Šta je novo?

Koju karticu da kupim?

• Začetnik teme Začetnik teme Alberich
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A

Alberich

Guest
Osnovni razlog sto kupujem novu graficku je sto hocu da mi Civilization IV radi glatko i bez seckanja. Osim nje, slabo igram igrice, uglavnom MYST i slicne, koje nisu nesto zahtevne. Trenutno imam Asus-ov GeForce 5200 kojom sam zadovoljan, osim sto mi Civilizacija radi usporeno.
Inace, ploca je ASUS P5VD1-X, procesor Intel Celeron D na 2,66 Ghz, imam 1,5 GB RAM-a.
Ne bih davao neke velike pare, u principu do 100 evra. Razmisljao sam izmedju Asus-ovih i Gainward-ovih 7300 i 7600, da ne bude pasivno hladjenje. Ne razumem se u overklokovanje i slicne egzibicije. 😀
Takodje, planiram da predjem na Vistu, pa uzmite i to u obzir.
Sta biste mi preporucili?
Hvala puno!

Plocha je AGP?
( mrzi me da guglam )
7600GS AGP ( za GT-a i ne vredi dati vishe, osim ako je mala razlika u ceni, recimo 10-15e) , shto ne i silent?
( isto ti dodje, samo shto je tishina - za overklok je obavezno aktivno )
Obavezno gledaj da taj 7600GS ima DD3 memoriju!!
Velika je razlika!

Gainward je suuper, Gigabyte isto nije losh.

Mozda zna neko ko bash prati da ti preporuchi, bila je jedna serija 7600GS, chini mi se Gainward-ov sa DDR3 memorijom overklokovan maksimalno i davao je performase jako slichne GT-u po ceni istoj koliko i ostali GS-ovi. Ne znam oznaku.

Poslednja izmena:
Ima i AGP i PCI-E slot.
Necu silent, jer mi nije bitna tisina, ne svidja mi se sto su mnogo glomazne, a posto mi je u kucistu sve poprilicno zbijeno, plasim se da bih mogao da imam problema sa pregrevanjem.

Galaxy 8600GT ili HIS 2600XT za PCIe. Nista ispod, posto kupujes novu graficku!

Nazad
Vrh Dno