Šta je novo?

Koju graficku

VD.

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2005
Poena
319
Nameravam da uzmem nov racunar:
MBO: ABIT AA8 DuraMax
CPU: Intel P4 630
RAM: 512MB DDR2
HDD: Maxtor 80GB SATA 8MB
VGA: ?

Zanima me koja je od ove dve graficke kartice bolja:
1. VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon X700 Pro 128 bit, 128 MB, tv-out, DVI
2. VGA PCI-E GAINWARD, Ultra/1760 TV/DVI, GeForce PCX 6600 128 bit, 128 MB, tv-out, DVI

Prvenstveno bi igrao igre.

I jedna i druga je dobra, tako da......

Cena je ista oko 100e, pa me zanima koja daje bolje rezultate u 3DMarku 2003.
Ja sam licno navikao na nVidiu. Sa ATI-jem ima puno jebavanja oko drajvera.
Ako su priblizno iste uzeo bih 6600, ali ako je ATI za oko 20 posto brzi onda bi njega kupio. OC me ne zanima. U nedoumici sam.

Sa ATI-jem ima puno jebavanja oko drajvera.

'Ajde 'de!

Od te dve, brza i mnogo bolja ti je x700 Pro! Bez ikakve dileme.

bigone je napisao(la):
'Ajde 'de!

Od te dve, brza i mnogo bolja ti je x700 Pro! Bez ikakve dileme.

...i to 30ak%

GAINWARD X700 ima "samo" 128MB, trebalo bi da ima 256, tako da nisam siguran za rezultate. Mozda je upotrebljeno manje brze memorije ili nesto drugo...

Pod jedan si nesvesno ili svesno stavio izbor broj jedan.

Ja bih najvise voleo 6600GT ali posto toga nema (tamo gde ja kupujem) izbor je spao na 6600 i x700.

Off topic: Uzmi 2x512MB DDR2 bolje odmah, jer ces inace da zazalis ubrzo (ako uzmes 2x256MB). Novi software jede puno memorije, a sa 512MB ces brzo da udjes u swap (osim ako ne nameravas samo da surfujes, kancelarises, slusas muziku i gledas filmove; a posto kupijes doticni procesor, pretpostavljam da to nije slucaj ;)). 1GB polako postaje mainstream, memorije nikad dosta.

Potpuno se slazem sa Mcekovicem, doduse jeste to DDR2, ali opet mislim da nije toliko brza da nadomesti 1 GB obicnog rama, koji je neophodan za igrarije.

Jos jednom izmedju x700 Pro i 6600 nema dileme, zakljucak : x700 Pro, ne samo da je brza, bolja, nego ima i mnogo bolje hladjenje. Dok kod 6600 i 6200, hladjenje je bezvezno, jeftino i neefikasno.

@Miroslav

Idi na http://www.hgspot.hr/hgspotcjenik.aspx
10% popust za gotovinu i za sve delove koji su ispod 100e nema PDV

Znaci Sapphire X700Pro?

Nameravam prvo da uzmem graficku posto je oko 100e, jer mi je lakse da kasnije dokupim RAM-e za oko 40e nego da menjam graficku.

Poslednja izmena:
Sapphire x700 Pro, fenomenalno!

Nego na ovom hrvatskom sajtu sve je u kunama, odakle znam koliko je to eura???

Jedna kuna je 7.3 din pa racunaj. Hvala odlucio sam se za X700Pro.

Kune delis sa 7.3 i dobijas iznos u evrima (moja greska), ako nesto, na primer, kosta 1000kn oduzmes 10% (placanje u gotovini), i onda 900kn podelis sa 7.3 (odnos kune i evra) i dobijes iznos od oko 123e. Naravno na sve komponente koje su iznad 100e se dodaje PDV od 22%. Ja na primer moram da idem sa 4 ortaka kako bi iznos od 500e podelio na 5 delova od po 100e. Jedino na P4 630 placam porez, ali je i sa porezom znatno jeftiniji nego kod nas. Komponente kupujem u Osjeku a mislim da ima i blize u Iloku. Nadam se da je ovo od pomoci.

Bre ja ne bih smeo da rizikujem da me streljaju Hrvati zbog kupovine hardvera :) :D

Da li neko zna koliki je radni takt memorije i cpu-a na PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon X700 Pro 128 bit, 128 MB. Ova graficka je bila "Pun Pogodak" u hrvatskom PCCHIP-u za mesec "veljacu" u 2005. Ako neko mozda ima taj broj da li moze da mi kaze kakav je bio opis krtice i neke karakteristike. Ili neki sajt sa review-om te kartice.

bigone je napisao(la):
...x700 Pro, ne samo da je brza, bolja, nego ima i mnogo bolje hladjenje. Dok kod 6600 i 6200, hladjenje je bezvezno, jeftino i neefikasno.

Na tom "Safiru" default hlađenje bi trebalo biti Zalman VF-700 samo u plavoj boji u skladu sa karticom. Najbolje default hlađenje!
:wave:

shibbypower1 je napisao(la):
@Miroslav

Idi na http://www.hgspot.hr/hgspotcjenik.aspx
10% popust za gotovinu i za sve delove koji su ispod 100e nema PDV

Znaci Sapphire X700Pro?

Nameravam prvo da uzmem graficku posto je oko 100e, jer mi je lakse da kasnije dokupim RAM-e za oko 40e nego da menjam graficku.
sad ne vidim taj x700 u katalogu :) samo x800..

nego jel mi mozemo odatle da kupujemo ili si ti iz Hrvatske pa kupujes tamo? zanima me ako si u Srbiji, nacin placanja i isporuke

Poslednja izmena:
X700Pro: http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=11952
(zadnji broj je sifra proizvoda. Evo sifre mog novog racunara, HDD 5100, RAM 10322, CPU 14337, MBO 11780, VGA 11952, kuciste 11774. Interesuje me vase misljenje o konfiguraciji (sta je dobro, sta nevalja, sta je moglo bolje...))

Iz Srbije sam. Jedini nacin je da odes tamo i kupis. Najblize mesto ti je Ilok (kod Backe Palanke, nekih 50km od Novog Sada). Odes tamo i narucis sta ti je potrebno, to sve stigne za nekih dva dana, odes ponovo, platis i lepo imas novi racunar za nekih 200e jeftinije nego u kod nas.

Josh neshto da dodam,znam lika koji isto tamo kupuje kaze da i to na shta platish pdv taj isti treba da ti vrate dali na granici ili tako neshto nisam siguran znam samo da treba da ti vrate,raspitaj se malo oko vracanja pdv-a.

Nazad
Vrh Dno