Šta je novo?

Koju high end gaming graficku?

Skot

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
649
Cilj je igrati u 1920*1200 sa full detaljima na jednom monitoru u bilo kojoj igri. Graficku bi trebao da pokrece i7 haski.

Trenutno mi je dilema 7970 ili GTX770.

Za Ati-ja sam mislio Vapor-X sto je nasviran na GHz.
Za 770 nisam puno razmisljao o brendu - cini mi se da su svi isti.

Nisam preterano naklonjen ekstremnom overkloku (nemam vremena).

Racunar radi pretty much 24/7.

Prethodno sam imao 570 i 670 ali je to otislo u kancelariju pa sad uzimam nesto za kuci za gaming.

Dvoumim se jer performanse se cini pribliznim s tim sto Ati moze da se koristi za mining, dok nVidia ima reputaciju da je smoother u igrama.

Da li se uopste isplati razmisljati o gtx780 (posto tu ati nema nista da ponudi)?

Kako nema? Koliko ja znam 7990 je brza od 780.

Ah, nisi naveo budzet, zamalo da ti preporucim Ares II. Ako bas juris performanse onda bi ti neki 7970 CF najbolje legao ali ja licno nisam imao mnogo iskustva sa CF-om, vecina pominje microstuttering kao jedini razlog zasto ne.

Ako su igre u pitanju batali ati, uzmi 770, mozes i slabiju za tu rezoluciju (760recimo; asus ima super dc2t modele) i uzivaj u zivotu (igrama)! ;)

670 u kancelariji :p
...
bolje prodaj nekom ako je to klasina office kancelarija
''OFFICE kancelarija" koji iyray

670 u kancelariji :p
...
bolje prodaj nekom ako je to klasina office kancelarija
''OFFICE kancelarija" koji iyray

U kancelariji se bavimo igrama tako da je igracki hardware obavezan ;)

@djolenzi cini mi se da je CF nekako overkill. Mozda da stavljam tri monitora bih i to razmatrao.

@Proday Igre su u pitanju, realno. Od procesorskih mogucnosti eventualno bi graficku koristio za renderovanje video snimaka sto i ati i nvidia rade (koliko znam)

Da li se uopste isplati razmisljati o gtx780 (posto tu ati nema nista da ponudi)?

Ima 2x7970. Ali novi R9 cipovi bi trebalo da popune gap. Licno mislim da nVidia ne nudi dovoljno snage for the buck ni u jednoj klasi iako je naravno super za sve koji mogu da je priuste a gadljivi su na ati, zbog ociglednih prednosti (fizika, bolji drajveri, cuda...)

Nemoj da mislis da je CF overkill za 1080p, Crysis 3 baca sve zivo na kolena u pojedinim trenucima, sto je vrlo otreznjujuce i nagovestaj buducih igara. Ljudi bi trebalo da izbace iz glave igre optimizovane za ovu generaciju konzola ako sklapaju future proof gaming masinu.

vecina pominje microstuttering kao jedini razlog zasto ne

Mislim da Witcher 2 uopste i ne radi u CF-u. Microstutteringa ima na svim Atijima, samo je ovde izrazeniji zbog velikog FPS-a kada bi igra trebalo da klizi. Takodje, power consuption. To su neki razlozi zbog kojih se ja dvoumim.

Poslednja izmena:
Biraj izmedju HD7970 GHZ i GTX770, to sto pricaju da ima microstuteringa to su price za malu djecu bar sto se tice singl gpu karti, cf i sli su nesto sasvim drugo, vjerovatno si vec pogledao ali evo ti opet link vezan za taj problem
http://techreport.com/review/24996/nvidia-geforce-gtx-760-graphics-card-reviewed
detaljno pogledaj pa ces viditi da AMD-e ima nize latencije, tako da je ta tema zavrsena.
Sto se tice drivera sada vece probleme ima Nvidia, svake sedmice izbace po jedan beta ovaj beta onaj driver, imaju problema jer su vecina novi igri AMD_e Optimized krpe driverima sto se moze pokrpiti, nedavno su izbacili driver koji przi GPU to toliko o boljim driverima nvidie.

