Šta je novo?

Koju grafu za moju konfiguraciju?

EBlackadder

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2007
Poena
320
U konfiguraciji mi je do pre par meseci bila grafička karta Leadtek 8800GTS koja je počela da pokazuje peckice, nakon čega sam od jednog člana kupio polovnu Gigabyte 9800GT, koji je radio dva meseca i nažalost isto tako počeo da pokazuje peckice. :wall: Čisto da napomenem da dva ventilatora 12cm uduvavaju vazduh sa strane u kućište dok jedan vent 8cm izduvava gore vazduh. Napajanje je Chiftec 450W.
Treba mi predlog koju grafu da kupim a da ne bude overkill moje konfiguracije pošto moj monitor ima maksimalnu rezoluciju 1400*1050 a i procesor nije posebno jak AMD 5000+, 2,6Ghz.
Mislim da mi je najbolje da kupim neku grafu sa garancijom (postoji vrlo mala sumnja da mi nešto od komponenti nije u redu :)). Trenutno se razmišljam između AMD6770 i 6850. Ovo će mi biti prva grafa od AMD-a posle dužeg vremena.

U konfiguraciji mi je do pre par meseci bila grafička karta Leadtek 8800GTS koja je počela da pokazuje peckice, nakon čega sam od jednog člana kupio polovnu Gigabyte 9800GT, koji je radio dva meseca i nažalost isto tako počeo da pokazuje peckice. :wall: Čisto da napomenem da dva ventilatora 12cm uduvavaju vazduh sa strane u kućište dok jedan vent 8cm izduvava gore vazduh. Napajanje je Chiftec 450W.
Treba mi predlog koju grafu da kupim a da ne bude overkill moje konfiguracije pošto moj monitor ima maksimalnu rezoluciju 1400*1050 a i procesor nije posebno jak AMD 5000+, 2,6Ghz.
Mislim da mi je najbolje da kupim neku grafu sa garancijom (postoji vrlo mala sumnja da mi nešto od komponenti nije u redu :)). Trenutno se razmišljam između AMD6770 i 6850. Ovo će mi biti prva grafa od AMD-a posle dužeg vremena.

Pa najjaca graficka koju bi trebao da stavis u taj racunar je HD 6770, mada ni ona nece biti iskoriscena kako treba na toj konfiguraciji. Pre bi ti legla HD 6670, ali ako razlika u ceni nije velika idi na HD 6770.

+1 za 6770. moze se po oglasima naci i sa garancijom. odgovarala bi ti i 5770, ali su one sa manjom ili bez garancije jer su starije.

Obavezno 6770 (5770).

Ako bi mogao da klokuješ taj 5000+ na 3ghz, to svaki može.
Napajanje ne bi bilo problem, imam isti Chief od 450w...

mogao bi da uzmes i hd 6790 u razmatranje nije mnogo skuplja u odnosu na hd 6790 a bolja je

Ne znam na koju si mislio, možda na 6850.
6790 nije loša, ali dosta troši. (čitaj rizično po napajanje).

Tačno je da je jača, fino jača i isplati se dodati za nju, nije ni neka razlika doduše u ceni (6850)...

Sve pada u vodu zbog CPU-a, jedino da ga besno klokuje, slab je i za 6770, ali radiće sasvim ok.
Takodje mislim i da njegova ploča ne podržava am2+ i am3 procesore.

mislio sam na 6770 kad sam rekao da hd 6790 nije mnogo skuplja a bolja je i napajanje ako nije staro vise od dve god trebalo bi uredno da tera hd 6790 mada proca mu dosta slab tako da sam i ja za hd 6770 da bar ima neki athlon x2 250 e onda ne bi bilo problema ovako ***

Nazad
Vrh Dno