Šta je novo?

Koju maksimalnu brzinu procesora podrzava GA-6BXC?

boza

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2002
Poena
619
Radi se o Gygabite maticnoj ploci sa 440bx intelovim chipsetom.
Slot 1, podrska za pII,pIII, celeron, bios verzija 3.0.
Interesuje me, ako je neko imao iskustva sa ovom plocom, koji najveci
procesor moze da se stavi. U upustvu od ploce imam tablicu koja pokazuje
kombinaciju jumper-a za clock multiplier ali najveca napisana vrednost u toj tabeli je 6.5.
Moguce je da je upustvo koje ja imam staro posto je ploca sa pocetka '99, pa brzi procesori
nisu ni postojali. Na proizvodjacevom sajtu stoji da ta ploca ima maksimalni mnozioc od 9.5
ali nista vise podataka u odnosu na knizicu, mozda ni ovde nisu podaci azurirani.
Pogledao sam uopste, stelovanje jumper-a za Gygabite ploce na sajtu i tu postoji tabela
koja se poklapa sa ovom u upustvu do odstampane vrednosti 6.5 a inace vrednosti na sajtu
idu do 16x. Poslao sam i mail tehnickoj podrsci, ali mi jos nisu odgovorili, verovatno je
ploca dosta zastarela.
Zato bih zeleo da mi se javi neko ko je budzio nesto na ovoj ploci, jer jos nisam odlucio
da je menjam, a hteo bih iz nje da izvucem maksimum.

Treba ti valjda revizija 2.0 i veca da bi ti ploca radila sa cely2 i p3 coppermine. Ta infomacija ti pise na samoj ploci, izmedju (ako se dobro secam) PCI slotova. Inace revizije pre 2.0 mogu da rade sa p3 katmai procesorima do 650mhz bez problema.

Vocko je napisao(la):
Treba ti valjda revizija 2.0 i veca da bi ti ploca radila sa cely2 i p3 coppermine. Ta infomacija ti pise na samoj ploci, izmedju (ako se dobro secam) PCI slotova. Inace revizije pre 2.0 mogu da rade sa p3 katmai procesorima do 650mhz bez problema.

Na ovoj ploci je revizija 1.9(inace je napisano izmedju isa slotova).
Sta to znaci, ne moze da mu se ubaci celeron2,3 ili pIII veca od 650

e bozo i ja imam isti taj problem
imam istu tu plocu i obozavam je,emotivno sam vezan za nju :)
i skinuo sam neke najnovije biose za nju sa neta,ako oces mogu da ti posaljem...a ni ja nezanm koji najjaci procesor moze da se stavi...mada su mi rekli ljudi da bi trebalo da moze najjaci coppermine ili celeron od 1000mhz

tako da i ja sam u procesu kupovine najjaceg procesora koji mogu da stavim...pa ako nesto sanzas ili probas javi mi...

0642243900
Marko

technorave je napisao(la):
e bozo i ja imam isti taj problem
imam istu tu plocu i obozavam je,emotivno sam vezan za nju :)
i skinuo sam neke najnovije biose za nju sa neta,ako oces mogu da ti posaljem...a ni ja nezanm koji najjaci procesor moze da se stavi...mada su mi rekli ljudi da bi trebalo da moze najjaci coppermine ili celeron od 1000mhz

tako da i ja sam u procesu kupovine najjaceg procesora koji mogu da stavim...pa ako nesto sanzas ili probas javi mi...

0642243900
Marko

Da, lepo je covek reka0, moze da primi sve sem coopermine i tualatina,
i to ova moja revizija 1.9, ako ti imas neku mladju 2.0 itd mozda ti i update biosa zavrsi posao, kod mene to fercera i vozim
celeron na 533 jer mi se ne isplati da mu koknem neku original
2 ili 3 koja se ne bazira na coopermine tehnologiji.
Ajde cujemo se, nadam se da ces ti imati vise srece!

Ploca podrzava sve procesore pomenute osim Tulatina. Problem je u tome sto moras da nabavis neki brand name slot1 adapter. Recimo Abit Slotket III. Zasto moras da imas dobar adapter ... jer najveca mana GA 6BXC ploce je nemogucnost voltaze manje od 2V. Tj moze da da manju voltazu, ali zivotni vek ploce se smanjuje radikalno, jer se lomi da da vanpredvidjenu voltazu. Tako da samo nadji pomenuti adapter i vozi mishko. Ako bas hoces Tulatin (ne celeron) iti da www.powerleap.com imas tamo Tulatin 1.4 sa adapterom i bakarnim coolerom. Kosta 149 dolara (a sad je to dzabe nesto u nasim parama, ali ce da radi i kod tebe na plohi.

