samo neke dvosistemce za te pare,koji ce mi linija...kako buraz oce,al uvek bilo da bez dobre love nema ni dobre muzike tj linije...mada ja ubo krs sto se tice cd-a,onaj pomenuti...al bar zvucnici gruvali ko grom godinama...

probaj da nadjes neki mini ili midi sony ili pioneer sistem u oglasima koji je pre 10-15 godina kostao malo bogatstvo. Moze se naci nesto za 100-150 eura u odlicnom stanju.
Bolje je od svega sto mozes kupiti u prodavnici trenutno.

Za 100-150 evra, ako uzima polovno, ima sistem od pravih komponenti da sklopi da se uplasis u odnosu na to :)

Vidjao sam i polovne mini linije iz komponenti, pa ako dolazi u obzir i polovno, lako cemo nesto da sastavimo da oduva ovu kicericu od 100e.

I ja sam nedavno tražio neku minilinijicu za spavaću sobu i na kraju značajno probio planirani budžet i uzeo ovo: http://europe.yamaha.com/en/product...stems/micro-components/mcr-040__g/?mode=model

Cena je kod nas 26000 din. Jeste da su širokopojasni zvučnici, ali jako jako se to lepo čuje s' obzirom kako su đubre ostale minilinije koje se za do 200 eur valjaju kod nas. Ima tu snage da se prijatno sluša sve, osim da se pravi žurka. Ova sprava sada mnogo više svira od glavnog HiFi-ja u dnevnoj sobi. Možda uzmem jedan i za kujnu, ako me bolja polovine ne stamani pre toga.

E sada, zašto ovo pričam, pa zato što sam obišao ceo grad (Novi Sad) uzduž i popreko i poslušao sve što se može naći u našim radnjama i mogu reću da sam šokiran koliko loše rade i koliko se loše čuju te minilinijice do 200 eur. Čak i Sony, Philips, Panasonic. Aj što nema snage, ali ***. pa to se čuje k'o da ste neki kineski kasetofon stavili u metalno bure pa ga tako slušate. ODVRATNO!!! Sve do jedne.

E sada, jedine koje su malo odstupale kvalitetom, tj. dosta su odstupale su bile pojedine LG linijice. Malo je falilo da kupim ovu: http://www.lg.com/rs/tv-audio-video/hi-fi-sistem/LG-FA162.jsp Svira jako glasno i lepo i mislim da vredi tih 130-140 eur za koliko ima kod nas da se nađe. Zvučnici su baš teški, ima pravi veliki bas smešten bočno i bla. bla. bla.... daleko zvuči i deluje ozbiljnije od sve druge konfekcije koju drugi prodaju. Možda nema baš deklarisanih 2x80W, ali ima mnogo. LG se bar potrudio da se razlikuje od drugih.

Druga varijanta koju sam razmatrao je bila ovo: http://www.tehnomanija.rs/katalog/kenwood-mini-linija-m-707ib.html ali nisam mogao nigde da je čujem a i ne treba mi kasetofon, uopšte.

Rešio sam se za Yamahu nemam pojma zašto. Možda zbog branda. Ovaj LG mi je smetao jer se mogao poslušati samo u bučnim radnjama te nisam mogao lepo oceniti kako se čuje. A Yamahu sam poslušao u lepom prostoru u specijalizovanoj HiFi radnji. Eto, samo zato. Idi pa poslušaj sam tog LG-a. Ima USB host pa ćeš lako poneti svoju muziku.

Poslednja izmena:
Za sada odustajem, prvo cu da vidim moze li se popraviti nekako ovaj stari panasonic -greska f61,,vec sam vidjao tu temu po netu a i na ovom forumu, i kolko vidim niko ne nadje resenje...A u user manual kaze da je ili kratak spoj kablova od zvucnika (sto nije) ili Power suply ne valja nesto...Hvala svima na odgovorima!!!

Takodje i moja linija Panasonic Sc-Ak 17 je otisla u vecna lovishta sa istom greshkom F61,a dok je bila ziva (do prosle godine) radila je extra (naravno na AUX) posto je laser riknuo 2 godine posle kupovine,tacnije 2002 godine.

Eh da, neko spomenuo da mu je crk'o CD. Pa to sada skoro standard. I meni na velikoj Yamahi crk'o CD, ali sve je lepo proradilo nakon detaljnog čišćenja celog optičkog sklopa. Naime, nije dovoljno očistiti spoljašnjost onog gornjeg sočiva na laserskom čitaču. Po pravilu se isprlja sama laserska dioda, ona polupropusna prizma i donja strana sočiva... sve u svemu, nakon pranja celog čitača u ultrzvučnoj kadici, ope radi k'o nov.

Najgore od svega sto danas ne mozes da nadjesh takav kvalitet kakav je bio pre 10 godina,taj doticni panasonic,na njemu samom je pisalo Made In Germany,a na zvucnicima Made in Spain,a plus kakav je zvuk imao,sa 3D Surround forom. Danas mozes da kupis samo i iskljucivo kinesko djubre,koje je ruzno a o kvalitetu necu da pricam.

Poslednja izmena:
Zato ja i kazem, ne bacajte pare na novi shit. A onda se neki uvrede bezveze...,)

Ja imam FA-162 koji je NShappy pohvalio, ako te zanima možeš da svratiš da čuješ kako zvuči kada su zvučnici već razradjeni... ako ti se svidi može i neki dogovor da padne :)

Taj lg ima dclass u izlazu i upste ne zvuci lose , pogotovo sa drugim zvucnicima....

Možda je jeres za HiFi priču, ali taj LG za te pare radi fantastično. 10 klasa ispred bilo čega drugog za do 200eur. A košta jedva 140.

Baš sam dosadan! Jel? :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno