Šta je novo?

Koju graficku...

Puki

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
620
Nameravam da pazarim novu graficku i to ATI Radeon 9600pro, i dvoumim se izmedju dva modela, GigaByte i Sapphire. Intresuje me vase misljenje ili jos bolje, iskustvo sa ove dve kartice, tj. koju mi preporucujete da uzmem, cena im je maltene ista.

Molim vas odgovorite mi u sto kracem roku.
Unapred hvala svima.
Pozdrav

Definitivno GigaByte

Sapphire pa Gigabyte, bez obzira sto imam ovu drugu. Obrati paznju na reviziju kartice i na memoriju. Koja kartica ima 2.8ns memoriju, tu uzimaj.

Puki je napisao(la):
Nameravam da pazarim novu graficku i to ATI Radeon 9600pro, i dvoumim se izmedju dva modela, GigaByte i Sapphire. Intresuje me vase misljenje ili jos bolje, iskustvo sa ove dve kartice, tj. koju mi preporucujete da uzmem, cena im je maltene ista.
Gigabyte.

Puki je napisao(la):

Molim vas odgovorite mi u sto kracem roku.
Unapred hvala svima.
Pozdrav

Ma Saphire :d

P.S. Poslušaj Martijev savet, uostalom obe su OK.

Gigabyte veoma lepa kartica

OK. Jos cu razmisliti, ali najverovatnije cu uzeti sapphire.
Hvala svima na odgovorima.

Puki je napisao(la):
OK. Jos cu razmisliti, ali najverovatnije cu uzeti sapphire.
Hvala svima na odgovorima.
E, evo da i ja nesto dosolim :). Ne znam koja je bolja jer nisam imao nijednu od njih. Mali savet: razmisli koliko dugo ces je koristiti; za neko krace vreme po meni je pametnije uzeti jeftiniju karticu (u ovom slucaju Gigabyte). Overclockovanjem se neces previse usreciti ni sa jednom karticom generalno. Ako igra nece da radi na default vrednostima kako treba nece ni overclockovana da postize neke primetno bolje rezultate (u kvalitativnom smislu reci). Zato overclockujem samo CPU E ako je razlika u ceni mala izbor je jasan.

Sapphire veeoma dobra

OK. Procitao sam test sapphira na benchmark-u i definitivno ga uzimam.
Hvala svima na savetima.
Pozdrav.

Minja je napisao(la):
... Overclockovanjem se neces previse usreciti ni sa jednom karticom generalno. Ako igra nece da radi na default vrednostima kako treba nece ni overclockovana da postize neke primetno bolje rezultate (u kvalitativnom smislu reci). Zato overclockujem samo CPU E ako je razlika u ceni mala izbor je jasan.
1. Sa oc HOCES dobiti 15-20% vece performanse u zavisnosti od endzina igre i da li koristis AA i AF!
2. Mislim da je vise igara koje se oslanjaju na snagu GPU-a nego CPU-a. Primer - Codecratures je bio najlepsi endzin ali ga niko nije koristio jer je preterano CPU zahtevan. PS i VS samo od GPU-a.
3. Na lepo odrzavanoj masini, na kojoj se nije preterano eksperimentisalo sa drajverima za graficku (citaj lose deinstalirani stariji u odnosu na naovije), retko koja igra ne radi!

@Puki - obrati paznju na brzinu memorije na kartici!!!

Nazad
Vrh Dno