Ne moze miho. Probao sam ja sa kinezom, gigabyte i msi adapterom na reviziji 1.9, cini mi se, i nikako nisam uspeo da probudim plocu za cely-em 566MHz. Posle su mi rekli da tek od verzije 2.0 moze da radi sa copperima.

Vocko zvani Kinez

Vidis tu si se zeznuo :)) KINEZ ! :))
nema regulaciju voltaze. Slotket III

BTW javi mi se da se dogovorimo da uzmes od mene neko uputstvo koje je ostalo kod mene od Vuje

e ljudi,hvala na supportu

ovo je info od tog biosa koji sam skinuo sa neta..

6bxc_f4c.zip F4c (Beta)
(Jan. 22, 2002)
1. The system cannot auto turn off under Windows XP
2. Support Celeron 533A to 700 CPU(FC-PGA). (PCB revision : 2.0A or above)
3. Support 75GB HDD
4. Added IR device under Win98 win2000.
5. remove "MMX" string at celeron CPU.

da li to znaci da mogu da budzim najvise 700mhz ili mogu i onaj copper od 1000 alis amo da imam taj adapter sa regulacijom napona?

hvala unapred..

2. Support Celeron 533A to 700 CPU(FC-PGA). (PCB revision :
da li to znaci da mogu da budzim najvise 700mhz ili mogu i onaj copper od 1000 alis amo da imam taj adapter sa regulacijom napona?

To znaci da ne mozes da stavis cpu jaci od 533mhz-a u celeron varijanti, jel lepo pise PCB 2.0 or above, a ti imas PCB 1.9(ako ti je ploza kao boza-ina). Najjace sto mozes u nju da stavis je p3 katmai na 550MHz (cini mi se da je to bio poslednji katmai), ali ja nisam video nista jace od p3 450mhz slot1. Sve procesore sa coppermine jezgrom mozes da zaboravis.

miha\zero je napisao(la):
Vidis tu si se zeznuo ) KINEZ ! )
nema regulaciju voltaze. Slotket III

BTW javi mi se da se dogovorimo da uzmes od mene neko uputstvo koje je ostalo kod mene od Vuje

Ma ne pomaze mu ni regulacija voltaze, to je imao Gigabyte-ov adapter koji sam probao... Promenjen je cpu mircrocod i jos neke gluposti sa coppermine jezgrom.

Za ta uputstva ti se javim cim ozdravim.

Vocko je napisao(la):
To znaci da ne mozes da stavis cpu jaci od 533mhz-a u celeron varijanti, jel lepo pise PCB 2.0 or above, a ti imas PCB 1.9(ako ti je ploza kao boza-ina). Najjace sto mozes u nju da stavis je p3 katmai na 550MHz (cini mi se da je to bio poslednji katmai), ali ja nisam video nista jace od p3 450mhz slot1. Sve procesore sa coppermine jezgrom mozes da zaboravis.

Ma ne pomaze mu ni regulacija voltaze, to je imao Gigabyte-ov adapter koji sam probao... Promenjen je cpu mircrocod i jos neke gluposti sa coppermine jezgrom.

Za ta uputstva ti se javim cim ozdravim.

Imam ja ideju ... posto ne moze nista da spali (sa pravim adapterom) nek uhvati nekoga ko ima cel2 i slotket (ramone) i nek proba, pa ako mu se ne postuje masine nikom nista. Ako se postuje (ramone ima Asus P2B koja je jos starija od BXC) onda super. Prosto.

e ljudi,beskrajno vam hvala na trudu
sada sam upravo provalio da imam reviziju 2.0 i posto imam ovaj novi bios trebalo bi da mogu da guram te jake procesore
a recite mi,ja za sada hocu da gurnem neki celeron ili coppermine od 600,633 ili 666...jel znate mozda na kojim naponima rade ovi procesori ili to zavisi od modela do modela ?
i jos mi samo recite da li mogu da gurnem neki od tih procesora sa obicnim slot1 adapterom (koji nije brand name i nema regulaciju napona) ?

e ljudi,beskrajno vam hvala na trudu
sada sam upravo provalio da imam reviziju 2.0 i posto imam ovaj novi bios trebalo bi da mogu da guram te jake procesore
a recite mi,ja za sada hocu da gurnem neki celeron ili coppermine od 600,633 ili 666...jel znate mozda na kojim naponima rade ovi procesori ili to zavisi od modela do modela ?
i jos mi samo recite da li mogu da gurnem neki od tih procesora sa obicnim slot1 adapterom (koji nije brand name i nema regulaciju napona) ?

Regulacija napona nece skoditi ali ako imas overclockerske zelje ili potrebe, treba. Adapter MORA biti fcpga (to se ne smatra za obicni!).
Brand name ili ne, je pitanje ukusa i motode pokusaja i neuspeha. Ako radi onda radi, kako god da se zove ili ne zove!

Vrh Dno