Savjet kupi neku GTX770 recimo MSI GTX770 Gaming samo i samo iz razloga sto je jeftinija od HD7970 GHZ a sve ostalo vezano za microstuter, drivere to su price za malu djecu ;)

Poslednja izmena:
Daj da se i ja umesam,posto je trosenje tudih para u pitanju :D
GeForce GTX TITAN eto to je u cenovnom rangu sa 7990.
A i tesko da ga Crysis 3 moze saplesti,nema potrebe za CF,SLI i high end i nece tako lako gubiti na ceni. Ovo se ja salim ali ako hoces bas da dajes 500 i kusur evra,onada gtx780

Poslednja izmena:
Daj da se i ja umesam,posto je trosenje tudih para u pitanju :D
GeForce GTX TITAN eto to je u cenovnom rangu sa 7990.
A i tesko da ga Crysis 3 moze saplesti,nema potrebe za CF,SLI i high end i nece tako lako gubiti na ceni. Ovo se ja salim ali ako hoces bas da dajes 500 i kusur evra,onada gtx780

Pa da, u tome i jeste cela prica. 7970/gtx770 su oko 400E. Tu su po performansama. Postoje razlike u nijansama. Onda je tu 780 koji je 40% skuplji i oko 30% brzi (?). Pitanje je da li na dugorocno treba ici sa GTX780 i uloziti tih dodatnih 160E za 1920x1200 rezoluciju. Recimo - Watch Dogs - da li cu moci da ga igram sa full detaljima na 7970? Ako ne bude radio moracu da dodam jos jedan 7970 za jos 300-400E, a moze da se desi da mi je gtx780 sasvim dovoljan za "samo" 160E extra. Cenovno gledamo u stvari koje su oko 400 Eura, sledeci je 560E i onda je veliki skok ka 800E. Taj skok ka 800E se cini neopravdan.

Evo ako ti odgovara FPS Pogledajte prilog 119494 po ovome je GTX780 najbolji izbor.

Vidis - bas mi je to problem. Prema ovome 780 je 10% brzi od 7970 a 40% skuplji. To nikako ne opravdava tu razliku od 160E. Doduse, u drugim testovima prica je druga. NA kraju se pojavljuje neko resenje gde treba da se uzme nesto sada da se premosti do sledece generacije kartica pa da barem znam zasto sam potrosio silne pare, mada, tom filozofijom nikad necu kupiti karticu...

@Twi$teR @Webb Mali smo mi da bi imali toliko zaposlenih :), ali kada budemo trazili nove saradnike obecavam da cu da okacim oglas ovde na benchu ;)

Bas i ja gledam sta bih mogao da uzmem u skorije vreme. Imam gtx570, a nisam siguran kako ce da gura bf4. Ako ga solidno izgura onda mi se ne menja, ali ako mi stavi slabe detalje i grafika bude losija nego na bf3 onda bih uzeo nesto jace.
Po ovoj slici sto je postavio Vuk, 690 ispada bolja od titana i 7xx serije. Koja im to logika da izmesaju brojeve.

Ja sam se odlucio da uradim neki reshuffling i da pricekam dok ne izadju nove AMD karte sad na jesen pa da na osnovu toga donesem odluku. Nije mi se uzimala stara AMD a 770/780 gtx me nije impresionirala

Predlazem ti da razmislis o SAPPHIRE Radeon HD 7970 6GB GDDR5 VAPOR-X11197-05-40G 1ghz edition jos je i single GPU,i cena joj nije velika za razliku od ostalih s'obzirom da ima 6gb.Ja cu nju kupiti za 2 meseca pa cu javiti utiske svoje.

Mislim da ti je trenutno BEST BUY neki od ovih modela :

Asus R9 280X DirectCU II TOP
Sapphire R9 280X Vapor-X
Sapphire R9 280X Toxic

a naravno ako ti se ne zuri onda sacekaj R9 290 ili GTX 8xx seriju i problem rjesen. Ja bih uvijek isao na neku jaku single-gpu...

kojih nema na stanju xD

covek rekao da ceka nove amd karte,zar ove r7 i r9 nisu nove?

LOL citas li ti sta je Skot u poslednja njegova 2 posta napisao :D

Nazad
Vrh Dno